Zielony Zakątek - LUCY 09
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Miło Aleksandrze, że tak mówisz
ale myślę że będzie tak jak mówią dziewczyny wszystko sie odrodzi tylko szkoda tego czasu. I znów trzeba czekać. Dzisiaj padało cały dzień, jak przyjdzie przymrozek to ''po ptakach''

- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko Ogladając Twoje zdjęcia po gradobiciu to zabrakło mi słów łza w oku sie kręci i ch...... mnie wzieła co tam w niebie nie lubią naszych ogrodów
.Fakt rośliny odbiją ale u nie których będzie słabsze kwitnienie ale trzymaj się
.Idę właśnie na swoją działkę ale mój mąż już był i przyszedł bardzo zły
wbo wczoraj co mógł to przykrył i tak to nic nie dało pomarzło mi b.dużo lilii ,czosnki i nawet dalie które były przykryte włókniną i doniczką ,jeszcze dzisiaj zapowiadają mróz to juz mam dość 

Cóż ta noc dała nam w kość. Dziś rano o 6 było u nas -3. Dopiero wróciłam i nie byłam jeszcze na obchodzie. Aż boję się wyjść... 

- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Lucynko i co z Twoimi roślinkamilucy09 pisze:Cóż ta noc dała nam w kość. Dziś rano o 6 było u nas -3. Dopiero wróciłam i nie byłam jeszcze na obchodzie. Aż boję się wyjść...

Mrozy nie były tak straszne jak ten grad. Owszem są jakieś straty np Perukowiec przymarzł, zmarzła Barbula i Hibiskus, Azalie, ale to chyba po zimie. Teraz znowu czekam na nowe listeczki. 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Lucynko! 
Oglądałam Twój skalniak i bardzo mi sie podobał! Na naturalnym pochyleniu, super! Widziałam tam ciekawe roslinki
Istotnie, są tez łyse miejsca, ale to normalne w pierwszym roku. Na moim jeszcze w drugim były łysinki
Lucynko, jeśli chcesz szybko te łysinki zakryć, to najlepsze są do tego floksy! Nie tylko rosną szybko, ale też dają wspaniałe kolorystyczne plamy.
Moim zdaniem na skalniaku można sadzić wszystko, co się komu podoba i co poradzi sobie w tym miejscu, ale nic nie zastąpi floksów

Oglądałam Twój skalniak i bardzo mi sie podobał! Na naturalnym pochyleniu, super! Widziałam tam ciekawe roslinki

Lucynko, jeśli chcesz szybko te łysinki zakryć, to najlepsze są do tego floksy! Nie tylko rosną szybko, ale też dają wspaniałe kolorystyczne plamy.
Moim zdaniem na skalniaku można sadzić wszystko, co się komu podoba i co poradzi sobie w tym miejscu, ale nic nie zastąpi floksów

Dzięki za za ''rzut oka '' na moje oczko w głowie.
Zachecona Twoimi pochwałami pokażę jak wygląda dziś.

Floksy też na nim są (białe i różowe) ale jeszcze małe i dopiero zaczynają kwitnąć. Zastanawiam się też czy rzeczywiście dobrze wyglądają te dozę kamienie stojące, czy może pomyśleć coś z ich położeniem? Marzą mi się również miniaturowe iglaki o różnej kolorystyce (i to dla nich trochę trzymam te puste miejsca.

A taki wielkanocnik właśnie mi zakwitł.

Floksy też na nim są (białe i różowe) ale jeszcze małe i dopiero zaczynają kwitnąć. Zastanawiam się też czy rzeczywiście dobrze wyglądają te dozę kamienie stojące, czy może pomyśleć coś z ich położeniem? Marzą mi się również miniaturowe iglaki o różnej kolorystyce (i to dla nich trochę trzymam te puste miejsca.

A taki wielkanocnik właśnie mi zakwitł.

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko,przykro mi z powodu zniszczeń gradowych,niestety na pewne zjawiska nie mamy wpływu,nie da się osłonić ogrodu wielkim parasolem,pozostaje nam przyjąć co przynosi natura...
Skalniak już super się zapełnia,jak dosadzisz iglaczki to nabierze charakteru...
Skalniak już super się zapełnia,jak dosadzisz iglaczki to nabierze charakteru...

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Lucynko skalniak wygląda wspaniale, pięknie będzie jak dosadzisz kilka miniaturowych iglaczków, a jak pojawią się kwiaty na floksikach to będzie super widok
u mnie, że na skalniaku ciasnota, to kępki floksa musiałam zredukować do minimum pozostawiałam tylko małe kępki, strasznie żałuję,ale nie mam innego wyjścia....musi być miejsce i dla innych roślinek , a skalniaczek nieduży....

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Lucuś a cóż to za gnom wyłazi Ci z ziemi okryty dla niepoznaki zieleninką
cudną zieleninką trzeba dodać 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak, twój skalniak to nie tylko roślinne dzieło, ale i architektoniczne.
Podwójna pochwała Ci się należy.
Podwójna pochwała Ci się należy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Luxynko, wszystkie kamienie są ok!
jeśli masz floksy, to nic Ci więcej nie potrzeba
Oczywiście miniaturowe iglaczki to świetny pomysł! Twz mam jednego iglaka na skalniaku, tylko ze on nie jest miniaturowy
ale zamierzam go wymienić na takowy 
jeśli na łysinkach znajdą się iglaczki, to Twój skalniak będzie juz doskonały!

jeśli na łysinkach znajdą się iglaczki, to Twój skalniak będzie juz doskonały!