Budleja Dawida - omżyn (Buddleja davidii)

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
nadija28
50p
50p
Od: 9 mar 2011, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Budleja

Post »

Wysiej.Jak wykiełkują to dobrze a jak nie to trudno.
ania-maria
50p
50p
Od: 30 maja 2010, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

niestety moja skrętnolistna nadal nie daje znaku życia... nic po prostu, nic zielonego nie widać :/ tak bym chciała żeby w tym roku zakwitła i zazieleniła cały kąt! :/
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

ania-maria pisze:niestety moja skrętnolistna nadal nie daje znaku życia... nic po prostu, nic zielonego nie widać :/ tak bym chciała żeby w tym roku zakwitła i zazieleniła cały kąt! :/
Może trzeba poczekać jeszcze trochę...
U mnie B. Dawida zaczyna odbijać od korzeni, wiem, bo trochę korę rozgrzebałam, ale stare pędy chyba przemarzły. W sumie się cieszę jak głupia bo posadziłam ją w ubiegłym roku i jak przyszły mrozy dopiero mnie oświeciło, że zapomniałam ją nakryć i już spisałam ją na straty :oops: . Wkurzam się na psa, kiedy mi coś wykopie albo stratuje, a sama flądra nie umiem zadbać jak należy. ;:14
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
liwias
50p
50p
Od: 9 sie 2010, o 15:11

Post »

U mnie też jeszcze cisza, mam dwa małe krzaczki posadzone w zeszłym sezonie. Żaden nie daje oznak życia :( Nie mam doświadczenia i trochę się martwię, bo już nawet posadzone jesienią róże ruszyły, a budlejki jeszcze nie.
Pozdrawiam, Joasia.
Awatar użytkownika
senogrodnika
50p
50p
Od: 4 maja 2010, o 21:11

Post »

Nie chce krakać ania-maria ale ta skrętnolistna powinna już dawać oznaki życia. Moja już na wszystkich pędach ma małe listki, choć to była jej pierwsza zima w gruncie. Była okryta agrowłokniną na zimę i żadnych uszkodzeń nie stwierdziłem.
ania-maria
50p
50p

Post »

ja już pisałam ze była okopczykowana, okryta dwoma warstwami agrowłókniny i rośnie pod ścianą i z jednej strony od wiatru osłaniają ją jeszcze schody!
więc nie wiem :/
jeszcze czekam... niektórzy tutaj dają mi nadzieję.
Awatar użytkownika
senogrodnika
50p
50p
Od: 4 maja 2010, o 21:11

Post »

Moja dla odmiany rośnie w szczerym polu, żadnej osłony od wiatru. U mnie w zimie było max -16, może trochę więcej odczuwalnie przy mroźnym wschodnim wietrze
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20

Post »

Ja też boję się, że moja wsadzona rok temu budleja przemarzła, zima w listopadzie mnie zaskoczyła i okryłam ją dopiero jak trochę śnieg stopniał. Zła jestem na siebie, że nie zareagowałam na czas, tak mi w zeszłym roku pięknie kwitła :(
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
Giecikowa
200p
200p
Od: 13 lut 2011, o 09:35

Post »

Posadziłam w tym roku dwie budleje białą i fioletową. Mam nadzieję, że mi się przyjmie i będzie ładnie rosła. Myślicie, że już w tym roku zakwitną?
Pozdrawiam Dorota:)
ania-maria
50p
50p

Post »

zakwitną na pewno.
ania-maria
50p
50p

Post »

melduję że jedna z pięciu budleji dawida ma jakiś mały zielony pąk :) czekam aż reszta się zazieleni gdzienigdzie.
Skrętolistna nic - chyba umarła, cierpię :/
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Jeśli to było drzewko jednoroczne i jego pierwsza zima to możliwe O tej porze powinna jak najbardziej się zielenić Ale nie zniechęcaj się Z moją pierwszą też tak było ale jej następczyni rośnie od czterech lat świetnie na tym samym miejscu, zimuje bez okrycia i przepięknie kwitnie Jeśli ci umarła to spróbuj z nią jeszcze raz \warto ją mieć w ogrodzie bo w porze kwitnienia wygląda cudnie
Paulina
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Widzę że więcej ludzi a nie tylko ja martwi się o budleję . Codziennie chodzę i oglądam i nic nie widać!!!!!! A jak mi zmarzła to się wkurzę , bo stanowiła podstawę zaplanowanej kompozycji . Ale ta wiosna chłodna to może dlatego jeszcze nic nie widać .
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
ania-maria
50p
50p

Post »

melduję, że NADAL nic na skrętolistnej nie widać; a dawida tylko jedna z pięciu ma pączek :/
Awatar użytkownika
esony1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2010, o 20:09

Post »

u mnie też nic nie widać, sucha jak wiór... ale jestem pewna że odbije z korzenia. W zeszłym roku też taka było.. jestem dobrej myśli...
pozdrawiam
Edyta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”