Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Irysy sa takie subtelne na tej dlugiej lodydze, wychodzacej z kepy lisci. Szkoda ze biale nie maja takiego efektu jak ciemne 

- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej Francesca jak u Ciebie ślicznie, kiedy ja doczekam sie takich widoków, a trawa jak marzenie. I taki widok chcem mieć z tarasu ...
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- gggabulka
- 200p
- Od: 22 mar 2011, o 12:43
jestem z rewizyta
Dzięki Twojej dzialeczce przypomnialam sobie ze są clematisy i przszedł mi kolejny pomysł do głowy, puscic je na jednej stonie ogródka po siatce
Dzięki za inspiracje
a domku i ogrodu zazdaszczam- mi sie marzy takie cudo, ale w okolicach drożyzna straszna
Pozdrawiam Gabi

a domku i ogrodu zazdaszczam- mi sie marzy takie cudo, ale w okolicach drożyzna straszna

Pozdrawiam Gabi
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Isskaa, Jule, dziękuje w imieniu irysów ;), dostałam je rok temu od sąsiadów jakoś po kwitnieniu, niesamowite, jak szybko się zaaklimatyzowały i rozrosły, to są naprawdę mało wymagające rośliny
ale coraz bardziej wciąga mnie zmienianie go w prawdziwy OGRÓD
.
.
My kupiliśmy działkę 7 lat temu, mniej więcej po 10 dolarów za metr, teraz ceny są wielokrotnie wyższe
. Domek - żadna rezydencja, bez bajerów i zadęcia, to przede wszystkim sprzedane korzystnie mieszkanie, kredyt i dużo własnej pracy 
Życzę Wam spełnienia tego marzenia kiedyś

Dwa lata temu mieliśmy tylko ugór, teraz mamy... boiskogosiakmala pisze:Hej Francesca jak u Ciebie ślicznie, kiedy ja doczekam sie takich widoków, a trawa jak marzenie. I taki widok chcem mieć z tarasu ...

Mam nadzieję, że niedługo będziesz cieszyć się swoimi clematisamigggabulka pisze:jestem z rewizytaDzięki Twojej dzialeczce przypomnialam sobie ze są clematisy i przszedł mi kolejny pomysł do głowy, puscic je na jednej stonie ogródka po siatce
Dzięki za inspiracje
![]()
![]()
a domku i ogrodu zazdaszczam- mi sie marzy takie cudo, ale w okolicach drożyzna straszna![]()

My kupiliśmy działkę 7 lat temu, mniej więcej po 10 dolarów za metr, teraz ceny są wielokrotnie wyższe

Życzę Wam spełnienia tego marzenia kiedyś

Francesko, też sobie kupiłam sobie Limelight. Twoja chyba większa, ale mam nadzieję, że moja też zakwitnie
Iryski super, a mnie wpadła w oko Twoja paproć

Iryski super, a mnie wpadła w oko Twoja paproć

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ja też uwielbiam paprocie wlaśnie w tej fazie pastorałów . Wyglądają tak majestatycznie 

- Jule
A ja juz trzy lata walcze z paprociami na rabacie przed domem ... no nie moge sie ich pozbyc, ciagle wylaza 

To wyślij je do nie, mam dużo miejsca w mojej dżungli 

- Jule
Teraz to juz niedobitki - od zeszlego roku "pedzluje", to i klacza zanikaja. Nie powiem ladne byly ale trzeba je pilnowac strasznie na malych powierzchniach. Ja w czasie budowlanki zaniedbalam i wszystko zaroslo ... Rh to juz widac nie bylo spod nich a krzak ten nie byl taki maly.
- Francesca
Moje paprocie były posadzone dwa lata temu - podkradłam je z opuszczonego domostwa razem z łubinem, który, pokażę, jak zakwitnie
. W ubiegłym roku był tylko jeden odrost na kilka roślin "sprowadzonych", w tym... hm... już kilkanaście
. Ale na razie nie panikuję, potrzebne mi zakrycie północnej rabaty, bo za mało wciąż się na niej dzieje, potem pewnie będę wywalać
Szkoda, że te paprocie są takie delikatne, bo bym wysłała kilka Janneke 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agatko, pięknie zakwitły irysy bródkowe!! Swoich się pozbyłam już parę lat temu- to, niesstety, nie jest roślina do mojego ogrodu...
Francesca widzę, że posadziłaś porzeczkę krwistą, ostatnio widziałam taką wys. 2,5 i tej samej szer obsypaną kwiatem, coś pięknego
- Francesca
ropucha1, bardzo dziękuję
, choć lata świetlne jestem jeszcze od efektu, jaki bym chciała mieć ;)
Monia68, u mnie chyba im dobrze, rosną sobie na słoneczku, za to Ty masz rośliny, które póki co przynajmniej u mnie nędznie by wegetowały, a u Ciebie to zjawisko nie z tej ziemi
paryska, kiedy ja się takiej doczekam porzeczki
Cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość.... mmmmmm cierpliwość... chyba sobie taka mantrę będę śpiewać 
Byłam wczoraj na Jasnej Górze i wiecie kiedy zaczęłam żałować, że aparatu zapomniałam? Jak zobaczyłam przecudny olbrzymi czerwony buk, czyli choroba się ma dobrze, co więcej, postępuje

Monia68, u mnie chyba im dobrze, rosną sobie na słoneczku, za to Ty masz rośliny, które póki co przynajmniej u mnie nędznie by wegetowały, a u Ciebie to zjawisko nie z tej ziemi

paryska, kiedy ja się takiej doczekam porzeczki

Byłam wczoraj na Jasnej Górze i wiecie kiedy zaczęłam żałować, że aparatu zapomniałam? Jak zobaczyłam przecudny olbrzymi czerwony buk, czyli choroba się ma dobrze, co więcej, postępuje

Witam ale masz śliczności posadzone w ogródku,
i irysy ci już zakwitły,mi aż jeden kwiatek wychodzi(pewnie przez to że je niedawno przesadzałam).
Pozdrawiam Jowita.

Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
witaj Agatko
irysy pięknie Ci zakwitły, wiesz? chciałabym mieć taką kępę - jedyne, które mam u siebie to te wodne...
miłego dnia!

miłego dnia!