Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

Irysy sa takie subtelne na tej dlugiej lodydze, wychodzacej z kepy lisci. Szkoda ze biale nie maja takiego efektu jak ciemne :;230
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Francesca jak u Ciebie ślicznie, kiedy ja doczekam sie takich widoków, a trawa jak marzenie. I taki widok chcem mieć z tarasu ...
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p
Od: 22 mar 2011, o 12:43

Post »

jestem z rewizyta ;:138 Dzięki Twojej dzialeczce przypomnialam sobie ze są clematisy i przszedł mi kolejny pomysł do głowy, puscic je na jednej stonie ogródka po siatce :wit Dzięki za inspiracje :wit :wit
a domku i ogrodu zazdaszczam- mi sie marzy takie cudo, ale w okolicach drożyzna straszna ;:14
Pozdrawiam Gabi
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Isskaa, Jule, dziękuje w imieniu irysów ;), dostałam je rok temu od sąsiadów jakoś po kwitnieniu, niesamowite, jak szybko się zaaklimatyzowały i rozrosły, to są naprawdę mało wymagające rośliny :lol:
gosiakmala pisze:Hej Francesca jak u Ciebie ślicznie, kiedy ja doczekam sie takich widoków, a trawa jak marzenie. I taki widok chcem mieć z tarasu ...
Dwa lata temu mieliśmy tylko ugór, teraz mamy... boisko :;230 ale coraz bardziej wciąga mnie zmienianie go w prawdziwy OGRÓD :).
gggabulka pisze:jestem z rewizyta ;:138 Dzięki Twojej dzialeczce przypomnialam sobie ze są clematisy i przszedł mi kolejny pomysł do głowy, puscic je na jednej stonie ogródka po siatce :wit Dzięki za inspiracje :wit :wit
a domku i ogrodu zazdaszczam- mi sie marzy takie cudo, ale w okolicach drożyzna straszna ;:14
Mam nadzieję, że niedługo będziesz cieszyć się swoimi clematisami :).
My kupiliśmy działkę 7 lat temu, mniej więcej po 10 dolarów za metr, teraz ceny są wielokrotnie wyższe :roll: . Domek - żadna rezydencja, bez bajerów i zadęcia, to przede wszystkim sprzedane korzystnie mieszkanie, kredyt i dużo własnej pracy :)
Życzę Wam spełnienia tego marzenia kiedyś ;:196
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Francesko, też sobie kupiłam sobie Limelight. Twoja chyba większa, ale mam nadzieję, że moja też zakwitnie :wink:
Iryski super, a mnie wpadła w oko Twoja paproć ;:224
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ja też uwielbiam paprocie wlaśnie w tej fazie pastorałów . Wyglądają tak majestatycznie ;:180
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja juz trzy lata walcze z paprociami na rabacie przed domem ... no nie moge sie ich pozbyc, ciagle wylaza :roll:
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

To wyślij je do nie, mam dużo miejsca w mojej dżungli :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to juz niedobitki - od zeszlego roku "pedzluje", to i klacza zanikaja. Nie powiem ladne byly ale trzeba je pilnowac strasznie na malych powierzchniach. Ja w czasie budowlanki zaniedbalam i wszystko zaroslo ... Rh to juz widac nie bylo spod nich a krzak ten nie byl taki maly.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje paprocie były posadzone dwa lata temu - podkradłam je z opuszczonego domostwa razem z łubinem, który, pokażę, jak zakwitnie ;:167. W ubiegłym roku był tylko jeden odrost na kilka roślin "sprowadzonych", w tym... hm... już kilkanaście :lol: . Ale na razie nie panikuję, potrzebne mi zakrycie północnej rabaty, bo za mało wciąż się na niej dzieje, potem pewnie będę wywalać :;230 Szkoda, że te paprocie są takie delikatne, bo bym wysłała kilka Janneke :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Agatko, pięknie zakwitły irysy bródkowe!! Swoich się pozbyłam już parę lat temu- to, niesstety, nie jest roślina do mojego ogrodu...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Francesca widzę, że posadziłaś porzeczkę krwistą, ostatnio widziałam taką wys. 2,5 i tej samej szer obsypaną kwiatem, coś pięknego
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ropucha1, bardzo dziękuję :D , choć lata świetlne jestem jeszcze od efektu, jaki bym chciała mieć ;)

Monia68, u mnie chyba im dobrze, rosną sobie na słoneczku, za to Ty masz rośliny, które póki co przynajmniej u mnie nędznie by wegetowały, a u Ciebie to zjawisko nie z tej ziemi :)

paryska, kiedy ja się takiej doczekam porzeczki :roll: Cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość.... mmmmmm cierpliwość... chyba sobie taka mantrę będę śpiewać :;230

Byłam wczoraj na Jasnej Górze i wiecie kiedy zaczęłam żałować, że aparatu zapomniałam? Jak zobaczyłam przecudny olbrzymi czerwony buk, czyli choroba się ma dobrze, co więcej, postępuje :;230
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam ale masz śliczności posadzone w ogródku, ;:108 i irysy ci już zakwitły,mi aż jeden kwiatek wychodzi(pewnie przez to że je niedawno przesadzałam).
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

witaj Agatko ;:196 irysy pięknie Ci zakwitły, wiesz? chciałabym mieć taką kępę - jedyne, które mam u siebie to te wodne...
miłego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”