Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Pamelko droga, nadrobiłam zaległości. A sporo tego było. Masz niezwykle duży zakres działalności ogrodniczej. I dobry refleks, że tak się udało uchwycić mysikrólika, no no. I wielkie serce, patrząc na zwierzaki, zwłaszcza nową sunię. Ogród tętni życiem, aż miło patrzeć jak rozwijają się delikatne pąki na krzewach. Zaciekawiły mnie też kamienie, niezła górka.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję kamloszków! U nas 500zł za tonę. Wiadro wychodzi za 5zł. Ale mi wiadro starczyło, bo ja mam mikroskalniak :;230
Pies w ogrodzie jest nad wyraz pożyteczny! ;:224 Moja siostra parę lat temu kupiła doniczek z bratkami i stokrotkami , postawiła w ogrodzie i poszła na chwilę do domu. Sunia wszystko jej posadziła :;230 Zakopała wszystkie w różnych kątach ogrodu. Szkoda tylko, że do góry nogami i z doniczkami :;230 Przy okazji poszukiwań doniczek siostra znalazła pełno zakopanych butelek po napojach i pełno pojedynczych butów. :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam Cię Pamelko!!
Ty z M budujesz oczko my natomiast zasypujemy,mamy podobną huśtawkę mojej produkcji,sunia mojej córki nie tylko kopie dołki ale również zębiskami struga drewno i śmieci po całym terenie.Macie bardzo ładną,zadbaną działkę.Cieszy mnie to,że pokazujesz nie tylko kwiaty,bo działka ma różne inne ciekawe obiekty.
Edward :wit
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Pamelko kupiłam Pusha chociaż płaciłam z bólem serca
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Niesamowite są te Twoje zachody słońca nad wieżami Bazyliki ;:138
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, podziwiam ład i porządek na działce rekreacyjnej nad jeziorem. Wspaniałe miejsce na grila i ;:136 .
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piekna góra kamienia. Piszesz, że planujecie budowę oczka, ale NIE KUPUJ GOTOWCA !!!! Strasznie ciężko zamaskować formę a poza tym duże kosztuje jakieś koszmarne pieniądze.
Garnek fantastyczny! bardzo mi się podoba.
Jakie powojniki kupiłaś? :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cesarska baardzo do przodu :shock:
A zachód słońca... no dobra... kicz :;230 ale jak się serducho raduje :D
Kamulce zacne... hmmm... chyba jeszcze mam za mało :oops: :;230 tylko nie wiem, co na to powie tylne zawieszenie naszej Megi ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, nie dziw się, że Twoje psisko umie zachować się w ogrodzie. Już jakiś czas w nim mieszka i zna zasady. Sunia po prostu nigdy nie była uczona dobrych manier. Mam nadzieję, że będzie pojętną uczennicą.
No i mam nadzieję, ze masz rację co do Puscha
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu :wit
Ale imponująca ilość kamulców ja też chcę bo dojrzałam do skalniaka ;:108 Taki kolega i mnie by się przydał :;230
i Kalina i bez u Ciebie bardzo do przodu, moje nadal w pąkach.Zdjęcia super :heja
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Kamyczki bardzo ładne i mi przydałyby sie, już bym wiedziałam,gdzie je rozmieścić ;:224 ;:224
A Twój kolega nie wybiera się może w moje strony i to przypadkiem z kamykami? :;230 :;230
Pieska też mam(owczarek niemiecki) i ciągle cos psoci...ma ponad 2 lata(2lata i 5 mies) i nadal zachowuje sie jak szczeniak.Nie mam pojęcia jak go oduczyć. Nie wiesz przypadkiem do jakiego wieku pies powinien sią tak bawić.Nic nie mogę postawić przed wejściem- żadnej donicy z kwiatami, bo wyciąga rośliny i rozrzuca po trawniku :evil:
;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dana dzisiaj o wiele więcej byłoby już do pokazania, ale jak cykać fotki skoro wiatr taki porywisty. Do filigranowych nie należę, ale wczoraj miałam obawy, czy mnie nie wywróci :;230
Uwielbiam takie kilkmatyczne zachody, a garnek niestety tylko jeden, bo do najtańszych nie należał ;:224 Jak się uzbiera kupię kolejny do kompletu :D
Zmartwił mnie Twój modrzew, moze się nie bardzo znam, ale nic mu nie dolega?
Andrzejku napisałam w Twoim watku. Sośnica do tego stopnia wymagająca, ze wciąż w donicy, miejsca poszukuję godnego ;:108
Sylwek, moje korony są sprezentowane przez Janusza. Już się bałam, czy oby źle nie uziemiła, bo ponoć jeśli nie są pod kątem wkopane, to potrafi się w nich gromadzic woda i gniją ;:224 Jak widać chyba mi się udało. Krejciego nie cykała ze wzgledu na pogodę. Wczoraj sunię w locie zgarnełam do domu, jak się kolejna wiosenna burza zbliżała z prędkością światła :evil: szok prawdziwy, jak trzaskały pioruny ;:224
A sunia to taka przylepka i najchętnie w domu by mieszkała, niestety tylko zimową porą i w nieprzyjaznych warunkach pogodowych będzie to możliwe, bo sprzątania mam dosyć po jednym kanapowcu i króliku :?
Tajeczko ja mam daleką perspektywę z domu, więc mogo postać na tarasie i obserwować, jak się burza zbliża, ekscytujace ważenia zapewnione. Z koronami trzeba próbować, bo ich piękno warte kolejnych prób.
A fotki starym aparatem poczynione, moze jutro poinstruuje mnie Andrzej w obsłudze nowego nabytku.
Celinko .... mam dwie takie kupki, tylko druga fotka mniej ostra wyszła :lol: Zajrzę, czy kolejne garnuszki nie wyprzedane, skoro mówiisz, że zarąbisty.
Aniu Capitan Kirk gdzieś jest ;:224 gdzie nie wiem niestety, bo funkie u mnie jeszcze śpią.
Kasiu dziękuję ;:196
Graziu trafiło się jak ślepej kurze ziarno :;230 dobrze, że przy kontroli obiektu wypatrzyłam usypaną z boku górkę i spytałam, czy przypadkiem nie na sprzedaż. U nas z kamieniami nie jest wcale łatwo.
Aniu cieszę się, że powracasz ;:196 dziękuje za tyle miłych słów i oczywiście zapraszam.
Miłeczko, właśnie to taki typ psa :;230 dodatkowo jeszcze ciągle wyjmuje mi kratki odpływowe przy rynnach i szuka tam wody do picia, choć miska przy budzie stoi. Radzi sobie biedactwo, jak się nauczyła wcześniej, ale mój M bardzo nieprzychylnie patrzy na te jej wyczyny. Popracujemy i może się nauczy, choć wczoraj hostka znów korzonkami do góry leżała.
Edwardzie cieszę się, ze wpadłeś, zapraszam. Co do strugania ... to moja sunia tez ma skróconą linkę przy budzie, bo oczary w zasięgu zębów były, a wcześniej thuja. ZAmierzam jeszcze nieco elementów z architektury ogrodowej przemycić do ogrodu, ale w naszym województwie nie mogę znaleźć producentów. Najlepiej wszak byłoby podjechać i zobaczyć co się kupuje.
Kasiu czekam na fotki, a cena jaka, jeśli można zapytać?
Anetko dzięki, jakbym nauczyła się robić mniej amatorskie zoomy, fotki byłyby jeszcze piękniejsze.
Romku, zgadza się bardzo dobre miejsce i do odpoczynku i do ;:136 tylu znajomych się przewija, a sąsiedzi, jak rodzina. No i jezior i lasów w okolicy dostatek.
Nigdy nie było większych problemów z porządkiem, bo jednak trawnik łatwo utrzymać.
Dorotko, a jak wykorzystam folię do oczka i moje psy zechca zażyć kąpieli? Martwię się, ze robota na buty, skoro folię i tak zaraz pazurami podziurawią.
Z clematisów kupiłam .... poczekaj, bo trochę tego jest :;230 :
w lutym:
Hakuookan, Kiri Te Kanawa, Purpurea Plena Elegans , Proteus, Vyvyan Pennell, Albina Plena i Veronicas Choice.
a ostatnio znów skusiłam sie na głównie wielkokwiatowe:
Patricia Ann Fretwell, Blue Light, Duchess of Edinburgh, Belle of Woking, Piilu i Gizele, ale wciąż brak mi dla nich kratek.
gorzata76 pisze: A zachód słońca... no dobra... kicz
Dobra, dobra, niech i tak będzie.
Gosiu też mam nadzieję, że jak tylko zacznę więcej pracować w ogrodzie to będzie czas na naukę, bo ko miał jej powiedzieć co wolno, a czego nie?
Kasiu, kalinka rozwija się w oczach, choć mam wątpliwości, czy wiatr nie zdmuchnie jej wszystkich listków? Kamulców jest więcej, prawie 2 razy.
Aniu, nie chcę Cię martwić, ale moja koleżanka też ma wilka, a jakże piękny długa sierść i długi rodowód, odbyte szkolenie, niby karny, ma już 4 lata. Niestety iglaste wykopane, inne rośliny zdeptane, bo pies biega jak przeciag po działce. Jedyne rozwiązanie to wysoka architektura ogrodowa wokół rabat.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam wielu fotek, ale może choć trzy :oops: aby urozmaicić moje epistoły :;230
Kolejny orlik pełny, tym razem Black Barlow
Obrazek

a pamiętacie jeszcze Norę Barlow?
Obrazek

o i jeszcze jeden z katalogu parapetowe :D
Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Nooo, przyszalałaś :wink:
Albina Plena piękna, moja zdechła w zeszłym roku, ale kupię znów (gdzie kupowałaś swoją?). Vyvyan Pennell też mi się bardzo podoba. Ale muszę chyba zaczekać aż płot sie skończy robić, bo na razie nie ma gdzie sadzić :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, kupowałam już tradycyjnie w e-clematisy i u clary_w (też się chyba nazywa szkółka clematisy). Tej pierwszej jestem pewna, ale druga też wydaje się wiarygodna, Agness dostała od nich bardzo ładne roślinki.
Tym bardziej warto było, bo ceny wielu w lutym nie sięgały 10-ciu zł.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”