Spełnione marzenia Marzenki:)
- falkenburg
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Spełnione marzenia Marzenki:)
Robota aż furczy. Pięknie i kolorowo się zrobiło. A te bukszpany to wywalone, jak nie to watro posadzić do donicy i pobawić się nożyczkami/sekatorem i wystrzyc coś ciekawego.
Małgorzata i Krzysztof
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzena widzę piękną wiosnę na działeczce . Kolorowych kwiatów całe mnóstwo
. Twoja szachownica perska / albo coś podobnego / ma piękny pąk i będzie kwitła . U mnie już trzeci rok i za nic nie chce kwitnąć . Nawet łodygi na coraz słabsze . Chyba w tym roku znowu wykopię i sprawdzę co się dzieje
. Carska korona żółta w ogóle zniknęła z mojej rabatki .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Krzysztofie albo Małgosiu jeszcze nie wywalone
Tylko one naprawdę wyłysiałe straszliwie i nie wiem czy się je zmusi do jakiegokolwiek kształtu
Popróbuję jak mi odcisk zejdzie bo wczoraj wzięłam się za ich rodzeństwo i paluszek boli ,oj boli.... troszkę za dużo na raz chciałam zrobić jak to narwaniec ma w zwyczaju
Kozino jak u wszystkich teraz jest najpiękniej, codziennie coś nowego zakwita ,jak ja to

Kozino jak u wszystkich teraz jest najpiękniej, codziennie coś nowego zakwita ,jak ja to

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
-
- 1000p
Ewciu zgadza się to o stalowych liściach to szachownica,ta mniejsza bez pąku zresztą też
Jak ci się podoba ta z przodu
wyobraź sobie ,że jest piękna o zielonym kolorze i niespotykanym pokroju
Zła jestem to mój jesienny zakup w RO dobrze,że choć przeceniona była ta cebula z 28 pln na 8
Bo by moja złość osiągnęła apogeum
Nie twierdzę ,że mi się nie podoba ,ale te planowałam w tym roku zakupić i tak choć po trzy wraz z ich żółtymi siostrami posadzić
Nie jestem ci w stanie podpowiedzieć co twoim koronkom dolega ,ale z tego c o czytam to czasami są kapryśne
Tak jak ta moja pierwsza też nie będzie chyba kwitła ,ale jeszcze poczekam z gniewaniem się na nią,bo drugi pęd wypuszcza 

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Ktoś tu strasznie narzekał że nie ma wiosny u Niego ...a tu proszę ...narcyzy , tulipanki , carska korona a nawet perska ...oj moja droga bierzesz nas tak z zaskoczenia .... co do Fritillaria persica to się nie przejmuj w pierwszym roku po posadzeniu może nie zakwitnąć moja tak miała a w tym roku lada moment pokarze swoje czarne kwiatki .
Marzenko a to chyba jakieś wolne skoro tak szalejesz ...to machnij jeszcze ten skalniak bo jestem ciekawa co tam w główce zaświtało ... ja też się zabrałam za swój bo tylko ziarnopłon na nim szaleje .
Marzenko a to chyba jakieś wolne skoro tak szalejesz ...to machnij jeszcze ten skalniak bo jestem ciekawa co tam w główce zaświtało ... ja też się zabrałam za swój bo tylko ziarnopłon na nim szaleje .
-
- 1000p
Evuś machnęłabym a jakże tylko mam własnie ostatni dzień wolnego przed świętami i dopiero od soboty mam wolne
Sama widzisz całkowity brak czasu,no i Jędrek wymyślił sobie skalniak z oczkiem połączony a to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie
Trzeba się do tego przyszykować ,poczytać popytać...
Ziarnopłon to chyba najbardziej niezawodne kwiatki o tej porze
ale nie wydaje mi się ,żebyś im pozwoliła zawładnąć swoim skalniakiem 

Ziarnopłon to chyba najbardziej niezawodne kwiatki o tej porze

Bukszpany ratuj. Nawet jak zetniesz do ziemi, to odrosną zielonym buszem. Zakwaś glebę, one nie lubią gleby wapiennej. Rude tuje też koło czerwca odzyskałyby szmaragdowy blask.
Posadź wszystko w grupie, spryskaj asahi, zakwaś glebę i będzie pięknie i zielono zimą.
Posadź wszystko w grupie, spryskaj asahi, zakwaś glebę i będzie pięknie i zielono zimą.
-
- 1000p
Tak jest Siberio postaram się im dogodzić
tylko mają mi obiecać zielony busz i już
Tuje już drugi rok były rude,wysokie jaaaak nie wiem co i przesłaniały słońce,więc rozstałam się z nimi bez żalu wielkiego.Czas na zmiany przyszedł
Teraz tam jest migdałek na pniu,bez meyera na pniu,będą powojniki i hortensje jednym słowem będę pasła oczy kwiatkami to dla mnie przyjemniejszy widok niż tuje do nieba i wieczny cień 

Tuje już drugi rok były rude,wysokie jaaaak nie wiem co i przesłaniały słońce,więc rozstałam się z nimi bez żalu wielkiego.Czas na zmiany przyszedł

Ale tuje doskonale znoszą cięcie
Zagęszczają się wtedy i nie deformują pod ciężarem śniegu (tylko, że u Was to śniegu jak na lekarstwo).
Migdałek to niezbyt dobra inwestycja. Sama się przekonasz. Zakwitnie, jak Ty będziesz tydzień w pracy. W weekend już będzie bez kwiatów. Potem podenerwuje kilka miesięcy brakiem urody. Padnie najdalej po 3 latach na moniliozę.
To byłam ja, wieszczka Sybilla

Migdałek to niezbyt dobra inwestycja. Sama się przekonasz. Zakwitnie, jak Ty będziesz tydzień w pracy. W weekend już będzie bez kwiatów. Potem podenerwuje kilka miesięcy brakiem urody. Padnie najdalej po 3 latach na moniliozę.
To byłam ja, wieszczka Sybilla

-
- 1000p
Te wieszczka chcesz wciry
mono mono kuźwa coś ty kobieto wymyśliła za jednostkę chorobową
Na całe szczęście najczęściej mam zmiany 3 na 3 wiec uda mi się na ostatnie jego tchnienie wpaść
Jak mnie wkurzy to pupimy jakieś nowe cudo w jego miejsce
Dłużej kwitnące dodam ;) a tuj mi nie szkoda i już
może jakieś liliputy z igłami tu wmontuję a nie takie olbrzymy,albo w miejsce migdałka jakiś bardzo wąski, mocno kolumnowy,niewysoki iglaczek buhahahaha już szukam zastępstwa ,a kysz wieszczko ,a kyssz 

Na całe szczęście najczęściej mam zmiany 3 na 3 wiec uda mi się na ostatnie jego tchnienie wpaść

Jak mnie wkurzy to pupimy jakieś nowe cudo w jego miejsce

"Mono mono" to brunatna zgnilizna drzew pestkowych
Można jej uniknąć, ale trzeba z dwa razy w roku opryskać drzewa, konkretnym specyfikiem w konkretnych terminach.

Można jej uniknąć, ale trzeba z dwa razy w roku opryskać drzewa, konkretnym specyfikiem w konkretnych terminach.

-
- 1000p
A u wrogów za płotem jest migdałek w formie krzaczastej od przynajmniej 8 lat ,na 1000% nie pryskany i ma się dobrze
to migdałek jest pestkowy,jeżuuu wielki za dużo informacji na raz oszaleję przez tę wieszczkę 

To dobrze wróży Twojemu
Może ta zaraza do Was nie dotarła
Pestkowy, pestkowy i szczepiony na pestkowej podkładce (ałycza?). Jak będzie od ziemi coś rosło, wycinaj do cna.

-
- 1000p
Będę grzecznie ciachać
a teraz grzecznie się teleportuje po ścierkę i odkurzacz
Jeżu ja nic a nic nie zrobię