Cebulla walczy z ugorem
- 
				andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cebulla walczy z ugorem
Witam Dagmaro chyba cały sklep wykupiłaś

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daguniu. Drugi raz już nie dołuj clematisów. Wsadź je już na miejsce docelowe. Jak się mówi a to trzeba powiedzieć b. Wydaje mi się, że im już nic nie powinno zaszkodzić. Ja jeszcze się ociągam, gdyż mam pilniejsze roboty, a w dodatku jeszcze nie mam skrystalizowanej koncepcji gdzie je posadzę. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki

Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
I tak zrobię ... Niestety przeziębiłam się trochę w tych Psarach, wczoraj doprawiłam w ogrodzie i teraz mam!

- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ahhaaaaWiola- roślinki w ich stoją, takie białe i czarne w domki
 faktycznie słodkie
 faktycznie słodkie- Jaonna
- 20p - Rozkręcam się... 
- Od: 19 mar 2011, o 20:52
Cebullo, podziwiam walkę.
I przyznaję, że sporo sił mi dajesz do pracy z moim ugorem, dość podobnym.
A skoro już wylazłam z krzaków, to i ośmielę się stwierdzić, że w kolejnym roku już na bank będzie łatwiej
Z clematisami też walczę - przycięłam wg. zaleceń, chuchałam, dmuchałam, doły ryłam kilofem,papu dawałam, a tu cisza i cisza, ani pędzika... Już mam cichą nadzieję, że wreszcie zdechły gangreny definitywnie - na to miejsce kupię róże
Pozdrawiam,b
Joanna.

I przyznaję, że sporo sił mi dajesz do pracy z moim ugorem, dość podobnym.
A skoro już wylazłam z krzaków, to i ośmielę się stwierdzić, że w kolejnym roku już na bank będzie łatwiej

Z clematisami też walczę - przycięłam wg. zaleceń, chuchałam, dmuchałam, doły ryłam kilofem,papu dawałam, a tu cisza i cisza, ani pędzika... Już mam cichą nadzieję, że wreszcie zdechły gangreny definitywnie - na to miejsce kupię róże

Pozdrawiam,b
Joanna.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
NaprawdęCebulla pisze: Najgorzej jest z Grahamkiem od Bogusia- przemarznięty do miejsca szczepienia... Z pięciu badylków zostały mu trzy żywe. Nie wiem, czy coś z niego będzie...

Co prawda ja mam Grahama z Castoramy ale bez zabezpieczeń przezimował i praktycznie nie mam co przycinać.
No widzisz Mariola- nie ma sprawiedliwości na tym świecie, mój w kopczyku przemarzł... Jesienią chyba sie szrpnę na egzemplarz z Rosarium!
Joanno- witaj w klubie walczących z gliną Ja też często doły pod roslinki łomem wydzierguję. Moje klemki posadzone,maja takie mizerotki pączusie. Mam nadzieję, że dadzą radę! Część posadziłam już do gruntu (te z bardzo poprzerastanymi korzeniami), część w doniczkach, ale na miejscu stałym, żeby mnie nie kusiło wsadzać tam nic innego
 Ja też często doły pod roslinki łomem wydzierguję. Moje klemki posadzone,maja takie mizerotki pączusie. Mam nadzieję, że dadzą radę! Część posadziłam już do gruntu (te z bardzo poprzerastanymi korzeniami), część w doniczkach, ale na miejscu stałym, żeby mnie nie kusiło wsadzać tam nic innego  Zobaczymy, co z tego wyniknie...Może założysz swój wątek, żeby pokazać światu, że na glinie też można stworzyć cudo?
 Zobaczymy, co z tego wyniknie...Może założysz swój wątek, żeby pokazać światu, że na glinie też można stworzyć cudo?

Joanno- witaj w klubie walczących z gliną
 Ja też często doły pod roslinki łomem wydzierguję. Moje klemki posadzone,maja takie mizerotki pączusie. Mam nadzieję, że dadzą radę! Część posadziłam już do gruntu (te z bardzo poprzerastanymi korzeniami), część w doniczkach, ale na miejscu stałym, żeby mnie nie kusiło wsadzać tam nic innego
 Ja też często doły pod roslinki łomem wydzierguję. Moje klemki posadzone,maja takie mizerotki pączusie. Mam nadzieję, że dadzą radę! Część posadziłam już do gruntu (te z bardzo poprzerastanymi korzeniami), część w doniczkach, ale na miejscu stałym, żeby mnie nie kusiło wsadzać tam nic innego  Zobaczymy, co z tego wyniknie...Może założysz swój wątek, żeby pokazać światu, że na glinie też można stworzyć cudo?
 Zobaczymy, co z tego wyniknie...Może założysz swój wątek, żeby pokazać światu, że na glinie też można stworzyć cudo?Re: Cebulla walczy z ugorem
Yyyy... no to Cię nie pocieszę, bo mój Graham od Bogdana, kupiony jesienią, wygląda nieźle 

Ależ Gosiu, właśnie, że mnie pocieszyłaś. Fajnie, że tylko ja mam takiego pecha!

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witaj Dagmaro   

Mój Graham też znowu przemarznięty do kopczyka. Dalej, mam nadzieję, że będzie żywy.
Jeszcze kopców nie rozgarniałam.
Szkoda, bo bardzo ładnie odbił mi w poprzednim sezonie.
Może następna zima już nie będzie taka wściekła ?
Pozdrawiam koleżankę pracującą w glinie 

Też robię w glinie .... w ogródku. 

Mój Graham też znowu przemarznięty do kopczyka. Dalej, mam nadzieję, że będzie żywy.
Jeszcze kopców nie rozgarniałam.
Szkoda, bo bardzo ładnie odbił mi w poprzednim sezonie.
Może następna zima już nie będzie taka wściekła ?
Pozdrawiam koleżankę pracującą w glinie

Też robię w glinie .... w ogródku.

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Witaj Daguś  

Właśnie przeczytałam, że Grahamek zmarznięty 

I jak tam , odbija czy całkiem umarł 

Ja u siebie wypróbowałam, że lepiej sadzić na wiosnę, latem, do zimy ukorzenią się i zahartują 

Pozdrawiam

Właśnie przeczytałam, że Grahamek zmarznięty

I jak tam , odbija czy całkiem umarł

Ja u siebie wypróbowałam, że lepiej sadzić na wiosnę, latem, do zimy ukorzenią się i zahartują

Pozdrawiam

Kasiu, musiałam go obciąć równo z miejscem szczepienia  Może ze 3 mm pędów zostało. Po ostatnich ulewach został zamulony ziemią i tak siedzi w niej
 Może ze 3 mm pędów zostało. Po ostatnich ulewach został zamulony ziemią i tak siedzi w niej 

Może ze 3 mm pędów zostało. Po ostatnich ulewach został zamulony ziemią i tak siedzi w niej
- 4mmmm
- 100p 
- Od: 3 mar 2011, o 19:35
Witam.
Jestem pod wrażeniem, tyle pracy w ciągu roku!!
Musisz zmienić nazwę wątku, u Ciebie już nie ma ugoru

Jestem pod wrażeniem, tyle pracy w ciągu roku!!
Musisz zmienić nazwę wątku, u Ciebie już nie ma ugoru

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Czyli może jeszcze coś z niego będzie, wystarczy kapeczka zielonego i odbije  

Jak wyjdzie słonko będziesz mieć niespodziankę 

Jak wyjdzie słonko będziesz mieć niespodziankę

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dagmaro! Ja uprawiam swój gliniasty ogród od 1991r. Co mi pomogło to konsekwentne dodawanie w miejscu upraw ziemi kompostowej. Ale widzsz ile lat to trwało   

Clematisy w końcu też wyciągnęłam z ziemi i wsadziłam w kosze wiklinowe. Widocznie już tak ma być. Tam gdzie były zadołowane - wsadziłam dalie. Trochę za wcześnie, ale miałam przeczucie, że będzie dobrze ;-)

Clematisy w końcu też wyciągnęłam z ziemi i wsadziłam w kosze wiklinowe. Widocznie już tak ma być. Tam gdzie były zadołowane - wsadziłam dalie. Trochę za wcześnie, ale miałam przeczucie, że będzie dobrze ;-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6

Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6