Sama- dziękuję w "imieniu" prezentów
Celinko- jak pisałam na początku roku, żadnych falków... Tylko katleje, sabotki i masdevallie. Próbuję spełniać moje marzenia. Oczywiście ciekawe botaniki też będę kupować ;)
Kasiu- dziękuję za życzenia imieninowe ;) Może wspólnie <Twój i mój> zakwitną...
Miau- dziękuję ;)
LucynkoF- Masz rację. Katlejka jest ogromna. Jedna psb jest wysoka na jakieś 60cm... Pół szklarenki mi zajmie hahah... A sabotek też ładnie rozrośnięty
Joane- żłobek się rozrasta w tempie bardzo szybkim. Kolejny maluch może w przyszłym tygodniu przyjedzie

Wiesz...każdy sabotek szuka domku, a ten długo na niego nie czekał
A czy będą kolejne sabotki w kolekcji...pewnie tak...
Arlet- dziękuję

Przeczytałam, że sabotki o gładkich liściach muszą przejść okres spoczynku w chłodzie. Dlatego będą stać na zewnątrz, nie w szklarence, ale...pod dachem. Żeby miały duże spadki nocą i chłodek za dnia
Venus- dziękuję w imieniu nowości. na razie cały czas myślę o krakowskiej wystawie...doczekać się nie mogę wyjazdu po...
Henryku- bardzo dziękuję za życzenia ;)
Mala_Mi- wszystko zależy od pogody. Może po długim weekendzie już będę na działce "urzędować". A może dopiero końcem maja ;)
Ale Ty Byłaś w tamtym roku w Krakowie na wystawie, a ja nie...Półtora roku nie byłam. Czas ją "odwiedzić" ponownie
Tak sobie porównuję mój pierwszy wyjazd do Krakowa po mojego Equetrisa Albę i ...wyjazd majowy tegoroczny. Zmieniło się dużo w mojej kolekcji i moim zainteresowaniom storczykami. Chyba jestem mądrzejsza i...więcej gatunków "rozszyfruję"....przynajmniej mam taką nadzieję
Dzisiejsze odkrycie to: keiki na moim niezmordowanym różowo-bordowym dendrobium phalaenopsisie

Hihi...niesamowita roślinka. Dwa keiczki w ciągu roku wyprodukowała, była podzielona na pół i kwitła 9 razy. Z tym storczykiem nigdy się nie rozstanę. Uwielbiam go za "siłę życia". Ciągle mnie zaskakuje... To w nim "kocham"