Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Izka popieram prośbę Grażki...zdjęcia z chęcią oglądniemy i podziwiać chcemy po tak długiej przerwie...Teraz musisz zregenerować siły... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ups... zdjęć nie ma... ale co się odwlecze...

Agato- smutno bez Psidełek... zagajam w domu o kotka :;230 Dziwaczna ta wiosna, ale trochę koloru w ogrodzie już gości. Ale tak ogólnie to buro... Bez dwu zdań musisz nadrobić braki w cebulowych, bo teraz to one królują w ogrodzie.

Goś - miało być lato, a aura październikowo - listopadowa. Z doskoku wpadam do ogródka próbując ogarnąć pozimowy bałagan. A tu do normalnego nieładu doszły prace z przodu domu na poświerkowych terenach. Przed świętami planuję urlop, więc mam nadzieję, że doprowadzę dom i ogród do stanu przyzwoitości.

Joluś - trochę pusto się zrobiło... Hi hi... no tak, poległy lawendy, tulipany, trochę lilii, zmalały niektóre krzaczki :;230 Tęskno mi za szczeniakami, ale cieszę się, bo z raportów wynika, że trafiły do dobrych domów, w których kanapy są dostępne dla psów :D

Bernaciu - tak mi miło Cię zobaczyć. Muszę przyglądnąć się , co Twoje myszory i inne paskudy wyczyniają w Twoim ogrodzie, bo skoro u mnie zagościł kret...
Popracuję nad formą i zdjęciami na dobranoc i dzień dobry.

Dorotko - troszkę tkwiłam w tej niewoli... z własnej woli... Ale teraz już tylko krok do Końskowoli :;230 A co do wiosny, to ona teraz czeka na Twoją obronę. Pisz więc i broń tą pracę jak najprędzej - wszystko w Twoich rękach :wink:

Grażynko - pracuję nad formą i oswojeniem czasu... fotki niebawem, ale ta wiosna taka... mało spektakularna...

Nelu- jakaś taka "sponiewierana" chodzę, ogrom zaległości w pracach ogrodowych i domowych chyba mnie onieśmiela... NO i te forumowe zaległości...
Słońca i ciepła mi trzeba... a tu w domu ogrzewanie dalej pracuje...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aleb-azi pisze: z raportów wynika, że trafiły do dobrych domów, w których kanapy są dostępne dla psów :D
Taaa, do pierwszego błota, a potem już ostrożniej :lol: Cieszę sie, że mają dobre domki.
A wiesz moja przysposobiona suczka wcale się na kanapy nie pcha, o dziwo Rufek w jej towrzystwie też nie :;230
aleb-azi pisze: Ale teraz już tylko krok do Końskowoli :;230
:D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joluś - u mnie piaszczysta plaża więc błota nie ma. A psy na kanapach i owszem występują.

Wpadam po pracy do ogródka i nie wiem za co się brać... Ależ niekończący się bałagan :oops: Ogólnie jest zimno, wietrznie i kolorów w ogródku niewiele.. Próbowałam przygotować warzywnik do stanu używalności... czyli wykopałam zadołowane donice z różami i różnymi skarbami. Uf... ciężko było, musiałam jesienią być w dobrej formie :;230 Zadołowane różyczki nie są w najlepszym stanie :roll:
I obiecałam sobie, że już nigdy więcej ekspansywnych roślin... wydmuchrzyca piaskowa przyparła zmasowany atak... no i już wiem co znaczy, że tojeść rozesłana uciekła z oczka...

Zdjęcia ogródkowe z zamierzchłych czasów, kiedy jeszcze było Psidełko... czyli z ubiegłego tygodnia :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka wiedziałam ,że kolorków u Ciebie nie zabraknie...wszystko to co wiosną winno zakwitnąć znalazło miejsce na twoich grządkach... :D
Miałam u siebie dwie donice zadołowane z różami ,wczoraj wykopywałam i ani jeden mały korzonek nie wyrósł w tych pojemnikach ,które nie udało się wykopać bez uszczerbku na ich ściankach...po prostu wbiłam łopatę w donicę,na szczęście nie uszkodziłam już i tak marny korzeń... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No i proszę jaka wiosna u Ciebie.
Nie tak dużo psiurki znowu napaskudziły w ogrodzie. :wink:
Cieszę się już na dalsze fotki.
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nelu - starałam się poszukać kolorów... Dużo odmianowych żonkili zniknęło, a może jeszcze nie rozkwitły bo niektóre kępy jeszcze w pąkach. Marny korzeń to problem, pozostaje chuchać i dmuchać i mieć nadzieję. Oglądam róże i się wkurzam, bo większość nasadzeń jesiennych nie rokuje najlepiej... hm... w ogóle nie rokuje :? Ale jest parę ładnych zimowań. Od jutra zaczynam urlop co oznacza szał prac ogrodowych. Zrobię trochę różanych fotek.

Grażynko - popadłam w stan frustracji po oglądnięciu stanu prac w Twoim królestwie roślin. Ruszam jutro ostro z pracami porządkowymi... A Psidła szkód narobiły... ale co mam pokazać? Pustkę? :;230 Tulipany ucierpiały mocno - część wgnieciona w ziemię, część wyłamana. Ale co tam... jesienią pokażą się cudne cebule i można będzie poszaleć ;:3
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aleb-azi pisze:Joluś - u mnie piaszczysta plaża więc błota nie ma. A psy na kanapach i owszem występują.
Nie mówiłam o Twoim ogródku, tylko o nowych domkach
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu, ja nie miałam psideł, a mimo wszystko roboty mam od groma.
To juz sobie wyobrażam ile Ty masz.
Niestety ja nie moge wziąć urlopu. No i praca prawie codziennie do późna.
A tu swięta za pasem. W tym roku jestem strasznie opóźniona.
W zeszłym roku o tej porze chyba było duzo cieplej. Chodzi mi o czas po 10 kwietnia.
W tym te zimne wiatry nie pozwalały nic zrobić w ogrodzie. A czas goni.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

U mnie na zonkilach zauważyłam pierwsze oznaki zerowania tych piiiiiiip ślimaków :evil:
Jutro rano muszę rozsypać niebieskie granulki, mam tylko nadzieję, że już nie będzie padać.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joluś - to chyba te nowe domy moich- nie moich Psideł w większości na piaskach, bo dużo zdjęć łóżkowych :;230 No, ale jak się tu oprzeć słodziakowi :wink: A jak się już wpuści do łóżka/na kanapę, to trudno wygonić... Z resztą ponoć właściciele psów dzielą się na tych którzy wpuszczają psa do łóżka i na tych którzy się do tego nie przyznają :;230

Goś - jak się człek zaprzęgnie, to okazuje się, że nie ma kiedy iść na urlop... Trochę się zeźliłam, bo jeszcze mi co nieco z ubiegłego roku zostało... Jak zwykle to nie dobry czas na urlop, ale przecież praca się nie zawali bez mojej skromnej osoby( wbrew temu co mi się zazwyczaj wydaje :;230 ) Wielki tydzień zamierzam spędzić w ogrodzie... no trochę dom po ogarach ogarnę :wink: Pogoda nie sprzyjała pracom w ogrodzie... taka wiosna rozkapryszona i nie spieszna... Oj tam, oj tam... Damy radę ;:196

Dorotko - widziałam już w forumowych ogrodach te piiiiiiiiiiiiiiiiip ślimory. U mnie na razie widać tylko winniczki... ale też jakoś specjalnie się nie przyglądałam... Jutro nadrobię...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pewnie, że damy radę.
Ja już dzisiaj nadrobiłam część prac domowych. Mam dom zgruzowany, bo codziennie do późna pracuję.
O działce nie wspomnę.
No, ale dzisiaj wyszłam wcześniej,no i się udało trochę popracować.
Dobrze, że domek niewielki.
W przyszłym tygodniu zamierzam wracać wcześniej do domu, ale czy mi się uda?
Dobrze że coraz widniej. Na pewno czas na ogród też znajdę.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś - Wielki Tydzień raz w roku... może się praca nie zawali... Przyznaję, że oświadczyłam, że muszę na urlop, bo... oszaleję... i podziałało :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Spokojnie dziewczyny, zdążycie ze wszystkim na czas. ;:108
Izuś ja też mam jeszcze mnóstwo do zrobienia w ogrodzie.
Na przerobienie czeka rabata przed domem, warzywniak trzeba obsiać i obsadzić, a potem cały ogród wypielić bo chwaściory rosną najlepiej. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka czyli od jutra wyruszasz do boju...urlopik...grabie ,łopata i uśmiech na twarzy... :wink:
Gorzej po kilku godzinach robót ..połamany człowiek wraca w stronę np.kanapy,albo ,co już jest gorszym celem do stanowiska piecowo- kuchennego... ,z lejącym się potem z czoła... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”