Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

Ale się dzieje w ogródku ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38

Post »

Robota aż furczy. Pięknie i kolorowo się zrobiło. A te bukszpany to wywalone, jak nie to watro posadzić do donicy i pobawić się nożyczkami/sekatorem i wystrzyc coś ciekawego.
Małgorzata i Krzysztof
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzena widzę piękną wiosnę na działeczce . Kolorowych kwiatów całe mnóstwo :!: . Twoja szachownica perska / albo coś podobnego / ma piękny pąk i będzie kwitła . U mnie już trzeci rok i za nic nie chce kwitnąć . Nawet łodygi na coraz słabsze . Chyba w tym roku znowu wykopię i sprawdzę co się dzieje :roll: . Carska korona żółta w ogóle zniknęła z mojej rabatki .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Krzysztofie albo Małgosiu jeszcze nie wywalone :) Tylko one naprawdę wyłysiałe straszliwie i nie wiem czy się je zmusi do jakiegokolwiek kształtu :roll: Popróbuję jak mi odcisk zejdzie bo wczoraj wzięłam się za ich rodzeństwo i paluszek boli ,oj boli.... troszkę za dużo na raz chciałam zrobić jak to narwaniec ma w zwyczaju :lol:
Kozino jak u wszystkich teraz jest najpiękniej, codziennie coś nowego zakwita ,jak ja to ;:167 :D
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Ewciu zgadza się to o stalowych liściach to szachownica,ta mniejsza bez pąku zresztą też :D Jak ci się podoba ta z przodu :evil: wyobraź sobie ,że jest piękna o zielonym kolorze i niespotykanym pokroju :!: Zła jestem to mój jesienny zakup w RO dobrze,że choć przeceniona była ta cebula z 28 pln na 8 :( Bo by moja złość osiągnęła apogeum :wink: Nie twierdzę ,że mi się nie podoba ,ale te planowałam w tym roku zakupić i tak choć po trzy wraz z ich żółtymi siostrami posadzić :? Nie jestem ci w stanie podpowiedzieć co twoim koronkom dolega ,ale z tego c o czytam to czasami są kapryśne :? Tak jak ta moja pierwsza też nie będzie chyba kwitła ,ale jeszcze poczekam z gniewaniem się na nią,bo drugi pęd wypuszcza :wink:
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Ktoś tu strasznie narzekał że nie ma wiosny u Niego ...a tu proszę ...narcyzy , tulipanki , carska korona a nawet perska ...oj moja droga bierzesz nas tak z zaskoczenia .... co do Fritillaria persica to się nie przejmuj w pierwszym roku po posadzeniu może nie zakwitnąć moja tak miała a w tym roku lada moment pokarze swoje czarne kwiatki .
Marzenko a to chyba jakieś wolne skoro tak szalejesz ...to machnij jeszcze ten skalniak bo jestem ciekawa co tam w główce zaświtało ... ja też się zabrałam za swój bo tylko ziarnopłon na nim szaleje .
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Evuś machnęłabym a jakże tylko mam własnie ostatni dzień wolnego przed świętami i dopiero od soboty mam wolne :( Sama widzisz całkowity brak czasu,no i Jędrek wymyślił sobie skalniak z oczkiem połączony a to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie :roll: Trzeba się do tego przyszykować ,poczytać popytać...
Ziarnopłon to chyba najbardziej niezawodne kwiatki o tej porze :wink: ale nie wydaje mi się ,żebyś im pozwoliła zawładnąć swoim skalniakiem :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Bukszpany ratuj. Nawet jak zetniesz do ziemi, to odrosną zielonym buszem. Zakwaś glebę, one nie lubią gleby wapiennej. Rude tuje też koło czerwca odzyskałyby szmaragdowy blask.
Posadź wszystko w grupie, spryskaj asahi, zakwaś glebę i będzie pięknie i zielono zimą.
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Tak jest Siberio postaram się im dogodzić :;230 tylko mają mi obiecać zielony busz i już :wink: ;:224
Tuje już drugi rok były rude,wysokie jaaaak nie wiem co i przesłaniały słońce,więc rozstałam się z nimi bez żalu wielkiego.Czas na zmiany przyszedł :oops: Teraz tam jest migdałek na pniu,bez meyera na pniu,będą powojniki i hortensje jednym słowem będę pasła oczy kwiatkami to dla mnie przyjemniejszy widok niż tuje do nieba i wieczny cień :tan
Siberia
---

Post »

Ale tuje doskonale znoszą cięcie :-) Zagęszczają się wtedy i nie deformują pod ciężarem śniegu (tylko, że u Was to śniegu jak na lekarstwo).
Migdałek to niezbyt dobra inwestycja. Sama się przekonasz. Zakwitnie, jak Ty będziesz tydzień w pracy. W weekend już będzie bez kwiatów. Potem podenerwuje kilka miesięcy brakiem urody. Padnie najdalej po 3 latach na moniliozę.
To byłam ja, wieszczka Sybilla :;230 :;230
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Te wieszczka chcesz wciry ;:14 mono mono kuźwa coś ty kobieto wymyśliła za jednostkę chorobową :roll:
Na całe szczęście najczęściej mam zmiany 3 na 3 wiec uda mi się na ostatnie jego tchnienie wpaść :;230
Jak mnie wkurzy to pupimy jakieś nowe cudo w jego miejsce ;:224 Dłużej kwitnące dodam ;) a tuj mi nie szkoda i już :D może jakieś liliputy z igłami tu wmontuję a nie takie olbrzymy,albo w miejsce migdałka jakiś bardzo wąski, mocno kolumnowy,niewysoki iglaczek buhahahaha już szukam zastępstwa ,a kysz wieszczko ,a kyssz ;:129
Siberia
---

Post »

"Mono mono" to brunatna zgnilizna drzew pestkowych ;:214
Można jej uniknąć, ale trzeba z dwa razy w roku opryskać drzewa, konkretnym specyfikiem w konkretnych terminach.
;:132 ;:132 ;:132 ;:132
marzenaF
1000p
1000p

Post »

A u wrogów za płotem jest migdałek w formie krzaczastej od przynajmniej 8 lat ,na 1000% nie pryskany i ma się dobrze ;:224 to migdałek jest pestkowy,jeżuuu wielki za dużo informacji na raz oszaleję przez tę wieszczkę ;:223
Siberia
---

Post »

To dobrze wróży Twojemu :-) Może ta zaraza do Was nie dotarła :-) Pestkowy, pestkowy i szczepiony na pestkowej podkładce (ałycza?). Jak będzie od ziemi coś rosło, wycinaj do cna.
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Będę grzecznie ciachać :D a teraz grzecznie się teleportuje po ścierkę i odkurzacz ;:14 Jeżu ja nic a nic nie zrobię ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”