Ogród Moniśki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Moniśki

Post »

Oj przesadź koniecznie, ja ze swoimi już dawno to zrobiłam i to jest pierwsza rzecz, która im pomogła. Ja już wszystkie sadzonki dokarmiam, bo mają być tłuścioszki :tan
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To znaczy ja już je raz przesadzałam do tych osobnych komórek :wink: ale może one nie lubią sąsiedztwa petunii, bo jakoś u mnie się nie ruszyły :lol:
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p

Post »

No to może nie przesadzaj :roll: sama już nie wiem, możesz przykryć np. pojemniczkiem po pomidorkach , ciastkach czy czymś takim ... moje rosną skokowo, ten który się nie ruszał naraz taki duży jakiś się zrobił. A ten który był największy stanął w miejscu :heja
Jose Saramago
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

A jednak dziś przesadziłam swoje heliotropy, teraz będę je przykrywać i nawozić i w ogóle chuchać dmuchać na nie :wink: :D poza tym największe petunie dostały już dziś większe pojemniki :) posiałam dziś też w ogrodzie astry, ostróżki hiacyntowe, godecje, nagietki i nasturcje, posadziłam mieczyki. Pracy było w ostatnich dniach sporo, ale już powoli widać efekty, niestety nie robiłam dziś zdjęć mimo pięknej pogody, ale mam nadzieję nadrobić to w niedzielę :)
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Oj to widzę, że praca wre. Ja z mieczykami zawsze czekam do 15 maja, a czy ty w ubiegłych latach też je tak wcześnie wsadzałaś i nic im nie było? Bo jeśli tak to może też już moje powysadzam
Paulina
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Paulinko ja w zeszłym roku też je tak wsadziłam i było wszystko dobrze, bardzo wcześnie zakwitły :) one dosyć długo wychodzą więc ewentualne przymrozki które jeszcze mogą nas spotkać im pewnie nie zdążą zaszkodzić. Szczerze mówiąc nie wiem jak robią inni forumowicze, może warto porównać. Ja w sumie mam niewiele mieczyków więc ryzykuję :wink:
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p

Post »

Ja z mieczykami czekam do maja :D
A astry siałam do doniczek, z jedną zbytnio zaprzyjaźnił się kot niestety ;:224 godecja mi już wykiełkowała ;:224 siałam ją na przełomie marca i kwietnia, ale pierwszy raz i zupełnie nic o niej nie wiem ;:224 I nasturcje też mam w planach ale pnące i pisze na opakowaniu, że w maju, więc po świętach się za nie wezmę.
Przyspieszyłaś kochana ... mam nadzieję, że nasze kwiatuchy też.
Miny rosną jak oszalałe i parapet już dla nich powoli za ciasny ;:224 Potraktowałam je tak jak Ty kobeę i ciachnełam im czubki, niech się rozkrzewiają ...
Jose Saramago
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Kontakt:

Post »

Hmm ja dziś wysiałem pierwszy raz godecję, i także nic o tej roślince nie wiem. Na zdjęciach wygląda zachęcająco, tylko nasionka takie drobne;/ Znowu będzie męka prz pikowaniu.
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Ja już w zeszłym roku posiałam godecję i pamiętam, że dosyć szybko wschodzi i rośnie i chyba jako jedna z pierwszych jednorocznych mi zakwitła, niestety trwało to trochę krótko, ale że kwiatki ma bardzo urocze to i w tym roku posiałam :) Nie polecałabym jednak pikowania godecji, u mnie zdecydowanie lepiej od tych które pikowałam wyglądały te siane na miejsce stałe.
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p

Post »

Właśnie godecja nie znosi pikowania :roll: Trochę mnie zmartwiło, że rótko kwitnie, muszę pomyśleć jak to rozwiązać może dosadzę coś do niej. A masz może Monika zdjęcia tej godecji już kwitnącej?
Jose Saramago
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Justko moja godecja była dowodem na to, że ona nie lubi pikowania :D ale dowiedziałam się o tym już po fakcie :wink: Człowiek uczy się jednak często na własnych błędach, więc w tym roku posiałam od razu do gruntu. Kolor też inny wybrałam, zamiast białego karminowy :)

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Kontakt:

Post »

Piękna jest! Ja wczoraj posiałem w tunelu, ale chyba będę musiał pikować. Kwiat naprawdę piękny:)
Dziękuję za zdjęcia, już nie mogę się doczekać swojej godecji.
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p

Post »

Ja wsialam białą i mieszankę kolorów, a kwitna ślicznie. Dzięki za zdjęcia. Posiałam w hiacyntach i żonkilach :D niech kwitnie na okrągło :D
Jose Saramago
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Zaglądam i witam się wiosennie po powrocie :D
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Justynko, Marcinie, oby nam rosły zdrowo i kwitły obficie i długo te nasze godecje :D

Aga witam Cię po powrocie cieplutko w moim wąteczku :)

Dzisiaj taka piękna pogoda, wzięłam notatki do ogrodu i uczę się, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym :wink: ale stwierdziłam, że dobrze będzie jeśli pokażę kilka wiosennych widoczków.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”