Ogród ryszarda b

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ryszarda b

Post »

No to początki już są....śliczna zielona trawka,chyba truskawki i jabłonka? :tan
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam, bardzo Ci współczuję ,że tyle straciłeś, ale trzymam kciuki za odbudowę bo było pięknie a oglądając zdjęcia jestem pewna,że będzie jeszcze piękniej. Pozdrawiam Serdecznie Sylwana
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Trzymam kciuki za odbudowę działki:)
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p
Od: 18 mar 2011, o 22:51

Post »

dzięki wszystkim za otuchę i wiarę w to że pomału odbuduję Mój mały kawałek ziemi ;:108 :wit
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Co nowego u Ciebie ? Może jakieś fotki ?
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Kontakt:

Post »

Właśnie, co u Ciebie:)>?
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Oto fotki z dzisiaj od dłuższego czasu brak deszczu :? i tylko naokoło burze szaleją ;:47 może i dobrze bo grad też jest problemem dla młodych roślinek.A tak to pompa głębinowa i podlewanie jest zwłaszcza trawnik :heja
A remont domku planuję na jesień waz infrastrukturą wokół bo bałagan okropny i wstyd ;:7 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Dzisiaj podkopywałem fundamenty pod płotem i prostowałem słupki które w tamtym roku ciężarówka mi przesunęła przy okazji naprawię przęsła i wstawię kilka nowych sztachet.A jutro to chyba za studnie się wezmę trzeba wypompować wodę wyczyścić dno odmulić i wyspoinować łączenia betonów bo co każdy większy deszcz woda wlewa się do środka i zamula studnię ;:223 .A po skończeniu studni trzeba odkazić wapnem i finito.W dalszym ciągu domek czeka na remont.... ;:110 Atak działeczka wygląda po każdym większym deszczu!!!!!!!!! a nigdy wcześniej tak się nie działo!!!!!!A działka istnieje od 1970 roku!Po tamtym roku wody gruntowe są na poziomie 1.5 metra a wcześniej czyli 2 lata wstecz to woda była na poziomie 3 metrów!!!!Więc dlatego teraz często mam podtopioną działkę :( Najgorsze jest to że nie mamy odpływu z tego terenu!!!! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

A to fotki z wczorajszego czyszczenia studni było tam 3 taczki szlamu z zeszłorocznej powodzi :heja teraz tylko odkazić wodę i można będzie ręce myć ;:63 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
andzia1606
50p
50p
Od: 29 maja 2011, o 11:05

Post »

Ryszardzie trzymam kciuki, dasz radę, chylę czoło ;:180
Mogłabym się podzielić z Tobą bylinami, zajrzyj do mnie.
Pozdrawiam Alina
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

A TO ostatnie fotki z działeczki Córa śledzi motylka i czai się na niego ;:100 a dalej winogrono tylko nie wiem jakie to odmiany? ;:224Na dwóch ostatnich fotkach jest czereśnia tylko zadziwia mnie to że od posadzenia jej na wiosnę miała dwa przyrosty? a ten ostatni przyrost ma zadziwiająco duże liście??? :;230 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Jutro jest szansa na aktualne fotki mojej działeczki która nabiera wyglądu po powodzi ;:138
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

No wreszcie się odezwałeś, jak to miło :wit
A już się martwiłam, że w 2011 znów Cię zalało i całkiem odpuściłeś ogrodowanie. ;:224
Do tej pory odwiedzałam Wasza działkę bez słów ( no bo co gadać ) ale teraz tak cieszę się, że muszę "dać głos". ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Oooo...Rysiek wrócił..... ;:138
no to czekam na fotki ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Witajcie Kochani fotki muszą poczekać :oops: miałem ostatnio awarię ręki na Rolkach poszalałem ;:333 więc Działka na razie poczeka :cry: szkoda bo teraz jest naprawdę wspaniały okres, roślinki budzą się do życia a ja ręka w opatrunku...Ale miejmy nadzieję że chociaż piechotką tam zajdę i fotki i tak porobię.
W ogrodzie w miarę porobione tylko altanka po powodzi nie ruszona na remont trochę czasu brak.A dodam jeszcze jedno zmartwienie rzeka w pobliżu została uregulowana , oraz strumyk który został pogłębiony o ok 1 metr.Powodem tego jest obniżenie się lustra wody o ten właśnie metr, a w tamtym roku poświeciłem prawie cały dzień na czyszczenie i pogłębianie studni na moich 4 arach i co, teraz wody co najwyżej 30 cm. ;:223 Oby nie wyschła ta moja ukochana studnia...
Pozdrawiam. :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”