Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Post »

Geniu, płotek super ;:138 ;:138 Mnie się podoba, lekki , ażurowy , przed nieproszonymi gośćmi chroni. Przylaszczki chroń jak w naturze, warstwa liści to najlepsza osłona przed mrozem. Masz rację , jesienne sadzenie żurawek jest niezbyt dobre. Moja padła tylko jedna, właśnie posadzona jesienią , mimo że była z doniczki.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu! Tak czytam o wymarzaniu niektórych roślinek i mam pytanie...kiedy wychodzą pustynniki? Czytałam gdzieś,że dosyć wcześnie ....mam obawy,że moje kupione jesienią albo zmarzły albo nornice je zjadły :roll: Szukałam w miejscach gdzie posadziłam i nic nie ma :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Patrzę Geniu na Twój płot i słyszę że jest on przyczyną radości, tak przecież powinno być, jednak wczoraj mój płot był przyczyną ogromnej złości i nieporozumień sąsiedzkich, nadal nie mogę przyjść do siebie. Muszę na 30-tu metrach wyciąć żywopłot z tuj i wykopać dwa duże iglaki, świerk srebrny i jodłę koreańską, serce mi pęka. Ale cóż sąsiedzi....
Fajna już wiosna u Ciebie Geniu, wzorcowa jak zawsze, rzeczywiście teraz rośliny na tle nowego ogrodzenia będą się jeszcze lepiej prezentować :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko kupowałam gotowe roślinki .
Irenko ja też ostatnio kupuję tylko małe roślinki , zawsze gdzieś je upchnę .

Tadek ja przylaszczki przykryłam gałęziami z iglaków i już 2 zimę dobrze przetrwały .
Moje żurawki posadzone jesienią przetrwały świetnie.

Malino moje pustynniki już wyszły z ziemi , ale sadzone jesienią może potrzebują więcej czasu .

Tomku przykro mi że masz takich niemądrych sąsiadów , ale nie wiem czemu musisz wykopywać? , rosną przecież na Twojej działce .

Płot już skończony

Obrazek

Genia
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Tomek współczuje z powodu sąsiadów.Ja naszczęście nie mam ich blisko to mi nie marudzą.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łukasz tylko z przodu działki nie mam sąsiedztwa , a z trzech stron ogrody sąsiadów przylegają do mojego ogrodu ,tak że raczej nie ma spokoju .
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Masz Geniu dużo szczęścia, że nie masz złośliwego sąsiada tylko drogę. :D Także współczuję Tomkowi. Znam temat. Siatka na ogrodzenie i słupki leżały 3 lata , zanim ogrodzenie stanęło. ;:223 Gałęzie iglaków też dobre na przykrycie, jest bardziej przewiewne .
Malino, U mnie chyba nawet zimniej ,pierwsze pustynniki zobaczyłem już przed dwoma tygodniami. Wąskolistne wychodzą trochę póżniej. Dwa też nie wyszły. Po odkopaniu był nieprzyjemny widok i zapach :evil:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Bardzo ładny ten płot wyszedł , musisz dbać o Swojego M , skoro takie cuda potrafi :wink:
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Mój żywopłot od wschodniej strony, przechodził lekko przez ogrodzenie, sąsiad zapragnął malować płot od swojej strony i już w zeszłym sezonie ogołocił mi tuje na wysokość ok. 2m od ziemi, głęboko sięgając na naszą stronę,bo przecież wiele gałęzi rośnie od korzenia. Od ziemi są teraz prawie gołe patyki a na wys. 2m pozostały gęste krzewy. Na razie po niedzieli zaczynam obcinać na wysokość płotu, pozostawię same kołki bo one minimalnie chociaż zasłonią mi widok na sąsiadów (notabene najbliższą rodzinę ojca), a potem pewnie sukcesywnie będę wykopywał, tylko nie wiem czy i to ich zadowoli, kto wie czy nie każą nam burzyć domu, bo i ten widok może im być nie dobry. Dwa duże iglaki swymi gałęziami przechodzą lekko na ich stronę, w sobotę jednego oskubali, dlatego też muszę się ich pozbyć. Geniu przepraszam że w Twoim wątku się zwierzam, ale jestem tym przybity i muszę się komuś opowiedzieć. Wychodzi na to że jestem na straconej pozycji, działka jest własnością ojca a on sprzyja swojej rodzinie i cieszy go ich postępowanie, ważniejszy pomalowany płot niż rośliny :D

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadku tylko z przodu mam drogę ale z 3 stron mam sąsiadów .

Agatko dbam o M ,przecież to skarb :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku nic nie szkodzi że napisałeś u mnie przykro jest jak ktoś obcy jest niewyrozumiały , ale bardziej przykro jak to robi rodzina .

Szkoda mi tych Twoich roślin , no martwię się jak Ty sobie poradzisz że wykopaniem tylu tuj .
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Geniu może nie wykopię tylko wytnę przy samej ziemi, i tak nie będę już nic sadził przy płocie, niech się cieszą. Pal to sześć, żyje się dalej, pewnie nie tylko ja zmagam się z podobną sytuacją, cieszmy się wiosną, która kwitnie u Ciebie Geniu wspaniale :D

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Geniu pięknie i kolorowo zaczyna być u Ciebie.
Wiosna to jednak najpiękniejsza pora roku.
Chyba dlatego, że człowiek spragniony zieleni i kwiatów.
Grażyna.
kogro-linki
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Geniu oczopląsu można dostać od tych kolorków
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Płotek świetnie wyszedł. M to skarb - bez dwóch zdań ;:108 , ale jakoś nie mam wątpliwości, kto czuwał nad całością koncepcji :lol:
Przylaszczkowy oczopląs... ach... ta wiosna ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”