ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

A co ma sie nie sprawdzic :wink: nie panikuj dobrze bedzie :heja
To taki drogowy tluczen i zalezy z jakiego granitu jest mielony czyli kolory moga byc rozniste. Ten ktory ja chce, to taka dosc spora frakcja szaro-czarna, z przewaga szarego ... jak zwykle hihi ale inny mi nie pasuje.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko ,podziel się tym przepisikiem,jak tak wszyscy o niego zabiegają to ja też chcę.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agato na drugi raz to przepisy na pyszności od razu dawaj tutaj, skoro i tak opłat nie pobierasz? :wink:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko dzięki za przepis ;:196 . ;:180 Wypróbuję w sobotę na gościach :heja . Może rzeczywiście powinnaś jakieś opłaty pobierać... Co do mojego guzikowca to nie ma co jeszcze oglądać bo to dwa patyczki ;:224 - na razie. A watek założę ale najwcześniej w wakacje. Na razie nie ma szans - wychodzę z domu ok 6.30 i wracam ok 17-18. Potem dzieci, zadania domowe, dom... ogród jaki mi się uda. No i chociaż krótka przechadzka po forumkowych ogrodach - to mi zawsze humor poprawia ;:167
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Jule, ja może niepotrzebnie panikuję, ale te ulewy latem mnie wykończyły. Powódź to może nie była, ale rozumiem teraz jakim woda jest żywiołem. Ta kilkumetrowa studzienka wypełniała się migiem!
Zobaczymy, jak panel z trawnikiem sprawdzi się pod samochodem, w razie czego wysypię czymś twardszym, albo położę kratkę betonową, kolorystycznie będzie ładnie pasowała! :D

Grażynko, wysłałam pw z przepisem. Mam nadzieję, że będzie smakowała! ;:3

Izo, nawet chciałam od razu wkleić, ale zrezygnowałam, jak poczytałam sobie regulamin... :roll:

Asiu, a Twój również ma takie mikro - pączki? To chyba najpóźniej listkujący krzew z moich. No, może podobny jest perukowiec Purpureus, też niedawno myślałam, że usechł..
Ja nei wiem, dlaczego ciągle nie mam czasu na wszystko, dziś wróciłam z pracy po 16, jutro zapowiada się podobnie. Ale nawet gdy wracam wcześniej, ciągle mam coś na głowie. A przecież żadnych małych dzieci do ogarnięcia... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Agatko :lol:
Duże dzieci wymagają dużego ogarniania i dlatego tak nam czas szybko ucieka ;:136
Wiem, co piszę. Też tak mam. Czasami człowiek sam nie może się z sobą ogarnąć. :wink:
Fajne koty. One wiedzą, że przy takiej pogodzie to nie ma co się wysilać, tylko najlepiej sobie pospać. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo mi się podoba ta kocia filozofia życia, to są takie nasze demotywatory. Szczególnie szarak potrafi się malowniczo udrapować na czymkolwiek i rozkosznie przeciągać, gdy mam zamiar zabrać się do twórczej pracy! ;)

no tak, ale jutro przychodzi kolejna paczka z sadzonkami i nie będzie miał jej kto odebrać! Nie wspominając, że przy tej temperaturze sadzenie ich jest trochę bez sensu.. to kiedy ta wiosna powraca? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Oj tak to jest z tymi dziećmi. Myślę, że czy małe czy większe to trzeba im czas poświęcić. ;:108 Ale to w końcu też nasza radość, chociaż czasami to bym moich chłopaków ..... no. Guzikowiec Agatko ma u mnie też mikro pączusie, ale są zielone, bo drapałam ;:224 i sprawdzałam - przynajmniej były wczoraj. Dzisiaj nie miałam szans nawet wyjść do ogrodu.
Wiosna już wraca.... tylko powoli ;:3
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Chyba nie jest aż tak źle żeby w swoim osobistym wątku czasem wtrącić co nam w duszy[albo w kiszkach] gra :wink:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, a ja znowu nie miałam czasu wyjść i obejrzeć, jak radzą sobie moje roślinki, w tym guzikowiec. Jak w końcu to zrobię, pewnie okaże się, że ma już kwiaty - kulki! ;)
za to zajrzałam po drodze do Obi, kupiłam 4 paprocie (Polystichum i Dryopteris, teraz nie pamiętam pełnych nazw). I świerka Cupressina, który był tańszy od paproci... ;)

Izo, no to zrobię prywatę i pochwalę się, że Młody mi gotuje obiad! Czasem miło jest mieć duże dzieci! ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

Cupressinę mam i ja - jest mała, ale już zaznaczył się jej wąski pokrój dzięki czemu nie zajmuje zbyt wiele miejsca; dobry wybór Agato ;:108
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe, jak szeroki będzie po latach. Planowałam go przy ogrodzeniu, ale miejsce parkingowe mi się zwiększyło i zostało mało miejsca na rośliny, nie wiem, czy drzewo tam powinnam sadzić... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

To rzeczywiście może trzeba byłoby gdzie indziej go posadzić; niby po 30 latach ma osiągnąć 8m wysokości i szerokość pewnie z 1,5m, ale świerk, jak to świerk - płytko i dość rozlegle się korzeni więc trzeba by od razu pomyśleć, żeby nie powodował problemu dla miejsca parkingowego.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewentualnie mogę dosadzić go obok świerka Końca, będą wyglądały razem jak Flip i Flap ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Wpadam sie przywitać po parodniowej przerwie ;:7