Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Misiu a pewnie, ze siejcie :D Takie własne witaminki to najlepsze co może być :D

Ulcia na jaką reklamację :shock: zdradź tajemnicę :wink: :lol:

Martuś bo te hiacynty to tam nie wiadomo skąd :lol: Po przeróbce skalniaka różne cebulki wyłażą w najdziwniejszych miejscach......a drobnica, czyli krokusy, cebulice szafirki to już wszędzie, gdzie trzeba i nie trzeba :roll: :lol:
Ciemierniki moje też bardzo słabo przezimowały.....wszystkie listki musiałam uciachać przy glebie, z 9 krzaczków kwitną tylko 2 ...no może jeszcze jeden się pokaże :roll: Jedynie Niger jako tako, ale też wiele pąków mu przemarzło :?

Marylu moje okrywówki do marcowych mrozów były przepiękne, zieloniutkie, już puszczały pąki.....a po tym nagłym ochłodzeniu są biedne, większość przemarzła do linii kopców , niektóre widzę, ze odbijają inne dopiero zobaczę jak rozgarnę. Mam zamiar zrobić to jutro i poprzycinać róze.
Marylu, ale Ty nie spiesz sie z wykopywaniem, myślę, że jeszcze mają szansę ruszyć...

Izuś u mnie też forsycja jeszcze nie otworzyła pąków, ale już są tak nabrzmiałe, że myślę, że pierwsze słoneczko i zakwitnie. Ja już jutro planuję poprzycinać róze i wysadzić resztę lilii...oby tylko pogoda dopisała :roll:

Geniu to fotka szachownicy Michajłowskiego, kostkowate są mniejsze, choć na niektórych też już widać pączuszki :D
Ja również nie mogę doczekać się na ich kwitnienie, bo to moje ukochane wiosenne cebulaczki :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja posadziłam forsycję w zeszłym roku i dziwna rzecz się dzieje. Krzaczek jest zielony, czyli żyw! Ale można go wyciągnąć z ziemi i nie ma korzeni :;230 bo sadziłam go w ten sposób, że sąsiad dał mi zrzynki ze swojej, a ja je wsadziłam do ziemi. Więc na taki pączki jak Twoje to jeszcze poczekam :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Cudne masz ciemierniki :) też chyba muszę o nich pomyśleć :)
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit i ja dołącze do podziwiających ciemierniki ;:138
a jak tam te wysiane maleństwa się trzymają?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Aguś - ładnie ta wiosna u ciebie się zaczyna.
śliczna ta gęsiówka.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ciemierniki śliczniutkie...i gęsiówka tak ładnie się "różowi".Moja jeszcze słabo rozkwitła,biała troszkę lepiej a pełna gdzieś zagineła...chyba wyschła lub zmarzła :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale piękne ciemierniki ;:108 A co jest na 4 fotce ? Piękna wiosna ;:138 ;:138
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Witaj dzisiaj postanowiłam sie wybrać na wycieczkę po waszych ogrodach i co wszyscy chwalą sie ciemiernikami- a moje maluszki niestety ,poszły w liście :oops: ale żeby sobie poprawić humor ciesze się z moich wiekowych tulipanów
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, ale już u Ciebie wiosennie.
Chociaż u mnie forsycja już w pełni rozkwitu, ale za to inne roślinki w uśpieniu.
Nie widziałam jeszcze różowej gęsiówki.
Ja cały czas próbuję dochować się białej i jakoś nie chce się u mnie zadomowić.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko troszkę poczekać faktycznie musisz, ale ona na pewno pięknie się ukorzeni i za jakiś rok , dwa będziesz miała piękny złocisty bukiet :D

Celinko w ciemiernikach zakochałam się juz na Forum wcześniej wcale ich nie znałam, a teraz .....muszę je mieć 8-) :lol:

Aga trzymają sie trzymają, część już popikowana, a hosty jeszcze rosną, niektóre odmiany wciąż wschodzą....zobaczymy co z nich wyjdzie....sama jestem ciekawa, ale jakie będą okaże się dopiero za jakieś 3 lata :roll:

Reniu gęsiówka faktycznie taka delikatna i ładniutka, jeszcze czekam na białą, jakoś później u mnie kwitnie :D

Grażynko ja pełnej nie mam, mam różową i białą, ale biała jakoś później zaczyna mi kwitnąć.

Danuś na 4 fotce to ułudka wiosenna . Moje ciemierniki marniutkie w tym roku, kwitną jedynie te dwa pokazane, pozostałe przemarzły....ale na szczęście odbijają :D

Marzenko, w tym roku poszły w liście i się pięknie rozrosną przez sezon, a w przyszłym roku jako silne dorodne roślinki zaskoczą Cię pięknymi bukietami kwiatów :D A tulipanki cieszą bardzo, ja już nie mogę się doczekać , kiedy ogród zakolorowi się od tych śliczności :D

Gosiu może spróbuj posadzić ją w innym miejscu, ja tak miałam ze skalnicą , zawsze jak kupiłam to mi marniała zasychała, brązowiała....porażka. W końcu dowiedziałam się, ze lubi miejsca zacienione, a ja sadziłam je na,, patelni,, myśląc, ze to przecież roslinka skalna....i od tej pory pięknie sobie radzi, rozrasta sie i kwitnie :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ładne ciemierniki ;:138 dawno je posadziłaś :?: Też mam zamiar posadzić ale nie wiem jaką odmianę...cuchnący bardzo mi się podoba i odmiany o pełnych kwiatach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co słychać w ogródku...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, śliczniutkie zdjęcia, ta świeżość wiosenna liści i kwiatów jest niepowtarzalna. A żuraweczki widzę świetnie przeszły zimę
i cieszą oczy. Moje nie wszystkie są w dobrej pozimowej formie, część potrzebuje dużo więcej czasu na nabranie nowych barw
i odrodzenie się prawie od podstaw. A inne w tym czasie szaleją. Wiekszość już zaczyna kwitnąć. :heja
Zachwycam się różową gęsiówką. U mnie połowa padła w donicy gdzie przykrywa nogi powojnikowi. Nie wiem czy to sprawa kotów
co zrobiły sobie zimowe legowisko na gęsiówce czy inna przyczyna. Tak samo ma się Jasnota plamista, pozostała jej jedna trzecia
a tam koty nie właziły. Nie wiem czemu tak zmarniała?
Milutkiego i słonecznego dnia :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Agness, pięknie słychać w Twoim ogródku. :D Jak sie nazywa ta roślinka -chyba skalna na pierwszych zdjęciach?
Twoje żurawki mają bardzo dużo liści-okrywałaś je na zimę?Moje mają trochę podeschnięte, ale wypuszczają nowe-więc wiem,że żyją. Ciekawe, czy zakwitną w tym roku, to moje pierwsze żurawki i jeszcze nie bardzo wiem,jak sie z nimi obchodzić....
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu11 ciemierniki to nowa roślinka w moim ogrodzie, niektóre mają po 2 lata pozostałe sadzone zeszłej jesieni, ale kupowałam duże sadzonki, niestety większość przemarzła na przedwiośniu po chwilowym ociepleniu i tylko 2 zakwitły :? inne dopiero odbijają od korzeni. Odmiany o pełnych kwiatach i mnie bardzo się podobają, ale niestety nie mam takiego. Chociaż one dla mnie wszystkie piękne :D

Wiesiu czasami tak jest z roślinkami, rosną pięknie, nic im nie jest a w końcu coś ,,się zadzieje,, i marnieją......u Ciebie może faktycznie kotki narozrabiały....a może po prostu coś roślinkom zaszkodziło , ale t co pozostało powinno pięknie się rozrosnać i niedługo nie będzie widać, ze coś było z nimi nie tak :D
Wiesiu i Tobie życzę miłego dnia ;:196

Aniu 72 na pierwszych fotkach to wilczomlecz mirtowaty, śliczna i niekłopotliwa roślinka, bardzo ją lubię za oryginalny kolorek i piękny kształt :D
Żurawek nie okrywałam, większość faktycznie ślicznie przezimowała, chociaż kilka jest w gorszym stanie, musiałam z nich powycinać troszkę listków, ale juz ładnie odrastają :D
Żurawki to i dla mnie nowość, zeszłoroczne zakupy. Wcześniej miałam tylko tę popularną zieloną, rosła u mnie wiele lat :D
Tobie również życzę miłego dnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”