Mój ogród przy lesie cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród przy lesie cz.5

Post »

Bożenko - dziękuję. ;:196
Chętnie bym z Tobą przysiadła, ale przy tej ławeczce nie ma stolika.
Bożenko to jest taka chwilowa odskocznia od upałów, która znajduje się od północy szopy na drewno, gdzie jest zawsze cień, ale przesiądźmy się w inne miejsce w ogrodzie, gdzie również zawsze jest cień i stolik.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)

Lucynko dziękuję, że to rozumiesz. ;:196
Może przez ten rok pobytu na forum nie zbyt jasno się wyrażałam, może ktoś myśli, że mam wspaniały ogród książkowy, ale to jest zwyczajny pełen chwastów, mniszków na trawniku, bez tarasu przy domu, taki wiejski, dawna posiadłość moich rodziców.
Dlatego znalazłam bratnią duszę między innymi w w ogrodzie Syberii, choć nie mówię, że akurat w Niej. :D

Andrzejku - lubelski lejesz miód na moją duszę. ;:196
Cieszę się, że tak uważasz.
Chociaż Twoje czerwone okiennice podobają mi się nadzwyczaj i wiem, że wnętrze Twojej chaty jest wspaniale urządzone, pomimo to znalazłam bratnią duszę. :wink:
Andrzejku spotkanie u Janusza, to już prawie płakałam, gdyż tak bardzo chciałabym pojechać, ale musimy zaopiekować się wnuczkiem , gdyż młodsza córka ma wesele w Tarnobrzegu, a starsza, jako ciocia także nie może, gdyż w sobotę sprawdza matury.
Już napisałam na PW do Janusza z lamentem. Życzę Wam wspaniałego spotkania w cudownym ogrodzie Janusza. :wit

Urszulko czytałam w wątku lubelskim i miałam zaproszenie od Janusza, ale niestety pojechać nie możemy.
Jestem nie pocieszona.
Jak fajnie byłoby, gdybyś chciała pojechać z nami , podróż szybko by zleciała, a nawet nie miałabym kiedy przeżywać swoich fobii, ale trudno. :;230

Ewuniu- Ewakora dziękuję. ;:196
Tylko tyle na Twoje słowa mogę odpowiedzieć.
Dziękuję i uważam Cię za swoją bratnią duszę. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No widzisz Tajeczko, a ja ciebie także uważam za bratnią duszę, a mimo to mam inne podejście do barw i tonacji. Ja lubię, jak wszystko do siebie pasuje, bo w takim otoczeniu właśnie się dobrze czuję. I nie znaczy to wcale, że mój ogród jest na pokaz. Po prostu jak któregoś roku zakwitła mi jaskraworóżowa lilia obok jaskrawopomarańczowego liliowca, to nie mogłam spokojnie koło tego zestawienia przejść :evil: . Zresztą mój M też to zauważył. A więc jak widzisz, dla samej siebie lubię mieć dobrane kompozycje, chociaż mój ogródek jest raczej sielsko-wiejski i trochę rozczochrany.
Po prostu ładnie się Tajeczko od siebie różnimy :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju mój wnuczek od urodzenioa to taki powsinoga- uwielbia jeździć sdamochodem, gdyż mój zięć z Białegostoku pochodzi i Adaś w swoim krótkim życiu nie jedną podróż zaliczył.
Nie mniej jednak nie chcę swoich forumowych przyjaciół traktować jako niańki,dlatego zostaniemy z Adasiem w domu. :D

Wandziu wiem, że Ciebie razi pstrokacizna w ogrodzie i właśnie pod Twoim wpływem, ale nie tylko postanowiłam założyćw ogrodzie rabatę w toncji biało- różowej, nie mogę siędoczekać, kiedy ją obsadzę i jak będzie wyglądała.
Koncepcję miałam posadzić róże biało,i różowo kwitnące oraz hortensje bukietowe, ale po radach Wiktorii, słusznych zresztą nie będę męczyła hortensji na słonecznej patelni, tylko posadzę budleje biało i różowo kwitnące.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajka pisze:..........
Może przez ten rok pobytu na forum nie zbyt jasno się wyrażałam, może ktoś myśli, że mam wspaniały ogród książkowy, ale to jest zwyczajny pełen chwastów, mniszków na trawniku, bez tarasu przy domu, taki wiejski, dawna posiadłość moich rodziców.
Tajeczka jest po prostu bardzo skromna 8-) ogród jest wspaniały , pełen przeróżnych gatunków roślin, dorodnych i pięknych. ( wciąż wspominam ogromne zdrowiuteńkie rododendrony) Z mnóstwem czarownych zakątków, w których można się zatopić i nie chce sie wychodzić....taki ogród to marzenie, odpoczynek od zgiełku i szumu miasta. Cisza , spokój i pełen relaks :D Po zeszłorocznej wizycie u Tajeczki wpadłam w kompleksy, bo mój ogródek malutki, żadnych ukrytych zakątków, które wabią tajemnicą , wszystko podane jak na tacy.....a u Tajeczki tajemniczo porośnięte zakątki, o których tylko marzy się, zeby je zagłębić i odkryć :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu po raz kolejny zrozumiałam, że jesteś wyjątkową osobą. ;:167
Kto Cię nie poznał, niech żałuje. :wink:
Piszę to nie po to, żeby Ci słodzić, ale żeby wszyscy wiedzieli, że jesteś wspaniła.
Takich Ludzi, jak Ty na co dzień w dzisiejszym czasie na co dzień się nie spotyka.
Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa. ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Tajko :) przeszłam przez kilka stron Twojego ogrodu właśnie :) ależ dorodne masz rosliny! zdrowe, o urzekającej urodzie... kiedy ja się takich doczekam.... ławeczka bardzo oryginalna i zachęcająca do relaksu z kubkiem kawy/herbaty... pięknie!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko :oops: jesteś kochana ;:196
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Ta ławeczka niebieska jest rewelka,sama myślałam o ławce,której nie posiadam jeszcze,ale w myślach tak w białym kolorze,wyczytałam gdzieś na forum ze biały kolor nie bardzo a mnie się taka marzy i mam dylematów co nie miara,odnośnie całego ogrodu,ze w nim jeden wielki misz-masz i ogólny bałagan,teraz czytam u Ciebie ze ogród ma być mój (przecież o tym wiedziałam) i już czuje się o wiele lepiej... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Tajeczko same śliczności u ciebie ;:138 a ławeczka rewelacja :uszy :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Czy ta goryczka rośnie w pobliżu tej pięknej ławeczki ;:138 Byłaby ładna kompozycja kolorystyczna .Serduszka urocza, u moich pierwsze kwiaty podmarzły ,różowa odbija szybciej .Zajrzyj jeszcze raz do mnie mam więcej wiadomości o climatysie
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tajeczko, dobrze, że wpadłam do Ciebie :D ja też z tych, dla których nie ma złych kolorystycznie kompozycji kwiatowych. Najładniejsze i tak tworzą się przypadkowo, bez naszego udziału. Zresztą zauważyłam, że tam gdzie się dmucha i chucha, zazwyczaj nic nie wychodzi, a nawet rośliny marnieją. Ja lubię ogniste kolory, jakoś dodają mi energii i chęci do życia :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada witaj w moim ogrodzie. :wit
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie. :D

Agniesiu Ty także jesteś kochana. ;:196

Marylko białe mebelki w ogrodzie z pewnością ślicznie by wyglądały.
Ale czy praktyczne, musisz osądzić sama.
U mnie z pewnością by nie zdały egzaminu, gdyż kotki lubią wchodzić na ławki, po deszczu mają w ziemi ubrudzone łapki, oraz ptaki brudzą, nawet brązowe, trzeba ciągle myć.
W Twoim ogrodzie Marylko jest super.
Bałagan jest raczej u mnie, gdyż nie nadążam z bieżącą pielęgnacją.
Nawet przekwitniętych hiacyntów jeszcze nie zdążyłam przyciąć. :)

Majeczko dziękuję. :)
Cieszę się, że ławeczka Ci się podoba.
Mnie także, tylko to tło. :oops:

Aleksandrze ławka stoi przy szopie, a goryczka w innej części na rabacie, a zdjęcia tak mi się wkleiły przez przypadek, nie było to zamierzone .
Aż się sama dziwię, że serduszki u mnie nie przemarzły, ponieważ są wrażliwe na mróz.
Przymrozek działał wybiórczo.
Dziękuję za nazwę klematisa.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym, ale go nie spotkałam.
Kupiłam dwa bylinowe, ale inne. :)

Basiu witaj. :wit
Ja także uważam, że rośliny jak chcą rosnąć, to rosną nawet bez naszej zbytniej ingerencji i opieki.
A rabaty moje także mają przypadkowe kolory.
Dbam tylko, żeby rośliny sadzić na właściwe stanowisko, jeśli chodzi o nasłonecznienie, czy rodzaj pH gleby, a kolory są przypadkowe.
Zatęskniłam jednak za jedną rabatą w wybranych kolorach.
Początkowo myślałam o białej, ale w końcu będzie biało- różowa..
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka fotek z ogrodu. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Witam piękny ogródek,roślinki ładnie kwitną,kolorowo jest ;:108 Pozdrawiam ;:162
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Wpadłem pooglądać sobie śliczne roślinki i warto było .Tyle soczystej zieleni oraz kolorów ,to najlepsza cześć roku dla naszych ogrodów .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”