Storczyki Storczykowej cz. 4

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 4

Post »

Kolekcja do pozazdroszczenia ;:180
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusiu, alllllllle lista ;:138 .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Nazbierało się tego przez lata... A właściwie głównie przez ostatnie 3, odkąd jestem na forum, bo to dzięki oglądaniu waszych kolekcji zapragnęłam mieć Phal. botaniczne i dzisiaj jest ich już tyle, ile wypisałam na tej liście. Parę niestety uschło: jedna bellina, jedna violacea, Lea Marie i poprzedni equestris alba, który zgnił. Hybryd uschło sporo, nawet nie jestem w stanie zliczyć, nie tylko Phal. ale i wszystkie Dendrobia, Cattleye, Paphiopedila itp., które kiedyś miałam. teraz z tych nie- Phal. zostały mi tylko parę Cymbidiów, ale nie trzymam ich u siebie i dawno ich nie widziałam, ale podobno żyją, choć nie kwitły ani razu. Vandy oczywiście są, niektóre już dość długo. Najstarsza jest ta marniejąca fioletowa, bo ją mam od 2006 roku.
Ale choć już mam trochę tych storczyków, lista marzeń jak była długa, tak jest, a może nawet dłuższa po wystawie i po przejrzeniu listy na zamówienie orchidgarden, ale niestety większość moich wymarzonych jest bardzo trudna do zdobycia albo bardzo droga, więc pewnie jeszcze długo nie będę ich mieć, ale mam nadzieję, że kiedyś tak (tylko by się przydało więcej miejsca, ale chciałabym mieć kilkaset storczyków).
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Dusiu - piękny ten Twój spis ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Bardzo imponująca lista! Pięknie Dusiu! ;:138
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Dusiu Twoja lista storczyków jest imponująca. Powoli zaczynam się zastanawiać nad moim dalszym pobytem na forum, bo niestety moje parapety już nie chcą się rozciągać. Zanim założyłam konto na forum moja kolekcja liczyła 6 storczyków , a obecnie mam ich ponad 40, jak zaczynałam swoją " karierę " na forum to nie wiedziałam co to jest MM, storczyki botaniczne, hybrydy itd.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Dusiu, lista godna pozazdroszczenia ;:108
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusiu Twoja lista jest ujmująca. Trzymasz sią konsekwentnie dwóch gatunków i możesz im dokładnie dogadzać wedlug potrzeb jakie potrzebują. :D

Cieszę się, że biała Vanda wypuszcza pędzik. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow..niesamowity Spis. Ależ Masz falków botanicznych... a niedawno Pisałaś, że Masz bodajże 5 sztuk.
Niech Ci pięknie rosną i kwitną ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnio rzeczywiście trochę przybyło tych botanicznych, ale nie miałabym ich, gdyby nie to, że są takie strony jak orchidgarden, bo ja nie mam innej możliwości kupowania botanicznych Phal. A moja lista wymarzonych tak się rozrasta dzięki forum, bo oglądając wasze kolekcje, ciągle dopisuję coś do listy. I tak większość z was ma więcej botanicznych, bo macie większe możliwości zamawiania niż ja. Jeszcze tyle mam storczykowych marzeń, niestety na razie miejsca brak, teraz po wystawie musiałam się nieźle nagłowić, gdzie by tu wcisnąć te 7 Phal. i 1 Vandę. Z Vandą nie było większych problemów, bo ją zawiesiłam na drucie w oknie (tylko musiał T. zrobić jeszcze jedną dziurę w oknie, a ja skleciłam wieszaczek ze znalezionego pod stołem drutu, bo nie mieliśmy już prawdziwych wieszaczków, ale na tym zrobionym wisi inna Vandzia, lżejsza, bo nie wiem, czy utrzymałby czerwoną).
A pędy na Vandach niebieskiej i białej rosną :). Mam nadzieję, że te inne też w końcu puszczą i że jakieś Phal. też puszczą pędy. Pąk belliny jest już spory i na dniach pęknie, bo już się oddzielił od pędu, a wcześniej był przytulony do pędzika i lekko wrastał w podłoże).
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Dusiu,życzę Ci spełnienia wszystkich storczykowych marzeń i wierzę,że prędzej czy później uda Ci się to.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Dusiu, zrób więcej zdjęć swoich storków. Są takie piękne, a i Ty osiągnęłaś mistrzostwo w fotografowaniu kwiatków...
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Porobiłam trochę zdjęć, ale trochę wstyd mi je pokazywać, bo choćbym nie wiem jak się starała, czerwona Vanda zawsze wychodzi albo nie taki kolor, jak trzeba, albo zdjęcie jest ziarniste... ale parę wstawię:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Niesamowite ma te kwiaty... :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Dusiu, jaki wstyd wstawiać takie zdjęcia ? Nie jesteśmy w galerii fotograficznej, tylko na forum storczykowym ;:108 . Piękne zdjęcia, pięknej modelki ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”