Aneczko- AniaDS dziękuję.
Misiu- Lora szkoda, że Twoje narcyze nie kwitną.
Przeżyłaś jeszcze gorszy zawód ode mnie.
U mnie tylko jedna kępa nie kwitnie, która rośnie w całkowitym cieniu, już drugi rok same liście, jak nie zapomnę jesienią, to je przesadzę.
Gosiu- gosia 07 te białe, drobne narcyzki to Thalia, one drugi rok kwitną nie zawodnie, u mnie nornice narcyzów nie jedzą.
Tak lubiłam znać nazwy wszystkich odmian, ale albo pomieszane, albo zamiast pełnych pojedyncze.
Takie żółte drobne, nawet ładne, ale bezimienne, a miały być Mound Hood.
Eluniu- elsi te właśnie pomieszane, białe z żółtymi wyglądają koszmarnie i choć nie dobieram kolorów kwiatów w ogrodzie, to narcyzy pomieszane w jednej kępie bardzo rażą.
Także będę musiała poznaczyć kwitnące, żeby je rozdzielić.
Jeśli mówisz o tych drobnych białych Thalii, to kwitną ładnie drugą wiosnę.
Moniczko- Monia 68 bardzo dziękuję za pocieszenie.
Zawilce greckie kwitną nieprzerwanie już chyba ze trzy tygodnie i cięgle ładnie wyglądają, tylko białe greckie wyginęły.
Ja także przestanę zapisywać nazwy odmian narcyzów, gdyż nic się nie zgadza, a tulipany pełne jeszcze nie zakwitły u mnie, więc zobaczymy.
Martusiu- artam. Niektóre narcyzy pomieszane były w torebkach, zamiast pełnych, wymieszane z pojedynczymi, a niektóre zupełnie inna odmiana.
Szkoda, że białe Ci nie zakwitły, może spróbuj je trochę podkarmić.
Ja tak robię tej wiosny z szachownicą perską, ciągle podsypują ją nawozem, kiedy tylko pojadę na działkę, gdyż drugi rok nie zakwitła, a pędy ma ładne.
Dorotko- Danio witaj.
Będziemy kupowały cebulowe kwiaty zdając się na ślepy los, tym samym będą niespodzianki.
Pozdrawiam Cię serdecznie.