mam to samo..też proszę o pomoc...Margo2 pisze:Nie wiem co się stało z fotosikiem, nie można przesyłać jak dawniej zdjęć.
A przez Image nie umiem.
Czy ktoś może mi pomóc.
Przepraszam Gosiu, że tak wtrącę się w Twoim wątku, ale skieruję swoje słowa także do Tomka. Gdybyś trafił gdzieś w szkółce to polecam odmianę Strict Weeper. Widziałem egzemplarz tak na oko 5-metrowy i miał nie więcej jak pół metra średnicy. Do dzisiaj mi się śni po nocachpiofigiel pisze:To ja teraz będę szukał odmiany Jubille, marzyłem dawniej o nutkajskim oczywiście Penduli, robi ogromne wrażenie jako dorosły okaz, niesłychanie może zdobić duży ogród. Kiedyś nie były najtańsze i chyba dlatego nie zamieszkał u nas. Jednak w tej chwili Gosiu narobiłaś smaka tym swoim Jubille, jest ciekawy, już myślę gdzie by go tu ulokować, żeby uatrakcyjnił ogród. Osobiście też podobają mi się odmiany płaczące wielu roślin, gdyby było jasno to teraz z okna mógłbym patrzeć na płaczące świerki mojej sąsiadki, nawet one dobrze się prezentują i broń Boże z niczym złym mi się nie kojarząMargo2 pisze:
.... tak to nutkaj odmiany Jubille Jest ona bardziej zwarta niż Pendula. Dorasta po 10 latach do 3 metrów. Dlatego nadaje się na rabaty.![]()
Pozdrawiam Tomek