Mariolu, mówiąc o zamianie w ogród miałam na myśli dosadzenie rh i ozdobnych iglaków. Ten las jest rzeczywiście atutem

Rh doskonale rosną w lesie, niekoniecznie na wysypanych korą rabatach. Mam takie dwa przykłady w dość bliskim sąsiedztwie- działki stoją puste i rosną na nich ok. 30- letnie rh, liczą ok. 3 m. Nikt o nie nie dba, a są wspaniałe. Jak zaczną kwitnąć, postaram się zrobić zdjęcia- przez ogrodzenie nie będę przechodzić, a rosną od niego dosyć daleko- coś jednak będzie widać
Jadziu, dziękuję
Pawełek coraz większy

W piątek przed wyjazdem na weekend majowy dosieję trawę, może coś wyrośnie
Idę znowu walczyć w ogrodzie

W poniedziałek oddałam Tacie hortensję ogrodową, którą ostatni raz widziałam kwitnącą w momencie zakupu, czyli pięć lat temu. Krzaczor jest wielki, ale nie kwitnie... Nie będę już wnikać, co robię nie tak... M twierdzi, że momentami bywam niereformowalna

Od kilku lat tłumaczy mi, że hortensje ogrodowe nie znoszą sosen, a ja swoje

Na jej miejsce idzie cudna, duża już Virginia Richards (rh).
Poza tym muszę się z Wami podzielić przemyśleniami nt. siły marketingu. Moje dziecię poza Solidarnością wybrało rh Germania, całe szczęście, że jej nie miałam, bo M nie kontroluje już naszego stanu posiadania. Jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam etykietę- rh tarasowy, dorasta do 1 m

Takie same kartki przyczepione były m. in. do Madame Masson i Novej Zembli. Chociaż z pewnością w donicach większe nie urosną... Ale dlaczego tarasowe??
Miłego dnia