mój mały kawałek zieleni

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x_Adasko

Re: mój mały kawałek zieleni

Post »

O i surfinie się pojawiły ;:138 A Twój funiek w trawie wyrósł? :;230 Słyszałem, że istoty biorą się z kapusty albo bociany je przynoszą ale z trawy :shock: :?: :;230
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kudłate szczęście pięknie pozuje na tle kwiatków. Widać że jest dumny ze swojej Pani, że mu tworzy takie piękne prywatne niebo na ziemi ;:167
Dobrze, że u mnie nie było jeszcze w sprzedaży surfinii, bo bym kupiła, posadziła i dziś bym straciła, bo tu od rana pada śnieg, wszystko grubo przykryte białą pierzyną, temp.0* koszmar dla roślin ;:223
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula ;:138 pięknie u Ciebie coraz bardziej kolorowo ,piękne zakupy i prezenty .Psina w trawie cudna .pogaskaj ją ode mnie .Jaka pogoda dzisiaj u Ciebie :?: bo u mnie zimno nawet przez okno strach wglądać.Pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Witaj Ulu ...I ja odwiedzam Twój ogródek jest bardzo piękny włożyłaś dużo pracy i pieniędzy , ale efekty widać, bo w tak krótkim czasie zmiana całkowita..
Kudłate szczęście też bardzo ładne,taki bieluśki ,puchaty....Ja też mam ale mój jest rudy i puchaty i kochaniutki {pekinczyk}...Wszystkich ogródkowo---zakręconych serdecznie pozdrawiam:: życzę udanej uprawy.....
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Od soboty nie zaglądała a tu takie miłe zaskoczenie tylu gości - bardzo dziękuje wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ;:180 ;:196 . Kudłaciątko poczochrane i bardzo wdzięczne ,za dodatkowe smyranie bo bardzo to lubi ;:108 .
A teraz trochę relacji - zacznę od tych lepszych - sobota koszenie - oj mieliśmy co kosić nigdy więcej nie nawiozę trawy ;:223 - kudłacz robi inspekcję i sprawdza czy wszystko dobrze skoszone
Obrazek
A w poniedziałek wzięliśmy się w końcu za altankę - mąż ją wyczyścił a ja wzięłam się za malowanie
a to efekt końcowy
Obrazek
Obrazek
Roślinki moje wszystkie pięknie wyglądały w poniedziałek , nawet truskawki już prawie wszystkie kwitły ale to co zastałam we wtorek :oops: :evil: o zgrozo Obrazek tyle śniegu u nas napadało .
Obrazek korona tragedia
Obrazek skalniaka nie widać
Obrazek tulipany , piwonie :cry: brak mi słów
Obrazek nawet stokrotki ,żle wyglądają .
Dzisiaj trochę lepiej bo już świeci słonko ale noc była zimna , pójdę popołudniu zobaczyć jak to dzisiaj wygląda .
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ulka kudłacz świetny . Proszę wygłaskać ode mnie :lol: Ale altanki nie widzę :shock:
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Ulu, śnieg to nie tragedia. Na pewno już się rozpuścił i roślinki podniosły główki. Oby nie mroziło. A ja trawy nie skosiłam i mój kudłacz może się w niej schować. Moja pusia wypatruje Twojego kudłacza z górki piasku. Pogłaskaj oba kudłacze i wyrzuć moje zdjęcia.
Obrazek

Obrazek
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Cudne kudłaciatko - poczochrane już są oba - i jak tu nie kochać takiego boskiego stworzonka ;:49 ;:26 .
Lusiu dziękuje za słowa otuchy - wiem ,że sam śnieg to jeszcze nie taka wielka tragedia chociaż był strasznie mory ale w nocy i nad ranem u mnie na trzecim piętrze było 0 więc przy ziemi było mniej - szyby w aucie skrobałam :evil:
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Faktycznie tego śniegu sporo ale u mnie było nad ranem -2 i nawet lilie pod kartonami troszkę zmrożone
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

O matko.., ale śniegu u Ciebie, miejmy nadzieję że roślinkom się nic nie stało. :wink:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Po pracy lecę zobaczyć jak wyglądają moje roślinki - mam nadzieję że kolejnego szoku nie przeżyję :oops:
A co do mojej trawy nawiozłam ją nawozem z B..- rezultaty rewelacyjne :;230
Adamie - mój kudłacz uwielbia trawę od leżenia na niej do jej jedzenia ;:224
Ewciu - pytasz o kwiatuszki w wiszących wiadereczkach - jako ,że mam działkę pierwszy rok więc to jest pierwsza uprawa w nich .Posadziłam petunie do wczoraj wyglądały bardzo dobrze chyba im się w nich podobało ;:224 wczoraj schowałam je do altanki a jak przeżyły noc i rano nie mam pojęcia .
Do altanki pochowałam też wszystkie poustawiane doniczki z roślinkami- ale niestety reszty nie okryłam bo wszystko było pod grubą warstwą mokrego śniegu. :cry:
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Ula ja też Dolny Śląsk a u mnie śniegu nie napadało trochę padał ale z deszczem
i się nie utrzymał ,ale w maju takie obrazki to szok :shock: chociaż to szybko zniknie chyba że
u Ciebie mróz większy ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Właśnie Stasiu wiem ,że Ty krajanka ale jednak trochę bardziej na północ i pewnie dlatego widoki są lepsze i całe szczęście ,że to tylko część Polski pod śniegiem bo co byśmy oglądali jakby wszystko było przykryte śniegiem i zmrożone ;:223
Pozdrawiam, Ulka
Stachu 1956

Post »

Ulka straty na działce zapewne są ,
papierówka w pełni kwitnienia .
Ocena strat dopiero w piątek .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ula współczuję tej zimowej aury ,jednak bądź dobrej myśli że nie będzie tak źle jak to wygląda.U mnie było bez śniegu i mrozu ,bo dzień był pochmurny i deszczowy,ale dzisiaj słonecznie więc nie wiem co noc przyniesie.W szklarni palą się znicze dla ochrony pomidorków i ogóreczków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”