Mój piękny ogród...
Re: Mój piękny ogród...
Kamienie póki co chronią rośliny przed zdeptaniem. Jakoś faceci mają straszny problem z omijaniem roślin a kamienne kręgi są zaklęte i strach w nie wchodzić!! na pierwszym planie magnolia dalej róże w półkolu a najdalej dalie.
A przed domem w chaszczach znalazłam fiołki i PIWONIE strasznie ucieszyłam się na ich widok
A przed domem w chaszczach znalazłam fiołki i PIWONIE strasznie ucieszyłam się na ich widok
- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Sinko, strasznie się cieszę,że jesteś. Ja jak oglądam zdjęcia na komputerze to je sobie obracam a później jak chcę wyłączyć to komputer się pyta czy zapisać zmiany, klikam "tak" i już 

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- gawronka
- 200p
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- gawronka
- 200p
Marta
Marta
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ooo... udało się!
Teraz jak już masz własny sprzęt i doszłaś do wprawy ze wstawianiem fotek to czekamy na więcej!!!!

Mój nie pyta:) na kompie są odwrócone a na forum bokiem 

-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Proponuje pojechać na jakieś targowisko w większym mieście u kupić cebulki lilii, które zakwitną jeśli się teraz posadzi już w lipcu. A tam są najtaższe zaledwie 2 zł jedna cebulka. Proponuje również wprost do gruntu wysiać kwiaty jednoroczne bardzo łatwe w uprawie, będące na każdej ziemi i nie wymagające specjalnej pielęgnacji, nawożenia. Są to na przykład onętki(cosmos onętek) rosną u mnie z roku na rok jej sieje i rosną co najmniej na 1 metr i są naprawdę bardzo piękne. Proponuje również wysianie dalii najpierw do skrzynek, po 3 tygodniach przesadzenie do ogrodu, bardzo szybko schodzą i już po 2 miesiącach na czerwiec lipiec będą pięknie kwitły aż do przymrozków tak jak onętki. Łatwą rośliną w uprawie są również aksamitki wszelkiego rodzaju, można je również wysiewać wprost do gruntu, nie wymagają specjalnej i pracochłonnej uprawy, a zachwycają oczy do przymrozków. Jeśli nie wiecie jeszcze jakie kwiaty wysiewać aby pięknie i długo kwitły, to zapraszam do rozmowy, chętnie pomogę. Zapomniałem dodać, że najszybciej posiane do gruntu schodzą ślazówki, saąnaprawdę wspaniałe i już po 2 miesiącach od zasiania będą pięknie i długo kwitły. 

o ślazówkach zapomniłam a onetków nie znam.
na tej stronie ze zdjecia z psim ogonem planuje słoneczniki .
jeśli ktos jeszcze zna ciekawe rosliny piszcie.
na tej stronie ze zdjecia z psim ogonem planuje słoneczniki .
jeśli ktos jeszcze zna ciekawe rosliny piszcie.
Mój ogród chyba nigdy nie bedzie piekny. mam doła. Wymroziło mase roślin, pomysłów na aranżacje brak.
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
Witam:)
Tak to już jest z roślinkami - część zmarznie, część uschnie albo zgnije, część zachoruje. Ale nie można się poddawać:)Z czasem wszystkie trudy się opłacą:)
A radość z pierwszych pąków i owoców bezcenna
Życzę powodzenia i trzymam kciuki ( a zapowiada się że będzie śliczny ogródeczek):)
Tak to już jest z roślinkami - część zmarznie, część uschnie albo zgnije, część zachoruje. Ale nie można się poddawać:)Z czasem wszystkie trudy się opłacą:)
A radość z pierwszych pąków i owoców bezcenna

- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Witaj Sinko,nie możesz się załamywać, nie od razu Kraków zbudowano. To są dopiero Twoje początki. Pracy masz mnóstwo, ziemię ciężką, ale Ci się uda bo i zapału Ci nie brakuje.
Ja też mam glinę, rosnie na niej wszystko oprócz floksów szydlastych. Iglaki: swierki zwykłe, świerk Conica, tuje, cyprysy i jałowce. Liliowce kwitną i rozrastająsię w kępy z roku na rok coraz większe. Dalie, astry, cynie, jeżówki, ostrózki- bez problemu. Krzewy: tawuły, kalina, żylistek, bzy kwitną i ziemia im nie przeszkadza.
Spokojnie podejdź do tematu. Może na początek zacznij od jednego kawałka, od jednej strony ogrodu. Wtedy będzie Ci łatwiej opanować całość.
Napisz jeszcze z której strony działki masz północ i czy masz kawałek cienisty.
Będzie dobrze
Ja też mam glinę, rosnie na niej wszystko oprócz floksów szydlastych. Iglaki: swierki zwykłe, świerk Conica, tuje, cyprysy i jałowce. Liliowce kwitną i rozrastająsię w kępy z roku na rok coraz większe. Dalie, astry, cynie, jeżówki, ostrózki- bez problemu. Krzewy: tawuły, kalina, żylistek, bzy kwitną i ziemia im nie przeszkadza.
Spokojnie podejdź do tematu. Może na początek zacznij od jednego kawałka, od jednej strony ogrodu. Wtedy będzie Ci łatwiej opanować całość.
Napisz jeszcze z której strony działki masz północ i czy masz kawałek cienisty.
Będzie dobrze

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa