Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

MAJKA teraz musisz przemyśleć co zastosować ,żeby podobne sytuacje się nie zdarzały . Pogoda dzis była piękna jak na wiosnę przystało
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAJKA...masz "zagrychę" z nornicami......ale jak tu sobie poradzić kiedy ręce opadają ;:223 ;:223 nie można, bo ma się jedną......a może warto na ;:136
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basiu kocica tak ale nie kocury, to są patentowane lenie i patrzą tylko zalet.
Jadziu wciąż myślę i jak na razie jeszcze nic nie wymyśliłam.
Krysiu chyba mi pozostanie tylko to ;:136
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAJKA....piszesz kocury....nie..toć przecież płeć szanująca się, czegoś Ty taka zdziwiona :;230 :;230
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Maju nie sądziłam że koszyczki mogą tak być pogryzione szkoda tych cebulek ;:196 u mnie też grasują nornice ;:223 czekam na moje lilie mam nadzieje że ich nie zjadły :roll:
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, ja się nie dziwię tylko stwierdzam fakty. Od kilku dobrych lat wciąż mi brakuje kocących się kotek żeby miały komu łapać te nornice. Ostatnie mioty ostatniej kotki jaką miałam to były same kocury. Jak przywiozłam sobie kotkę ze schroniska to się wyniosła z kociętami do sąsiadów i teraz te kocięta to takie dzikusy które czasami połażą po ogrodzie.
Maju nie dam rady dzisiaj spakować Ci tej paczuszki bo rozpadało się i chyba nie da się wyjść do ogrodu.
Chciałam dzisiaj wykopać resztę koszyczków ale pogoda nie łaskawa. Pewnie wyglądają tak samo a ja wciąż nie mogę się nadziwić jakim sposobem wygryzły te dziury w koszyczkach.
Miejmy nadzieją że lilie się ostały. ;:224
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka współczuje Ci tych strat przez nornice...Ja pozbyłam się ...przynajmniej na jakiś czas nornic ,przez truciznę...
Kupiłam granulki duże różowe,i sypałam na plastykowej podstawce przy dziurce w ziemi ,wszystko zasłoniłam ,aby nie zmokło ciemną donicą do góry nogami...
Codziennie sprawdzałam ilość trutki...i radość ma była wielka ,kiedy musiałam wciąż dosypywać różowego jadła ...
One wnoszą je do swoich nor i w ten sposób giną... :?Dla nas a raczej dla naszych roślin dobrze...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA czytałam w" Przepisie na ogród "o takiej szczelnej rabatce ogrodzonej płytami laminowanymi albo w butelkach 5 l po wodzie mineralnej Mam nadzieję ,że Twoich lilii nie pozarły te diablice . Pogoda sie schrzaniła o okropnie się ochłodziło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ja też mam nadzieję, że liliii nie zżarły ;:108 może te dzikie koty Ci pomogą. U mnie ryży facet też łowi :roll: one nornic nie jedzą, tylko układają na progu :) może chcą smażone?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Majeczko ja sadzę cebulki zawsze w doniczki i jeszcze się nie zdarzyło,żeby coś zeżarło zawartość.Może są mocniejsze od tych koszyków,co miałaś. Spróbuj kilka cebulek posadzić w ten sposób.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny za wsparcie. ;:196
Posprzątałam całość młodego żywopłotu jałowcowego i odkryłam kilka przejść nornic z drogi do ogródka. Między jałowcami wysadziłam wszystkie czosnki jakie miałam w domu, ozdobne razem z jadalnymi.Mam truciznę na szczury w kostkach i chciałam powkładać w te korytarze ale deszcz mnie wygnał.
Do lilii to mają dość daleko, one nie wlazły nawet na rabatkę z magnolią a tam mam posadzone niebieskie hiacynty, lilie św. Józefa i inne kolorowe, tam to by się najadły.
Muszę jeszcze poszukać innych roślin których nie lubią nornice i nasadzić wzdłuż siatki.
Basiu, nie twierdzę że kocury wcale nie łowią, Edul nawet dzisiaj mi troszkę towarzyszył, ale te łowy to tak bardziej dla rozrywki niż z potrzeby serca. ;:108
Lucynko niektóre cebulki sadziłam do doniczek ale tylko te które są posadzone pojedynczo albo zabrakło mi koszyczków.
Ale teraz wszystkie będę sadzić do doniczek zrobionych z wiaderek po jogurtach, do jesiennych nasadzeń muszę ich dość sporo nazbierać. ;:108
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mogłabym zbierać Ci doniczki w jakiej chcesz ilości i wielkości ,co roku mnóstwo wyrzucam ,nikt ich nie chce nie rozumiem tego zawsze się pytam w ogrodnictwach czy mogę oddać a oni nie chcą :? dziwne :?
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja zbieram wszystkie doniczki i wszystkie mam zajęte. Robię sadzonki z różnych roślinek, część doniczek z sadzonkami wywiozłam do córki, a teraz do maleńkich pikuję siewki i na bieżąco wszystkie zapełniam.
Jak byś mi nazbierała to byłabym Ci wdzięczna. ;:180
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

No wiesz ;:14 ja wczoraj wyrzuciłam dwie reklamówki doniczek. I jeszcze mam mnóstwo ;:108 teraz już Ci zostawię :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Majeczko droga, współczuje sytuacje z nornicami, mam ten sam problem. Nie ma już tego co 3 lata temu wsadzałam i połowę tego co było 2 lata temu. Dziura na dziurze. Kupowałam trutki wiosną, ale one najgorsze są w zimie kiedy pod śniegiem buszują. Cebulki sadzi się jesienią. Pełno ich w kompostowniku. Masz za to piękne drzewa i duży ogród i cudowny zielony dom. Jesienią nam przejdzie. Wiem, ze ktoś wybierał ziemie z rabatek wkładał drucianą siatkę z ocieplania domu, zasypywał, sadził, siatkę zawijał i łączył górą.
Pozdrawiam Krystyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”