Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Hm... czy to co ryje nie mogłoby czynić tego gdzieś indziej? Róże sobie upodobał... szkodnik podły :twisted:
U mnie też jakaś norka ... muszę koniecznie powiedzieć o tym kotu, bo chyba się zagapił....
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janku to może towarzysza, bo to dziewczynka :roll: no ale działkowy kolega nie odstępuje na krok, czyżby była nim znudzona ;:224
Andrzeju, bo mój sąsiad ma taki piramidalny dach :;230 coraz ładniejsze nam się te zachody robią. Dzisiaj nie cykałam, bezchmurne niebo, żadnych tajemniczych chmurek.
Ewciu, dziękuję :oops: za miłe słowa, zapraszam.
Agatko, właśnie myślę, że na kompostowniku mu cieplej :uszy
Aniu, może się rozsiewają :roll: może i moje też się rozsieją :tan Widok z kompostownika rzeczywiście lepszy, dobrze, że Rufek nie skacze, bo jemu przyszłoby jeszcze do głowy przeskoczyć ogrodzenie :roll: zawału bym chyba dostała.
Anetko, zakupy magnolii okazyjne jak zwykle ;:108 rozkwitły się na tarasie. Na stałe miejsce wysadzę, jak skończa kwitnienie, bo tam wietrznie nieco.
Agnieszko moja też w pąku, mam nadzieję, że dotrwa do kwitnienia. A tak to jest z tymi nowymi roślinkami, że jakoś szybciej kwitną ... podpędzone przez hodowców.
Aguś dobrze, że wróciłaś szczęśliwie ;:196 widziałam już Twój ogród, pieris pięknie zakwitł.
Agnessko, u mnie kwitną już trzy sasanki, ale oczuwiście fotek nie zrobiłam ;:14 obiecuję jutro rano.
Paula z clemkami się jeszcze wstrzymuję, jakby nie daj Boże przymrozki miały chwycić. Widać, ze one są szkalrniowe, więc trzeba pomalutku hartować.
A może japończyk ma być najmniejszy/
Sylwek ostatnio, jak jestem w domu psiak biega cały dzionek i na kompostowniku nie uświadczysz. Myślę, że ona tak chyba z nudów tam skacze, ma dalszą perspektywę i juz stróżować zaczyna.
Agnieszko wpadaj, zapraszam.
Krzysztofie oczywiście, ze to Leonard :uszy Wprawne oko rozpozna wszystko.
Izka, no .... ja nie mam kota, nie dałby rady z moja dwojką. Informuję że po dokonaniu oględzin psimi nosami, rozkopaniu pazurami i ponownym przysypaniu kolejnych śladów działalności nie stwierdzono.
Dzisiaj bardzo pracowity dzionek był, jak tylko miałam wpaśc po aparat do domu okazywało się, ze tu jakiś chwas, tak coś przyciąć, tu nawieźć a tam coś jeszcze. Tak więc pokrótce fotek dzisiejszych brak, a byłoby co focić.
Może takie tam w celu załagodzenia sytuacji.
Obrazek

kalina się nie popisała, chyba pączki wymarzły
Obrazek

będzie kolejna mała rabatka, ciemne zdjęcie, ale pogoda nie sprzyjała
Obrazek

Obrazek

Obrazek

były wiatry ;:224 w tle widać, jak kiepsko przezimowały laurowiśnie
Obrazek
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu maluszek lubi wieczorem się ocknąć - czasem na dłużej , ale dzięki temu mam dyżur i mogę czytać i pisać... :;230

czy barwinek ilum.... miał u Ciebie kwiaty _ pytam ponieważ mój strasznie zniósł zimę i leczy rany .... ale za to zakwitł również po problemach ten o białych kwiatach...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

W tle podmarznięte laurowiśnie, ale za to na pierwszym planie roztańczona szachownica :) I mnóstwo znaczników zapowiadających dalsze atrakcje :) A wracając do tła, piękne te nowe kamulce!
Cieszę się, że psy odpuściły sobie czynienie szkód w ogrodzie, oby na stałe!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marku wstawiałam Illumination kilka dni temu, też nie wygladał rewelacyjnie po zimie, ale już kwitnie :wink:
Obrazek
:wit
Buziaki dla maleństwa ;:196
Martuś szachownice dzisiaj opalikowałam profilaktycznie, bo kolejnej fali huraganowych wiatrów już by nie zniosły ;:224 Dobrze, że nie mieszkamy na wilekich równinach północnoamerykańskich, tam to się dopiero dzieje :( Szachownice chcą kwitnąć, jutro cyknę, a kamulce ... prawda, że warto było ;:224
Znaczników dużo, bo lilie wokół :D Znaczniki z żaluzji otrzymanych od jednego z forumków ;:180 bardzo wydajne.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To kalina teraz kwitnie? :shock: Bo ja 3 lata temu ukorzeniłam małego badylka (z lekka kradzionego). Ma teraz 50 cm, ale zanim kwitnąć będzie minie sporo czasu.
Bardzo lubię tego barwinka! Dostałam takiego (albo podobnego) od Ani "AnniaJ" i jeszcze takiego z białym i kwitnącego na purpurowo. Razem mam 5 odmian. Nie mam pojęcia jak się nazywają. :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Ja chyba naprawdę na jakiejś Syberii mieszkam. Lilaki ani myślą rozchylać pąki, kaliny jeszcze nie wypuściły ani jednego listka, a worek z korą leży i ani myśli się podnieść jak u Ciebie! :;230
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

ciekawe co na to Freud? :lol:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pamelko, strasznie Ci przetrzebiło laurowiśnie jednak, szkoda, wielka szkoda jednak ...... :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej sprawdziłam kolejną kalinkę i wygląda jakby miała zamiar kwitnać. Po znaczniki się wybiorę, wkrótce ;:108
Miłeczko u mnie kwitną trzy barwinki, kolejny dostałam jako gratisik z clemkami, ale jeszcze nie jest uziemiony. Kalina ma dwa kwiatki :lol: wysiliła się, jak forsycja prawie, tamta miała siedem :;230
Pawełku, worek, to podłoże do iglaków, stoi, bo może jeszcze coś tam dosadzę ;:224 Mówisz lilak ;:224 wczoraj był biały to moze dzisiaj fioletowy ... Sensation ma nieco mniejsze pączki.
Obrazek

i jeszcze dla Ciebie Picea abies Rydal, wprawne oko wypatrzy to na co czekamy :wink:
Obrazek

Igorku, zawstydziałes mnier normalnie :oops: ale sen przyjemny chyba był i te zakupy na koniec :tan Pocieszeniem jest, ze nie zamykam bramy na klucz, więc ewentualne przeskakiwanie przez ogrodzenie nam się nie szykuje.
Ale czemu we śnie taka mieszanka spotkania wrocławskiego, Lecha Wałęsy, targów ogrodniczych i jeszcze ja do tego :;230
Paweł właśnie co by na to Freud ;:224 Nie mam pojęcia, jakoś nie mam pojęcia o interpretacji snów.
Sylwek one już poprzedniej zimy zmarzły, zabrałam do siebie, żeby zapewnić im lepsze warunki, okręciłam, zabezpieczyłam i guzik :? Już odbijaja, ale na większe krzaczki chyba nie mam nadziei.
Kilka dzisiejszych fotek, najpierw to, co tygryski lubią najbardziej :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze ...
o takie ustrojstwa na fuksje przygotowałam
Obrazek

trochę kolorów, choć skarpa jeszcze zacieniona
Obrazek

a ta w słóncu skąpana
Obrazek

korona ...
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wykasowałam, bo net wolno jakoś chodził, a ja w gorącej wodzie kąpana, to musiałam kliknąć 2 razy :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Nie wiedzieć czemu Jolu 2 x oglądam Twoje zdjęcia i znów sie zachwycam , by po jakimś czasie zorientować sie , że są te same :;230 . Ale piękne ;:196 .

Piękne iglaczki , z młodymi przyrostami , a co z tym ustrojstwem na fuksje ? Jak masz zamiar to wykorzystać , na drzewkowe fuksje ?

I pytanie z innej beczki . Jak zimuja u Ciebie Joluś powojniki , czy jakoś je ' szaliczkujesz ' na zimę ? Czym im dogadzasz , że tak pieknie kwitną . Ja dopiero mam zamówione , przyjdą lada dzień i zacznie się moja przygoda z nimi . A nie mam bladego pojęcia , jak się nimi zająć . Bo posadzić , to nie wszystko ;:108 . Prawda ?

Intryguje mnie Twoja altana z kamiennymi cokołami , jak na Parnasie :uszy .
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu pięknie u Ciebie. Wszystko...roślinki i architektura :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Słonecznie pięknie, wszystko kwitnie. Kaliny mówisz, ze im paki wymarzły?
Kurtynka to może jednak poczekam z tą Watanabe. Trochę droga jest a ja jednak chciałabym rosline która kwitnie. I tak skusiłam się na Kalinę Davida.
Podpory lidlowe?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Oj, lubią to tygryski, lubią :D A dziś byłam w szkółce: nabyłam Białoboka... Ale jeszcze kusił mnie taniutki i ładny Pusch, Acrocona, Aureospicata... Oj, jak ja nie lubię tego uczucia gorąca w głowie :D Aż szumi i woła: "Weź mnie stąd" :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”