Witajcie
Dzisiaj deszczowo więc dzień odpoczynku i komputerowania. Wszystko sobie samo rosnie i kwitnie w ogrodzie beze mnie
a ja nawet nie mam jak je podziwiać. Oby słoneczko wróciło szybko, bo jest tyle do ogladania i w ogrodzie i w sąsiedzkich
ogrodach i w parkach.
Ambuś, ten czosnek krzysztofa jest bardzo, bardzo ładny. U mnie w zeszłym roku był ogromny i mam nadzieję że w tym roku
też nie będzie mniejszy. Mam nadzieję że pobyt na działce udał się i ślady po pożarze już znikają.
Uściski
Lucy2nko, a ja odkryłam na forum i tak się zdziwiłam że żółty nie jest popularny i lubianty. Może gusta się zmieniają
z roku na rok, bo na pewno są pewne tendencje i co roku się zmieniają, tak jak w modzie...
Buziaczki
kaaj, podmałpiaj ile tylko masz ochotę. Niedługo będą kwitnąć te różowe to też pokażę.
Pozdrowionka
Loki, ale się uśmniałam, pochlebiasz mi

, to pewnie z tego powodu nie pokazuję powojników
A tak naprawdę to jak już wkleiłam to się nie zastanawiam gdzie i pewnie po to by się nie powtarzać.
Ale jak tak nalegacie to wklęję, jasne że wkleję,
Serdeczne pozdrowionka i miłego dnia
Krysiu, szybciutko będą i kwiaty na Twoich królowach. Ja się też dziwię że teraz prawie wszystkie już kwitną,
ale od mszyc jakoś nie daję rady się opędzić.
Cieplutkiego i słonecznego dnia
Asiulko, u Was też pewnie jest już ciepło, choć u nas tegoroczny kwiecień jest zaliczany do wyjątkowo ciepłych.
Gratuluję zdobycia 'Sarastro'. Moją rozmnożyłam i mam ją teraz w każdej rabatce.
Do tłumaczenia łacińskich nazw na polskie i polskich na łacińskie używam najczęściej Tabazy
tu masz link do ich bazy roślin
http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... rtuj=latin
Mam nadzieję że Ci pomoże
Buziaczki
Adrianko, zawiąż koniecznie wstążeczkę ale pokaż też zdjęcia kwiatów Twojej piwoni, jestem bardzo ciekawa
Uwielbiam piwonie, a drzewiaste specjalnie i jakoś tak zawsze głowa mi się odwraca w ich kierunku
Serdeczności
Agatko, odmiana czosnku krzysztofa ma zdecydowanie jedne z większych kwiatostanów i do tego w takim ładnym
srebrzystym kolorku i gwiaździstym kształcie. On jest wysoki na 40cm i pewnie nada się bardzo dobrze na skalniaki
Polecam gorąco.
Uściski
Oliweczko, reszta też ślicznie rośnie, jeszcze raz przesyłam Ci buziaczki i podziękowania
Kogruś, Już wklejam dla Ciebie i Lokiego, jakoś tak przegapiłam do tej pory,

by je tutaj też wkleić, ale jest tyle
teraz różnych kwiatów że już nie wiem co wkleiłam co nie.
Loki 
, dzięki za uznanie dla moich powojniczków
To jest ta niespodzianka powojnikowa, która okazała się 'Dr. Ruppel'. Jest piękny
Kwitnie też kilkoma kwiatami jak na razie 'Ville de Lyon' i 'Mme Cholmondeley'
nie mówiąc już o ogromnych w tym roku kwiatach 'Rouge Cardinal'
Jest już też w kwiatach 'Hagley Hybrid'
I 'Monte Cassino' obficie kwitnie w tym roku.
Pozdrowionka