Ogród Moniśki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Moniśki

Post »

Roślinki dorodne ;:138 ,ja też kiedyś siałam i robiłam rozsady ,ale teraz wszystko wprost do gruntu sieję ,kwitną trochę później ,ale za to mniej pracy przy tym .Ja teraz tylko pomidorki i pelargonie na parapetach hoduję :lol:
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20

Post »

Cieszę się, że podobają się roślinki :) sianie do gruntu jest na pewno wygodniejsze, ale jakoś nie mogłam wytrzymać, jakoś trzeba było urozmaicić sobie zimowy czas :wink:
A tak poza tym mam ciekawy plan na niedzielne popołudnie, wybieram się na kiermasz ogrodniczy :tan
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Trudno nie skusić się na wysianie czegoś zimą, kiedy całe forum sieje i zastawia parapety. Wszystko ci ładnie urosło, szczególnie kobea mnie zainteresowała. Mam nadzieję, że zrobisz jej fotkę latem, chciałabym zobaczyć jak wygląda rozrośnięta i kwitnąca.

Udanych łowów na kiermaszu ogrodniczym :)
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sporo tych roślinek .Życzę powodzenia w zakupach
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Małgosiu na pewno kobei pstryknę fotkę jak tylko zakwitnie :wink: swoją drogą ciekawa jestem kiedy to będzie, ale pewnie nie wcześniej niż w lipcu ;:224

Małgosiu, Andrzejku dziękuję Wam, zakupy się udały :) kupiliśmy sasanki, dwie różne trzmielinki, migdałka piennego, magnolię 'Lennei' i rhododendrona 'Roseum elegans' :heja
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Urtica pisze:Cieszę się, że podobają się roślinki :) sianie do gruntu jest na pewno wygodniejsze, ale jakoś nie mogłam wytrzymać, jakoś trzeba było urozmaicić sobie zimowy czas :wink:
A tak poza tym mam ciekawy plan na niedzielne popołudnie, wybieram się na kiermasz ogrodniczy :tan
chyba na bydgoskie targi się wybrałaś ,mam nadzieję ,że zdasz relecje :lol: ja w ogrodzie szalałam ,róże odkopczykowałam i podcięłam ,ręce pokaleczone ,że ledwo w klawiaturę stukam :;230 a dopiero część zrobiłam :lol:
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Bożeno tak właśnie na bydgoskie targi się wybrałam :lol: i zakupy ciekawe zrobione, jak będzie czas to sfotografuję :)
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24

Post »

No ale chociaż napisz co kupiłaś ...
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Już pisałam 4 posty wyżej :) a co słychać w Twoim ogrodzie?
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p

Post »

To mnie się cos na oczy rzuciło, bo oczywiście prześledziłam, ale ....
U mnie na razie nic szczególnego się nie dzieje ... czekam na ciepełko, zeby można powoli wynosić na dwór
Jose Saramago
majka2103
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:13

Post »

Witaj. Z przyjemnością prześledziłam Twoje wiosenne poczynania w ogrodzie, wiosna na całego. Pilnie obserwowałam nasadzenia parapetowe, przyznam, że pokaźna kolekcja. Porównywałam kobee, Twoje dużo wyższe i w lepszej kondycji, zapewne nawożone, petunie ładnie rozrośnięte, będę podziwiać latem. :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Moniko chętnie obejrzałam Twój ogród i na pewno jeszcze nie raz tu zajrzę. Pięknie kwitną Twoje cebulowe, a oczko masz cudne.
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Majko chciałabym mieć już co podziwiać w ogrodzie, ale muszę jeszcze uzbroić się w cierpliwość, a co do kobei to przyznaję się, że dwa razy podlałam ją z dodatkiem florovitu, ale skończyłam z tym, bo ciężko mi już ją opanować na parapecie :lol:

Asiu cieszę się, że mam nowego gościa u siebie i mam nadzieję, że oczko jeszcze wypięknieje jak urosną w nim te wszystkie wsadzone roślinki :wink:

Marcinieoglądając jak wyglądał w zeszłym roku Twój ogród pojemnikowy jestem przekonana, że Twoja rozsada jest równie piękna, jeśli nie bardziej :wink: Nie wszystkie jednak roślinki tak dobrze u mnie się czują np. nie wiem co nie odpowiada heliotropom, co chwilę jakiś pada, a reszta która mi została rośnie bardzo mozolnie...zdecydowanie heliotropy to dla mnie większe wyzwanie niż np. dalie :wink:
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p

Post »

Moniko heliotropy chyba lubią wilgoć więc może im trzeba takie warunki np. odciętą butelką przykryj i może zacznij dokarmiać dolistnie niewielkim stężeniem jakiegoś nawozu, ja prponuje biohumus bo jego nie bardzo można przedawkować. Jeszcze będą z nich kwiaty :D
Jose Saramago
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p

Post »

Dziękuję za rady :) A myślisz, że dobrze im zrobi jak przesadzę je w osobne doniczki? Łatwiej byłoby mi je przykrywać niż w tych wielodoniczkach, w których rosną razem z petuniami. Nawożenie dolistne to naprawdę dobra myśl :) muszę tylko kupić odpowiedni nawóz.
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”