Mikroogródek - Ankha cz. 2
- magry
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha cz. 2
Do dicentra form. Bacchanai należą które liście bo z boczku chyba widzę variegatki.Zaspokój moją ciekawość.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku, te sine są cuculari. Te pseudovariegatki należą właśnie do bacchanal, tylko ona taka wyblaknięta   Zrobię zaraz zdjęcie od góry
 Zrobię zaraz zdjęcie od góry  

- magry
Tak podejrzewałem ale teraz w laboratoriach rośliny rosną i wszystko możliwe.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Anemony wszystkie gdzieś mi uciekły  A Twoje taaakie faaajne!
 A Twoje taaakie faaajne!
Bacznie przyglądam się wszystkim tulipanom! Twoje są super i tak późno kwitną!
No i kolejne urocze maluszki nam pokazałaś

A Twoje taaakie faaajne!
 A Twoje taaakie faaajne!Bacznie przyglądam się wszystkim tulipanom! Twoje są super i tak późno kwitną!
No i kolejne urocze maluszki nam pokazałaś

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6

Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ankha
Też bym się nie zdziwiła   

Miłko, mi też uciekają rośliny, przez dwa lata miałam pojedyncze kwiatki zawilców, w tym roku dopiero po jesiennych nasadzeniach trochę więcej. Ale kupowanych czerwonych, i bicolorów nie ma dalej 

Janku na drugim planie masz moją Bacchanal

Moja lewizja ma dwa pędy kwiatowe, i jednego kwiatka 

Troszkę ogólnych, tulipanowo w Kwadraciaku i floks kanadyjski

Kwadraciakowy skalniak

Rojnikowy murek, chyba mi się machnął rozmiar 

Przedogródkowy (jeszcze nie)dywan rozchodnikowy 

Pozostały przedogródek zarasta w końcu Jeszcze sporadycznie pojawiają się psie gówienka, ale już raczej nie jest rozkopywany
 Jeszcze sporadycznie pojawiają się psie gówienka, ale już raczej nie jest rozkopywany 

zdjęcia z wczoraj rana, a jeszcze tyle pączków tulipanowych, słońce tu po 14 do zachodu

wieczorkiem postaram się wstawić jeszcze kilka aktualnych kwiatków, a teraz do roboty, jak dobrze wyjdzie to pochwale się efektami (remontuję łazienkę
  (remontuję łazienkę   no dobra, bardziej odświeżam i mąż mi pomaga)
  no dobra, bardziej odświeżam i mąż mi pomaga)

Miłko, mi też uciekają rośliny, przez dwa lata miałam pojedyncze kwiatki zawilców, w tym roku dopiero po jesiennych nasadzeniach trochę więcej. Ale kupowanych czerwonych, i bicolorów nie ma dalej

Janku na drugim planie masz moją Bacchanal

Moja lewizja ma dwa pędy kwiatowe, i jednego kwiatka

Troszkę ogólnych, tulipanowo w Kwadraciaku i floks kanadyjski

Kwadraciakowy skalniak

Rojnikowy murek, chyba mi się machnął rozmiar

Przedogródkowy (jeszcze nie)dywan rozchodnikowy

Pozostały przedogródek zarasta w końcu
 Jeszcze sporadycznie pojawiają się psie gówienka, ale już raczej nie jest rozkopywany

zdjęcia z wczoraj rana, a jeszcze tyle pączków tulipanowych, słońce tu po 14 do zachodu

wieczorkiem postaram się wstawić jeszcze kilka aktualnych kwiatków, a teraz do roboty, jak dobrze wyjdzie to pochwale się efektami
 (remontuję łazienkę
  (remontuję łazienkę   no dobra, bardziej odświeżam i mąż mi pomaga)
  no dobra, bardziej odświeżam i mąż mi pomaga)- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Aniu, nadrobiłam zaległości, śliczne masz rośliny, chociaż maleństwa, potrafią skupić na sobie uwagę. Urdziki oglądałam też niedawno w Tatrach, urocze. 
Melduję że maczek od Ciebie ma już spory pączek i w moim mikroskalniaku pojawi się pierwszy kwiat

Melduję że maczek od Ciebie ma już spory pączek i w moim mikroskalniaku pojawi się pierwszy kwiat

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aneczko zdradź mi proszę co to jest takie śliczne za żółtymi brateczkami, bo nie mogę dojrzeć  

Tulipanki kwitną u Ciebie w najlepsze, mnóstwo kolorków A lewizja dopiero zaczyna....nie poganiaj
 A lewizja dopiero zaczyna....nie poganiaj   u Ciebie pokazała już jednego kwiatuszka u mnie jeszcze daleko nawet do jednego
  u Ciebie pokazała już jednego kwiatuszka u mnie jeszcze daleko nawet do jednego   

Tulipanki kwitną u Ciebie w najlepsze, mnóstwo kolorków
 A lewizja dopiero zaczyna....nie poganiaj
 A lewizja dopiero zaczyna....nie poganiaj   u Ciebie pokazała już jednego kwiatuszka u mnie jeszcze daleko nawet do jednego
  u Ciebie pokazała już jednego kwiatuszka u mnie jeszcze daleko nawet do jednego   

- ankha
Aneczko witaj   , cieszę się tym bardziej, że moje jeszcze ani myślą pączków wypuszczać
  , cieszę się tym bardziej, że moje jeszcze ani myślą pączków wypuszczać  moja radość z kwiatka lewizji jest również niesamowita
 moja radość z kwiatka lewizji jest również niesamowita   chciałabym zobaczyć kiedyś w naturalnym środowisku kwitnące urdziki, choć trochę daleko
 chciałabym zobaczyć kiedyś w naturalnym środowisku kwitnące urdziki, choć trochę daleko   

Agnieszko to przekwitające tulipanki botaniczne tarda, tak się interesująco pogięły i zaczerwieniły na końcówkach płatków.
  to przekwitające tulipanki botaniczne tarda, tak się interesująco pogięły i zaczerwieniły na końcówkach płatków.

, cieszę się tym bardziej, że moje jeszcze ani myślą pączków wypuszczać
  , cieszę się tym bardziej, że moje jeszcze ani myślą pączków wypuszczać  moja radość z kwiatka lewizji jest również niesamowita
 moja radość z kwiatka lewizji jest również niesamowita   chciałabym zobaczyć kiedyś w naturalnym środowisku kwitnące urdziki, choć trochę daleko
 chciałabym zobaczyć kiedyś w naturalnym środowisku kwitnące urdziki, choć trochę daleko   
 Agnieszko
 to przekwitające tulipanki botaniczne tarda, tak się interesująco pogięły i zaczerwieniły na końcówkach płatków.
  to przekwitające tulipanki botaniczne tarda, tak się interesująco pogięły i zaczerwieniły na końcówkach płatków.- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aneczko wcześnie zakwitły Ci zawilce wieńcowate.
Moje po zimie nie wyrosły, a te sadzone wiosną także.
Narcyzy poeticusy bardzo lubię, mam taką wiekową kępę, którą sadziła moja mama, ale jeszcze w pąkach.
Lewizja ślicznie Ci zakwita.
Moje ładnie przezimowały, ale pąki kwiatowe ma tylko jedna.

Moje po zimie nie wyrosły, a te sadzone wiosną także.
Narcyzy poeticusy bardzo lubię, mam taką wiekową kępę, którą sadziła moja mama, ale jeszcze w pąkach.
Lewizja ślicznie Ci zakwita.
Moje ładnie przezimowały, ale pąki kwiatowe ma tylko jedna.

- magry
Na mikroogródek to nie wygląda.Pomysł "rojnikowego murku" zamierzam skopiować.Prawa autorskie są?.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- ankha
Tajeczko   wbrew pozorom ten rok jest dla mnie i moich roślin łaskawy, wiele z nich pierwszy raz zakwitło, i większość przetrwała.
  wbrew pozorom ten rok jest dla mnie i moich roślin łaskawy, wiele z nich pierwszy raz zakwitło, i większość przetrwała. 
Janku, z 10 arów działki mam skromny fragment, plus murek i ogródek przeddomowy, gdzie po prostu zlikwidowałam trawę. Praw autorskich nie mam, patentów również, będzie mi bardzo miło 

śmiejemy się z mężem, że nawet do łazienki wprowadziłam ogródek - kolor ścian to alpejska łąka z malinowym krzewem, a kolory płytek do mozaiki wokół lustra to hortensja verde i firletka viola

wbrew pozorom ten rok jest dla mnie i moich roślin łaskawy, wiele z nich pierwszy raz zakwitło, i większość przetrwała.
  wbrew pozorom ten rok jest dla mnie i moich roślin łaskawy, wiele z nich pierwszy raz zakwitło, i większość przetrwała. Janku, z 10 arów działki mam skromny fragment, plus murek i ogródek przeddomowy, gdzie po prostu zlikwidowałam trawę. Praw autorskich nie mam, patentów również, będzie mi bardzo miło

śmiejemy się z mężem, że nawet do łazienki wprowadziłam ogródek - kolor ścian to alpejska łąka z malinowym krzewem, a kolory płytek do mozaiki wokół lustra to hortensja verde i firletka viola

- ankha
A fuga w kolorze malwy   

Przy piątku 13-go pękła nam rura w łazience, na szczęści przy zakręconej wodzie, więc oprócz dodatkowych kosztów i opóźnienia małego strat nie ma.
więc trochę kolorków na przywołanie słonka 

Little beauty z szafirkami

w końcu iryski 

floks kanadyjski

orlik wachlarzowaty

goryczka bezłodygowa

dębik

skalnica z żagwinem

fiołek popryskany niebieską farbą 

bożykwiat

obuwik

Przy piątku 13-go pękła nam rura w łazience, na szczęści przy zakręconej wodzie, więc oprócz dodatkowych kosztów i opóźnienia małego strat nie ma.
więc trochę kolorków na przywołanie słonka

Little beauty z szafirkami

w końcu iryski

floks kanadyjski

orlik wachlarzowaty

goryczka bezłodygowa

dębik

skalnica z żagwinem

fiołek popryskany niebieską farbą

bożykwiat

obuwik

- magry
Wygląda jak łabędż w zalotach.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.

Górki,pagórki i reszta.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Aniu ja jestem pod nieustającym wrażeniem bogactwa maluszków  u Ciebie   , ale dzięki temu ostatnio zabłysłam skalniakowo i wypowiedziałam się na temat pierwiośnika
 , ale dzięki temu ostatnio zabłysłam skalniakowo i wypowiedziałam się na temat pierwiośnika   
   a niedawno nie miałam bladego pojecia o jego istnieniu  (choc dyskusja się toczyła na poziomie bazaru i jedna pani drugiej pani udowadniała , że jak się nie wie jak się nazywają rośliny to nie powinno się ich podpisywać - a dalej to już było jak u Barei - nie ma takiej rosliny pierwiośnik , jest pierwiosnek
  a niedawno nie miałam bladego pojecia o jego istnieniu  (choc dyskusja się toczyła na poziomie bazaru i jedna pani drugiej pani udowadniała , że jak się nie wie jak się nazywają rośliny to nie powinno się ich podpisywać - a dalej to już było jak u Barei - nie ma takiej rosliny pierwiośnik , jest pierwiosnek   
   ) to powiedziałam swoje i poszłam - strasznie zresztą dumna

A fiołeczki pochlapane niebieską farbą tez mam 

, ale dzięki temu ostatnio zabłysłam skalniakowo i wypowiedziałam się na temat pierwiośnika
 A fiołeczki pochlapane niebieską farbą tez mam

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny

Ogródkowy galimatias - aktualny
Fajne maluchy  Te większe też
 Te większe też 
Remonty to rzecz straszna też mam
 też mam 

Te większe też