Taki - sobie ogród
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Taki - sobie ogród
Miłka, ale wiosna u Ciebie.Tyle kwiecia Ci wzeszło
.U nas zimno,wietrznie i mokro.To,że pada to dobrze, ale ten wiatr mi się nie podoba,Tulipany ledwo ledwo.Dobrze,że śnieg nie pada.Coś w tej przyrodzie się miesza ostatnio.Kiedyś to była wiosna.w kwietniu kolanówki i gdynki. Ale nie ma co gdybać.Napisz mi kiedy wschodzą hosty, bo jakoś u mnie ich nie widać.pozdrawiam wiosennie.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też oglądam dalie u innychada.kj pisze:Podziwiam Miłko chęć roboty z daliami - wykopywanie, suszenie, pilnowanie żeby nie przeschły i nie zgniły, później sadzenie takich karp - nie dla mnie. Pooglądam u Ciebie i u Oli.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Miłeczko przepiękny kolor hiacynta ten łososiowy. Muszę sie i ja zaopatrzyć w inne kolorki hiacyntów, mam tylko róz i granat, a z doniczkowych taki błękitny z liliowym rumieńcem -też cudny. Muszę jeszcze zapolować na taką ciemna śliwkę, białe i taki łosoś jak u Ciebie- cudeńko 

- takasobie
Agness! Cieszę się, ze podobaja Ci się moje hiacynty. Bardzo lubię te kwiaty i na pewno jeszcze dokupię jesienią i mam jeszcze 3 cebule z doniczki. Niestety po jakimś czasie hiacynty mają coraz rzadsze kwiaty i w końcu degradują się zupełnie. Widzę, że te sprzed 2 lat juz nie są takie atrakcyjne jak przy pierwszym kwitnieniu 
Atka! Oglądaj dalie bo są tego warte!
Mnie powala ich róznorodność i długość kwitnienia. W zasadzie nawet jak mają tylko liście mają swój urok. Jak nie masz swoich - zapraszam do oglądania moich i innych na forum!
Fotki na dziś:

Atka! Oglądaj dalie bo są tego warte!

Fotki na dziś:

Miłka
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Czy na 3 zdjęciu jest tulipan botaniczny? Jaka to jest odmiana jeśli to to? A na przedprzedostatnim zdjęciu- bardzo ciekawe twory daję to drzewko- sroczki 

- takasobie
Paula! To jest tulipan botaniczny, niestety nie wiem jak się nazywa, bo nie zapisałam 
A sroczki to się rozbisurmaniły i wiecznie przelatują nad ogrodem i siadają na brzozie sąsiada. Jest całe mnóstwo innych ptaków, ale przylatują jak nie mam aparatu, albo mam inny obiektyw.
A z ptakami w moim wypadku jest tak, że nie wiem, czy uprawiam ogród, żeby wabić ptaki, czy wabię ptaki, by milej uprawiało się ogród.
Pięknie wiosna się zrobiła, idą święta, a ja mam lenia
Mam jeszcze kilka miejsc do sprzątnięcia po zimie. Ale coś weny nie mam. Za to chętnie siadam na ławeczce i się grzeję. Prosty wniosek - chyba mi tego trzeba.
Jest posiane, drzewa popryskane - zdązyliśmy przed kwieciem. Czekam na roboty brukarskie. Mam nadzieję, że po Świętach ruszę z porządkami przed domem. Niestety trzeba jeszcze otynkować więc nie mogę poszaleć z sadzeniem

A sroczki to się rozbisurmaniły i wiecznie przelatują nad ogrodem i siadają na brzozie sąsiada. Jest całe mnóstwo innych ptaków, ale przylatują jak nie mam aparatu, albo mam inny obiektyw.
A z ptakami w moim wypadku jest tak, że nie wiem, czy uprawiam ogród, żeby wabić ptaki, czy wabię ptaki, by milej uprawiało się ogród.

Pięknie wiosna się zrobiła, idą święta, a ja mam lenia

Jest posiane, drzewa popryskane - zdązyliśmy przed kwieciem. Czekam na roboty brukarskie. Mam nadzieję, że po Świętach ruszę z porządkami przed domem. Niestety trzeba jeszcze otynkować więc nie mogę poszaleć z sadzeniem

Miłka
- Steasi
Ah szkoda że nie masz zapisanej nazwy bo naprawdę jest cudowny. Mi dziś Tardy rozkwitły
Ja sroki bardzo lubie, takie eleganckie, tylko trochę złodziejki. Nienawidzę za to gołębi- dziadostwo

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko Ty zdążysz zrobić wszystko na czas, obfocić rabatki z kwiatuszkami i nawet srokę upamiętnić na zdjęciu - bystra z Ciebie dziewucha
Sroki też lubię - eleganckie upierzenie ale maniery rożne.
Wczoraj przy kawie na działce patrzyłam jak ptaki toczą boje o budkę lęgową bo mąż jesienią powiesił kolejną - uśmiałam sie do łez.
Szkoda,że aparatu nie wzięłam - coś ostatnio nie mam weny do fotografowania.
Zdecydowałam, że dalie wyśle zaraz po świętach - bezpieczniejszy okres dla przesyłek.
Pozdrawiam

Sroki też lubię - eleganckie upierzenie ale maniery rożne.
Wczoraj przy kawie na działce patrzyłam jak ptaki toczą boje o budkę lęgową bo mąż jesienią powiesił kolejną - uśmiałam sie do łez.
Szkoda,że aparatu nie wzięłam - coś ostatnio nie mam weny do fotografowania.
Zdecydowałam, że dalie wyśle zaraz po świętach - bezpieczniejszy okres dla przesyłek.
Pozdrawiam
- takasobie
Krysiu! Nie wszystko zdążę zrobić
Dziś posadziłam kolejną partię dalii, ale już nie obfociłam ani nawet nie zapisałam gdzie co sadzę, bo juz nie miałam siły 
Walki o budki lęgowe są lepsze od filmu sensacyjnego
Uwielbiam patrzeć na ptaszyska!
Paula! Dziwny ten mój tulipan, bo nie wiem skąd go mam. Chyba właśnie z tardami się zawieruszył.
Kilka fotek na dziś:

Chcę sie pochwalić, że po raz pierwszy zakwitnie mi jarzębina! Posadziłam ja wiele lat temu, bo jeden pan w Dniu Ziemi rozdawał małe drzewka na Starym Rynku w Poznaniu. Mi się dostała jarzębina i obiecałam, ze ją posadze i będę się nią opiekować
I muszę podzielić sie moją radością! Zaczeli mi robić bruk i do świąt skończą!

Walki o budki lęgowe są lepsze od filmu sensacyjnego

Paula! Dziwny ten mój tulipan, bo nie wiem skąd go mam. Chyba właśnie z tardami się zawieruszył.
Kilka fotek na dziś:

Chcę sie pochwalić, że po raz pierwszy zakwitnie mi jarzębina! Posadziłam ja wiele lat temu, bo jeden pan w Dniu Ziemi rozdawał małe drzewka na Starym Rynku w Poznaniu. Mi się dostała jarzębina i obiecałam, ze ją posadze i będę się nią opiekować

I muszę podzielić sie moją radością! Zaczeli mi robić bruk i do świąt skończą!

Miłka
- Steasi
Hmm. A to nie jest odmiana 'Persian Pearl'? Sprawdź sobie w googlach.Masz piękną kępę sasanek. U mnie jeszcze takie maluteńkie
Długo ci rosły na taką kępę?

O, można już dalie do ziemi? Jednak z 5-6 mi przetrwało hurra 
Czy ten fioletowy barwinek to rokietnicki? Twój wypuszcza wielgachne listy

Czy ten fioletowy barwinek to rokietnicki? Twój wypuszcza wielgachne listy

- takasobie
Ania! Masz oko! To barwinek od Ciebie!!! Czekam aż zakwitną te z kolorowymi liśćmi!
Dalie można już do ziemi. Ja prawie wszystkie posadziłam. Nawet nie wiem ile! Policzę jak zaczną wyłazić
Paula! Znalazłam opakowanie! napisane tam było "Pink Pearl" więc coś w tym rodzaju! Ale jest rzeczywiście piękny jak perła!
Moje sasanki mają z 10 lat. Nie wiem kiedy tak porosły!
Siałam je sama.
Dalie można już do ziemi. Ja prawie wszystkie posadziłam. Nawet nie wiem ile! Policzę jak zaczną wyłazić

Paula! Znalazłam opakowanie! napisane tam było "Pink Pearl" więc coś w tym rodzaju! Ale jest rzeczywiście piękny jak perła!
Moje sasanki mają z 10 lat. Nie wiem kiedy tak porosły!

Miłka
- Steasi
No ja tez sama swoje siałam. Wszystkie te co są u mnie w wątku to moje, własne od malutkiej pietruszeczki wyhodowane.Będę polowac ma tą odmianę na jesieni. W ogóle muszę dużo cebul dosadzić.
Ok, to posadzę jutro dalie ;) Znów znajdę sobie pretekst, by nie móc posprzątać ;) Kolorowoliściowy ma zwykłe kwiatki, ten fiolecik kwitnie u mnie też i słodki jest