Taki - sobie ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Taki - sobie ogród

Post »

Miłka, ale wiosna u Ciebie.Tyle kwiecia Ci wzeszło ;:4 .U nas zimno,wietrznie i mokro.To,że pada to dobrze, ale ten wiatr mi się nie podoba,Tulipany ledwo ledwo.Dobrze,że śnieg nie pada.Coś w tej przyrodzie się miesza ostatnio.Kiedyś to była wiosna.w kwietniu kolanówki i gdynki. Ale nie ma co gdybać.Napisz mi kiedy wschodzą hosty, bo jakoś u mnie ich nie widać.pozdrawiam wiosennie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiejsze zdjęcia. Wieczorem się przejaśniło więc cyknęłam kilka!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ada.kj pisze:Podziwiam Miłko chęć roboty z daliami - wykopywanie, suszenie, pilnowanie żeby nie przeschły i nie zgniły, później sadzenie takich karp - nie dla mnie. Pooglądam u Ciebie i u Oli. :D
Też oglądam dalie u innych :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Miłeczko przepiękny kolor hiacynta ten łososiowy. Muszę sie i ja zaopatrzyć w inne kolorki hiacyntów, mam tylko róz i granat, a z doniczkowych taki błękitny z liliowym rumieńcem -też cudny. Muszę jeszcze zapolować na taką ciemna śliwkę, białe i taki łosoś jak u Ciebie- cudeńko :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness! Cieszę się, ze podobaja Ci się moje hiacynty. Bardzo lubię te kwiaty i na pewno jeszcze dokupię jesienią i mam jeszcze 3 cebule z doniczki. Niestety po jakimś czasie hiacynty mają coraz rzadsze kwiaty i w końcu degradują się zupełnie. Widzę, że te sprzed 2 lat juz nie są takie atrakcyjne jak przy pierwszym kwitnieniu :-(
Atka! Oglądaj dalie bo są tego warte! :-) Mnie powala ich róznorodność i długość kwitnienia. W zasadzie nawet jak mają tylko liście mają swój urok. Jak nie masz swoich - zapraszam do oglądania moich i innych na forum! :wit

Fotki na dziś:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Czy na 3 zdjęciu jest tulipan botaniczny? Jaka to jest odmiana jeśli to to? A na przedprzedostatnim zdjęciu- bardzo ciekawe twory daję to drzewko- sroczki :lol:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula! To jest tulipan botaniczny, niestety nie wiem jak się nazywa, bo nie zapisałam :-(

A sroczki to się rozbisurmaniły i wiecznie przelatują nad ogrodem i siadają na brzozie sąsiada. Jest całe mnóstwo innych ptaków, ale przylatują jak nie mam aparatu, albo mam inny obiektyw.
A z ptakami w moim wypadku jest tak, że nie wiem, czy uprawiam ogród, żeby wabić ptaki, czy wabię ptaki, by milej uprawiało się ogród. :;230
Pięknie wiosna się zrobiła, idą święta, a ja mam lenia :roll: Mam jeszcze kilka miejsc do sprzątnięcia po zimie. Ale coś weny nie mam. Za to chętnie siadam na ławeczce i się grzeję. Prosty wniosek - chyba mi tego trzeba.
Jest posiane, drzewa popryskane - zdązyliśmy przed kwieciem. Czekam na roboty brukarskie. Mam nadzieję, że po Świętach ruszę z porządkami przed domem. Niestety trzeba jeszcze otynkować więc nie mogę poszaleć z sadzeniem :-(
Miłka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ah szkoda że nie masz zapisanej nazwy bo naprawdę jest cudowny. Mi dziś Tardy rozkwitły :tan Ja sroki bardzo lubie, takie eleganckie, tylko trochę złodziejki. Nienawidzę za to gołębi- dziadostwo
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Miłko Ty zdążysz zrobić wszystko na czas, obfocić rabatki z kwiatuszkami i nawet srokę upamiętnić na zdjęciu - bystra z Ciebie dziewucha ;:138
Sroki też lubię - eleganckie upierzenie ale maniery rożne.
Wczoraj przy kawie na działce patrzyłam jak ptaki toczą boje o budkę lęgową bo mąż jesienią powiesił kolejną - uśmiałam sie do łez.
Szkoda,że aparatu nie wzięłam - coś ostatnio nie mam weny do fotografowania.
Zdecydowałam, że dalie wyśle zaraz po świętach - bezpieczniejszy okres dla przesyłek.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu! Nie wszystko zdążę zrobić :-) Dziś posadziłam kolejną partię dalii, ale już nie obfociłam ani nawet nie zapisałam gdzie co sadzę, bo juz nie miałam siły :-)
Walki o budki lęgowe są lepsze od filmu sensacyjnego :-) Uwielbiam patrzeć na ptaszyska!
Paula! Dziwny ten mój tulipan, bo nie wiem skąd go mam. Chyba właśnie z tardami się zawieruszył.
Kilka fotek na dziś:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chcę sie pochwalić, że po raz pierwszy zakwitnie mi jarzębina! Posadziłam ja wiele lat temu, bo jeden pan w Dniu Ziemi rozdawał małe drzewka na Starym Rynku w Poznaniu. Mi się dostała jarzębina i obiecałam, ze ją posadze i będę się nią opiekować :-)

I muszę podzielić sie moją radością! Zaczeli mi robić bruk i do świąt skończą! :heja
Miłka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmm. A to nie jest odmiana 'Persian Pearl'? Sprawdź sobie w googlach.Masz piękną kępę sasanek. U mnie jeszcze takie maluteńkie :? Długo ci rosły na taką kępę?
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

O, można już dalie do ziemi? Jednak z 5-6 mi przetrwało hurra :)

Czy ten fioletowy barwinek to rokietnicki? Twój wypuszcza wielgachne listy :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania! Masz oko! To barwinek od Ciebie!!! Czekam aż zakwitną te z kolorowymi liśćmi!
Dalie można już do ziemi. Ja prawie wszystkie posadziłam. Nawet nie wiem ile! Policzę jak zaczną wyłazić :-)
Paula! Znalazłam opakowanie! napisane tam było "Pink Pearl" więc coś w tym rodzaju! Ale jest rzeczywiście piękny jak perła!
Moje sasanki mają z 10 lat. Nie wiem kiedy tak porosły! :roll: Siałam je sama.
Miłka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja tez sama swoje siałam. Wszystkie te co są u mnie w wątku to moje, własne od malutkiej pietruszeczki wyhodowane.Będę polowac ma tą odmianę na jesieni. W ogóle muszę dużo cebul dosadzić.
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Ok, to posadzę jutro dalie ;) Znów znajdę sobie pretekst, by nie móc posprzątać ;) Kolorowoliściowy ma zwykłe kwiatki, ten fiolecik kwitnie u mnie też i słodki jest :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”