Ogródek AGNESS cz. 8
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 8
A ja dzisiaj zamierzam wysadzać lilie, trytomy i serduszki
za wcześnie?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Krokusików nigdy dosyć Aguś. Pokazuj, pokazuj, bo u mnie to już w większości wspomnienie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Mi się krokusy pogubiły wiec przyszłam popodziwiać Twoje Agnieszko - i się nie zawiodło och jest cała masa pięknych kwiatuszków i dla tego w żurawce przesyłam uśmieszek super ujęcie 

Agnieszko, wspaniale, że wiosna nie przychodzi do naszych ogrodów w jednym czasie - teraz Ty możesz cieszyć się ślicznymi krokusikami, a my razem z Tobą! Tym bardziej, że u mnie krokusy już właściwie przekwitły i pozostało tylko wspomnienie...A następne za rok 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguś wpadłam na wernisaż i cóż widzę ... krokusiki , w moich ulubionych kolorach - biel z błękitem
.
Potęgujesz nastrój przepięknymi zbliżeniami
.
Moje pomału już przekwitają , robiąc miejsce tulipanom, hiacyntom i narcyzom , a także innym póżno wiosennym roślinom .

Potęgujesz nastrój przepięknymi zbliżeniami

Moje pomału już przekwitają , robiąc miejsce tulipanom, hiacyntom i narcyzom , a także innym póżno wiosennym roślinom .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Piękne to raz a dwa pięknie zrobione zdjęcia.
- AGNESS
Krysiu u Ciebie wspomnienie, a u mnie nie wszystkie odmiany kwitną. Niektóre jeszcze w pąkach, ale na dniach, myślę pokażą się pozostałe
Beatko bardzo sie cieszę, ze widok moich krokusików sprawił Ci przyjemność.....a z Twoimi co się stało- nornice
Daluś , czasami aż się złoszczę, że moja wiosna taka późna, po długiej szarej zimie już tak bardzo się chce kwiatuszków, wszędzie już są a tu nic.....ale jak zakwitną, to wynagradzają czas oczekiwania i bardzo cieszą
Jagódko u mnie narcyzów nie ma
a hiacynty dopiero wystawiają noski spod ziemi
A i nie wszystkie krokusy już kwitną, u mnie dużo późniejsza wiosna...Ale podziwiam te wszystkie kwiatuszki w Waszych ogrodach i czekam z niecierpliwością na swoje
Ulcia
dziękuję .....a wiesz, że w naturze jeszcze ładniej wyglądają
Aniu dziękuję
, nie mam zbyt dużo do pokazywania , bo u mnie tylko krokusiki. Jutro pójdę z aparatem na polowanie, może juz kolejne kępy zakwitają
Andrzejku bardzo Ci dziękuję
Te biało niebieskie krokusy są śliczne, najładniej wyglądają jak są zamknięte, wtedy wspaniale wygląda ta niebieska plamka na płatkach 

Beatko bardzo sie cieszę, ze widok moich krokusików sprawił Ci przyjemność.....a z Twoimi co się stało- nornice

Daluś , czasami aż się złoszczę, że moja wiosna taka późna, po długiej szarej zimie już tak bardzo się chce kwiatuszków, wszędzie już są a tu nic.....ale jak zakwitną, to wynagradzają czas oczekiwania i bardzo cieszą

Jagódko u mnie narcyzów nie ma

Ulcia

Aniu dziękuję

Andrzejku bardzo Ci dziękuję

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Agnieszko dzisiaj mi syn powiedział o burzy nad Twoim miasteczkiem, u nas tylko zagrzmiało ale podobno pierwszy grzmot spulchnia ziemię i dzisiaj okoliczni sąsiedzi rolnicy wystartowali gremialnie na pola z różnym sprzętem.Ja też z motyką skopałam i zasiałam koper, sałatę i rzodkiewkę.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aguś, najgorsze, że moje liliie już od jakiegoś czasu na dworze siedzą, ale nie w doniczkach tylko tak luzem.
Muszę je koniecznie jutro już wysadzić.
I chyba już wysadzę całe moje doniczkowe przedszkole. Od 2 dni nocuje na tarasie.
Muszę je koniecznie jutro już wysadzić.
I chyba już wysadzę całe moje doniczkowe przedszkole. Od 2 dni nocuje na tarasie.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Krokusowy zawrót głowy!A co tam! Jeśli prognozy się sprawdza i będzie tak ciepło jak zapowiadają to za kilka dni zostanie po nich tylko wspomnienie.
Aguś, a co chciałabyś już pokazywać zamiast krokusów?
Różyczki, hortensje?
Ale dorobiłaś się już pięknych łanów! Zwłaszcza te białe z niebieską plamką piękne...Chyba takich jeszcze nie widziałam...

Ale dorobiłaś się już pięknych łanów! Zwłaszcza te białe z niebieską plamką piękne...Chyba takich jeszcze nie widziałam...
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Krokusiki czy co innego.... co za różnica.
Po tak długim okresie wyczekiwania wszystko cieszy oko...
Po tak długim okresie wyczekiwania wszystko cieszy oko...

- AGNESS
Jolu i ja cieszę się z burzy, bo wreszcie popadał konkretny deszcz
Już było sucho , miałam nawet podlewać ogród....teraz troszke słoneczka i wszystko ruszy w górę
Widzę, że Ty warzywka już posiałaś, takie własne są przepyszne, a te pierwsze najbardziej cieszą
Gosiu ja w tym roku nie mam nic w donicach, wszystko leży w woreczkach w chłodnej spiżarce i będzie sadzone bezpośrednio do gruntu....nie mam miejsca na donice, niestety...szkoda, bo wtedy wszystko jest podpędzone....
Jeśli Twoje roślinki nocują już na dworze, to wysadzenie do gruntu będzie jak najbardziej ok
Izuś u mnie nie wszystkie jeszcze kwitną
ale już lada chwila, bo wszystkie w pąkach
Martuś a pewnie, ze róże i hortensje....ale w odpowiednim czasie
Ja sie po prostu boje, że zanudzę Was widokiem samych krokusów....bo ja to mogłabym je oglądać wciąż od nowa, ja je uwielbiam
Ale na przyszły rok muszę postarać się o jakieś towarzystwo dla nich
Te białe z niebieską plamką to Prins Claus.
Gabrysiu, oj faktycznie cieszy. Krokusiki bardzo lubię, i dlatego sadzę bez opamiętania , zapominając o innych wczesnych cebulaczkach
Ale tej jesieni postaram sie pamietać i urozmaicić troszkę mój wczesnowiosenny ogródek 

Widzę, że Ty warzywka już posiałaś, takie własne są przepyszne, a te pierwsze najbardziej cieszą

Gosiu ja w tym roku nie mam nic w donicach, wszystko leży w woreczkach w chłodnej spiżarce i będzie sadzone bezpośrednio do gruntu....nie mam miejsca na donice, niestety...szkoda, bo wtedy wszystko jest podpędzone....
Jeśli Twoje roślinki nocują już na dworze, to wysadzenie do gruntu będzie jak najbardziej ok

Izuś u mnie nie wszystkie jeszcze kwitną

Martuś a pewnie, ze róże i hortensje....ale w odpowiednim czasie

Te białe z niebieską plamką to Prins Claus.
Gabrysiu, oj faktycznie cieszy. Krokusiki bardzo lubię, i dlatego sadzę bez opamiętania , zapominając o innych wczesnych cebulaczkach