A te liściaste tulipany bezkwiatowe to młodzież z przybyszowych cebelek. U mnie często po pierwszym kwitnieniu te mateczne cebule
znikają i czekam trzy lata aż młodzież zakwitnie. Ale jaka wtedy radość

Co tu rośnie? Pytam o żółte i niebieskie. Taki zestaw kolorystyczny już dawno sobie wymyśliłam na rabatce.lawenda pisze:![]()
Nie masz problemu z krzewuszkami po zimie? Ja wymyśliłam sobie krzewuszkę na drugi plan, a na pierwszym lilak "Palibin" i zastanawiam się czy to dobry wybór, czy lilak się nie rozszaleje i nie przysłoni. Perovskia również uroczalawenda pisze: Moją rabatę przesłoniła perowskia, rosną na niej bzy i krzewuszki a z tyły świerki
Leśna część robi wrażenie, ah te stare drzewa, można przy nich poszaleć!lawenda pisze:
Na pewno skorzystam!lawenda pisze: zawilce japońskie - warto je mieć ze względu na długie kwitnienie
![]()
Przyjemny widok! Kompozycja również śliczna! Co rośnie w donicy?lawenda pisze:
Witaj ;)lawenda pisze:Santiaodpowiem najpierw Tobie , bo taki mi zrobiłaś przegląd zdjęć że sama jak na nie patrzę to lubię mój ogród, co nie zawsze ma miejsce, niestety. Dzisiaj biję się z podagrycznikiem mam nadzieję ze nie masz tej uroczej rośliny
w swoim ogrodzie. W donicy rośnie werbena a to żółte ? zapomniałam nazwę. Zapraszam i będę Cię oczekiwała
Tak...wręcz wcale nie kwitnąlawenda pisze:korony słabiej kwitną w tym roku