Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko, ja mam jedno eksperymentalne cymbidium z przeceny od roku, poznajemy się, mamy balkonik i warunki, może kiedyś zobaczymy kwiatuszki
. Na razie czekamy na Twoje
.
Justynko moi rodzice też mieli działkę i ja im dużo pomagałam zresztą dziadkom na wiosce też, ale sama jakoś nie mogę się zebrać
powiem szczerze, że by mi się przydała też może za jakiś czas będę też miała
wie, że jest dużo pracy ale można tez odpocząć i spędzić miło czas
wie, że jest dużo pracy ale można tez odpocząć i spędzić miło czas
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu- zatem może jeszcze kiedyś Wybierzesz się do Krakowa 
Renatas- ja jadę na wystawę tylko po dwie nowości, ale...zamierzam powzdychać do kilu, innych storczyków. I nie mogę się doczekać "uczty" dla oczu i...nosa. Zobaczyć tyle naraz pięknych storczyków, to ogromne przeżycie. Może lista chciejstw się wydłużyć
Zabka_Monis- pochewki chyba były wcześniej, ale wczoraj je odkryłam dopiero
Nowości się nie mogę doczekać, zwłaszcza jednej. Bo nie wiem, jak będzie wyglądać...
Lucynkof- rozumiem. Mam nadzieję, że do jesieni się poznacie na tyle dobrze, że zimą pojawi się pędzik. Pamiętaj o porządnym jego przesuszeniu. Moje, od końca sierpnia do około połowy października, prawie wcale nie było moczone. Kilka razy z wierzchu tylko go podlałam. A do października siedziało na dworze, na noc chowałam do pomieszczenia, ze względu na przymrozki.
Venus9- jeśli kiedyś się "Zbierzesz" na własną działkę, to chętnie nadwyżkami kwiatów się podzielę
Zauważyłam, że storczyki na działce szybko się zaklimatyzowały i pięknie rosną. Czyżby wiejskie powietrze im służyło
Nawet pragmipedium puszcza młode korzonki i nowy, maleńki przyrost...
Renatas- ja jadę na wystawę tylko po dwie nowości, ale...zamierzam powzdychać do kilu, innych storczyków. I nie mogę się doczekać "uczty" dla oczu i...nosa. Zobaczyć tyle naraz pięknych storczyków, to ogromne przeżycie. Może lista chciejstw się wydłużyć
Zabka_Monis- pochewki chyba były wcześniej, ale wczoraj je odkryłam dopiero
Lucynkof- rozumiem. Mam nadzieję, że do jesieni się poznacie na tyle dobrze, że zimą pojawi się pędzik. Pamiętaj o porządnym jego przesuszeniu. Moje, od końca sierpnia do około połowy października, prawie wcale nie było moczone. Kilka razy z wierzchu tylko go podlałam. A do października siedziało na dworze, na noc chowałam do pomieszczenia, ze względu na przymrozki.
Venus9- jeśli kiedyś się "Zbierzesz" na własną działkę, to chętnie nadwyżkami kwiatów się podzielę
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Mam nadzieję, że jszcze kiedyś pojadę, ale to okropnie daleko...
A jak tam storczyki? Nie brakuje ci ich, skoro są na działce i pewnie dość rzadko je widujesz?
A jak tam storczyki? Nie brakuje ci ich, skoro są na działce i pewnie dość rzadko je widujesz?
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko przepięknie zapowiada się Cymbidium z tym swoim miodowym kolorem kwiatów. A na tej wystawie to nie wzdychaj tak , tylko złap się za kapuchę i hulaj dusza..... 
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Justynko, gratuluję kolejnych paczków na katlejce, kolejnych pochewek, no i oczywiście pączków na cymbidium - coś czuję, że jak Ci teraz wszystko ruszy z kwiatami, to od kolorów dostaniemy zawrotu głowy! ;:83
Życzę Ci też nie tylko udanych zakupów, ale i wielu kwitnących storczyków na wystawie, choćby tylko do obejrzenia i powąchania, to też duża przyjemność
Życzę Ci też nie tylko udanych zakupów, ale i wielu kwitnących storczyków na wystawie, choćby tylko do obejrzenia i powąchania, to też duża przyjemność
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- justus27

Dusiu- przestałam tęsknić za storczykami... jedynie wieczornego "obchodu" mi brakuje. Na działce jestem codziennie, czasami dwa razy dziennie. A gdy tylko aura się ustabilizuje, zabieram śpiwór i będę tam nocować także 
Marwes/Marku- coś tam zielonego przywiozę... Mam też pewien plan, ale nie powiem jaki, bo nie chcę zapeszać. Jak się uda, to Będziecie mieć dwa razy więcej fotek storczykowych
Agnieszko- wiadomość dla Ciebie. Katleja rozpoczęła otwieranie pierwszego kwiatuszka...cudna jest. Warżka chyba też będzie ciemnoróżowa z żółtym środeczkiem chyba... Fotki wieczorem
Zabieram aparat na działkę, troszku fotek mojej kolekcji porobię. A...nie pisałam, ale podczas podróży na działkę, utrąciłam dużego pączka na Panterinie. Szkoda mi bardzo go było i myślałam, że storczyk się "obrazi" i nie puści kolejnego, ale nie... Rośnie następny. A pędzika na Equetrisie nie Poznacie, tak urósł...
Marwes/Marku- coś tam zielonego przywiozę... Mam też pewien plan, ale nie powiem jaki, bo nie chcę zapeszać. Jak się uda, to Będziecie mieć dwa razy więcej fotek storczykowych
Agnieszko- wiadomość dla Ciebie. Katleja rozpoczęła otwieranie pierwszego kwiatuszka...cudna jest. Warżka chyba też będzie ciemnoróżowa z żółtym środeczkiem chyba... Fotki wieczorem
Zabieram aparat na działkę, troszku fotek mojej kolekcji porobię. A...nie pisałam, ale podczas podróży na działkę, utrąciłam dużego pączka na Panterinie. Szkoda mi bardzo go było i myślałam, że storczyk się "obrazi" i nie puści kolejnego, ale nie... Rośnie następny. A pędzika na Equetrisie nie Poznacie, tak urósł...
- lucynaf
- 1000p

Justynko i jak tu teraz wytrzymać spokojnie do wieczora ?

Justynko czekam na fotki 
- justus27

Lucynkof- uda mi się teraz wkleić foteczki
Sama- zaraz wklejam...
Ale najpierw fotki działkowe, moje parapety - pierwsza fotka: okno południowo-wschodnie; druga- okno południowo - zachodnie:

Szalejąca z przyrostami, masd. barleana ( fotka na "pokuszenie" dla Eweliny
) :

Pędzik na Equetrisie ma już około 15cm:

Dziś na pędziku cymbidium widoczne są dwa, grubiutkie pączuszki. Ciekawe, ile ich będzie

Oraz... "upragniona" katleja...spektakl trwa
Jeszcze nie w pełni rozwinięta: pierwsze zdjęcie - dziś o poranku; drugie - sprzed chwili:

Miłego popoludnia ze
Mam jeszcze kilka zdjęć, ale czasu brak na ich "obróbkę", może wieczorem...
Sama- zaraz wklejam...
Ale najpierw fotki działkowe, moje parapety - pierwsza fotka: okno południowo-wschodnie; druga- okno południowo - zachodnie:

Szalejąca z przyrostami, masd. barleana ( fotka na "pokuszenie" dla Eweliny

Pędzik na Equetrisie ma już około 15cm:

Dziś na pędziku cymbidium widoczne są dwa, grubiutkie pączuszki. Ciekawe, ile ich będzie

Oraz... "upragniona" katleja...spektakl trwa

Miłego popoludnia ze
Mam jeszcze kilka zdjęć, ale czasu brak na ich "obróbkę", może wieczorem...
- lucynaf
- 1000p

Justynko
, ale pięknie
Jakie te pączki na cymbidium już duże
,szybko to idzie
.
Nie wiem dlaczego
wyobrażałam sobie, że katleja będzie biało-amarantowa. Piękna jest i niech się szybciutko rozwija dalej
.
Czekam na wieczorne
Jakie te pączki na cymbidium już duże
Nie wiem dlaczego
Czekam na wieczorne
Justynko piękne zdjęcia czekam na spektakl "cattley", cymbidium i equestrisa reszta też mile widziana

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Justynko cudnie
A katlejka mnie rozwaliła - piękna jest
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Justynko, ale się z nami droczy ta katlejka..!
Wygląda coraz ładniej!
Okna super; zazdroszczę takiej działeczki, gdzie nie tylko storczyki mają wakacje, ale i Ty
Okna super; zazdroszczę takiej działeczki, gdzie nie tylko storczyki mają wakacje, ale i Ty
Pozdrawiam, Agnieszka
-
tomkoc
Piękna Cattleya, no i ten pędzik na Cymbidium ;:91