Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Dzięki Lucy za info ale juz mam zakupione - rozowe z bialymi srodkami ;:138 tez pieknie kwitly, dopoki to biale badziewie nie spadlo :evil:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze powiedziane ...kwitły ....bo teraz kwiaty padły od mrozu ;:14
Lucy2na

Post »

A to przez Ciebie kochana to wszystko ...zachciasło się białych kwiatuszków :;230 :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak przyznaje sie do winy ;:223 nawet z tej okazji topik sobie zalozylam.... bosh zwiewam, bo klarysa zaraz bedzie gonic za off-a.
Lucy2na

Post »

:;230 :;230 :;230 nie bój widocznie byłaś grzeczniejsza od nas i Bozia Ci dała ....
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ładna wycieczka, co tam większego leży większego w okolicy? Mój złotokap złotem znowu chyba nie sypnie :| A jak byś przypadkiem goliła tą wierzbę to wstaw może do wody te gałązki... ;:180 może się przydadzą :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

"Witaj majowa jutrzenko" śpiewałam rano ( chociaż to niehumanitarne w moim wydaniu :oops: ): , a skłoniły mnie takie widoki w drodze do pracy:

Obrazek

Obrazek

i nie był to zachwyt nad pięknem krajobrazu ( a jest piękny ;:224 ), lecz zjawiskiem atmosferycznym, które wprowadziło na forum nerwową atmosferę :evil: .

I to by było też w związku z zachwytami bielą w ogrodzie. Tyle, ze pozostały czarne pąki na magnolii, czereśni też zbrązowiały lekko, nie wiem co ze złotokapem, wygląda dzielnie. Reszta chyba nie ucierpiała, bo u mnie zacisznie ( żywopłot z trzech stron, różnej wielkości, ale zawsze coś ;:108 ).
Potem spadł śnieg, po nim deszcz, a teraz świeci słońce...

Trzymam się bieli.
Zakwitł rh ( a liście ma tragiczne, jak im pomóc?)

Obrazek

i tawuła nazywana "królową śniegu"

Obrazek

Izo, to ok 1km od Szemuda w stronę Wejherowa, więc najbliższe duże, to chyba właśnie Wejherowo i kalwaria. Wierzbę ogolę i spróbuję ukorzenić. Ciekawe czy utrzyma pokrój? Zobaczymy. Zapraszam .

Lucy, Jule i Agatko wiecie, że "grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą" , więc trochę możecie rozrabiać, a że u mnie- to miło. Lubię gości. ;:167 Szkoda, że gospodyni w tym czasie musi zarabiać na chlebek ;:223 a właściwie to chyba na paliwko :twisted:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daj im czas, na razie do ocieplenia i tak nic nie zrobisz.
Schneekrone jest piekny ;:138 trzymam dla niego miejsce, jak gdzies wypoluje to bedzie moj :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule Schneekrone - ten rh tak się nazywa? Dostaliśmy go 5 lat temu w prezencie od nowych sąsiadów na nowy dom i ogródek. Darowany od ;:167, bo kwitnie co roku, chociaż przyznam "tańczyłam" z nim po ogródku tu i tam. Teraz jest stacjonarny. I subtelnie piękny. Nie rzuca się w oczy, ale coś w sobie ma ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Schneekrone czyli Sniezna korona - jest to yakushimanum czyli moja ulubiona miniaturowa odmiana Rh. Ich charakterystycznym akcentem jest to, ze zawsze, niezaleznie od koloru w jakim zaczyna kwitnac pozniej przechodzi w bialy. Moje malenstwo, to Blurettia - jest intensywniej rozowa a raczej liliowaty niz Twoj leciutko rozowawy tz na poczatku.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

...moze to zle zabrzmi :roll: ale Twoje poranne widoki bajeczne.Marzę od niedawna o tej cudnej tawule ,ale nie wiem czy lubi cień... bo widzę ja w kącie w lasku ;:170 Rh nie mam ,ale mam coraz wiekszą chęć ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Justynko masz piękny kawałek własnego raju, biel i róż to też
mój ulubiony kolor, mam biały zakątek a róże w przewadze różowe ;:3
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KDanuta witam :wit Biel to i owszem, przed różem się broniłam długo, ale jakoś tak oswoiłam ;:224 Dużo tego różu w różnych odcieniach mam, jakoś tak bezwiednie. Zastanawiam się nad białą różanka, po przekwitniętych tulipanach ( na razie dzielnie stoją). Ale precyzyjnego planu nie mam. Poczekam na targi 20-22 maja.
Danuś bożykwiat cudo ;:63. Moja tawuła częściowo w cieniu orzecha i berberysów a częściowo w słoneczku. Tnę ostro po każdym kwitnieniu. Ładnie się rozrasta i jest piękna, gdy kwitnie. Taka bezpretensjonalna i prosta. Ale u mnie nie chce się ukorzeniać, próbowałam wielokrotnie i ...
Rh to prezent, przyznam, że to M je lubi. Mamy jeszcze kilka i azalie. Ale nie wiem, co w tym roku z nich będzie?
Ranne widoki piękne, ale szkód narobiły ( u mnie nie tak wiele)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ciesze sie ze u Ciebie wszysko w najlepszym porzadku!!!Twułę zakupie na pewno ;:167 .....no moja nowa miłość!!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Justynko, ja też na poczatku nie chciałam nic białego. Dopiero jak mi zaczęło kwitnąć wszystko na różowo-czerwono ( choć byłam pewna, że sadziłam żółte) to zobaczyłam braki białego koloru. Biały dodaje spokoju.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”