Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

A ja dzisiaj zamierzam wysadzać lilie, trytomy i serduszki ;:108 za wcześnie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawidku dziękuję :D :wit

Jolu wydaje mi sie, że można wysadzać, nie zapowiadają przymrozków. A w razie czego zawsze można przykryć plastikową butlą :D

A teraz Was zaskoczę i dla odmiany pokażę......krokusiki :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Krokusików nigdy dosyć Aguś. Pokazuj, pokazuj, bo u mnie to już w większości wspomnienie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Mi się krokusy pogubiły wiec przyszłam popodziwiać Twoje Agnieszko - i się nie zawiodło och jest cała masa pięknych kwiatuszków i dla tego w żurawce przesyłam uśmieszek super ujęcie :heja
x-d-a

Post »

Agnieszko, wspaniale, że wiosna nie przychodzi do naszych ogrodów w jednym czasie - teraz Ty możesz cieszyć się ślicznymi krokusikami, a my razem z Tobą! Tym bardziej, że u mnie krokusy już właściwie przekwitły i pozostało tylko wspomnienie...A następne za rok :(
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguś wpadłam na wernisaż i cóż widzę ... krokusiki , w moich ulubionych kolorach - biel z błękitem ;:196 .

Potęgujesz nastrój przepięknymi zbliżeniami ;:108 .

Moje pomału już przekwitają , robiąc miejsce tulipanom, hiacyntom i narcyzom , a także innym póżno wiosennym roślinom .
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne to raz a dwa pięknie zrobione zdjęcia.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga :wit jak zwykle piękne fotki, pokazuj dalej ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu u Ciebie wspomnienie, a u mnie nie wszystkie odmiany kwitną. Niektóre jeszcze w pąkach, ale na dniach, myślę pokażą się pozostałe :D

Beatko bardzo sie cieszę, ze widok moich krokusików sprawił Ci przyjemność.....a z Twoimi co się stało- nornice :?:

Daluś
, czasami aż się złoszczę, że moja wiosna taka późna, po długiej szarej zimie już tak bardzo się chce kwiatuszków, wszędzie już są a tu nic.....ale jak zakwitną, to wynagradzają czas oczekiwania i bardzo cieszą :D

Jagódko u mnie narcyzów nie ma :( a hiacynty dopiero wystawiają noski spod ziemi :roll: A i nie wszystkie krokusy już kwitną, u mnie dużo późniejsza wiosna...Ale podziwiam te wszystkie kwiatuszki w Waszych ogrodach i czekam z niecierpliwością na swoje 8-) :lol:

Ulcia ;:196 dziękuję .....a wiesz, że w naturze jeszcze ładniej wyglądają 8-) :lol:

Aniu dziękuję :D , nie mam zbyt dużo do pokazywania , bo u mnie tylko krokusiki. Jutro pójdę z aparatem na polowanie, może juz kolejne kępy zakwitają :D

Andrzejku
bardzo Ci dziękuję :D Te biało niebieskie krokusy są śliczne, najładniej wyglądają jak są zamknięte, wtedy wspaniale wygląda ta niebieska plamka na płatkach :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Agnieszko dzisiaj mi syn powiedział o burzy nad Twoim miasteczkiem, u nas tylko zagrzmiało ale podobno pierwszy grzmot spulchnia ziemię i dzisiaj okoliczni sąsiedzi rolnicy wystartowali gremialnie na pola z różnym sprzętem.Ja też z motyką skopałam i zasiałam koper, sałatę i rzodkiewkę.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, najgorsze, że moje liliie już od jakiegoś czasu na dworze siedzą, ale nie w doniczkach tylko tak luzem.
Muszę je koniecznie jutro już wysadzić.
I chyba już wysadzę całe moje doniczkowe przedszkole. Od 2 dni nocuje na tarasie.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Krokusowy zawrót głowy!A co tam! Jeśli prognozy się sprawdza i będzie tak ciepło jak zapowiadają to za kilka dni zostanie po nich tylko wspomnienie.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aguś, a co chciałabyś już pokazywać zamiast krokusów? :) Różyczki, hortensje?
Ale dorobiłaś się już pięknych łanów! Zwłaszcza te białe z niebieską plamką piękne...Chyba takich jeszcze nie widziałam...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Krokusiki czy co innego.... co za różnica.
Po tak długim okresie wyczekiwania wszystko cieszy oko... :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu i ja cieszę się z burzy, bo wreszcie popadał konkretny deszcz :D Już było sucho , miałam nawet podlewać ogród....teraz troszke słoneczka i wszystko ruszy w górę :D
Widzę, że Ty warzywka już posiałaś, takie własne są przepyszne, a te pierwsze najbardziej cieszą :D

Gosiu ja w tym roku nie mam nic w donicach, wszystko leży w woreczkach w chłodnej spiżarce i będzie sadzone bezpośrednio do gruntu....nie mam miejsca na donice, niestety...szkoda, bo wtedy wszystko jest podpędzone....
Jeśli Twoje roślinki nocują już na dworze, to wysadzenie do gruntu będzie jak najbardziej ok :D

Izuś u mnie nie wszystkie jeszcze kwitną :lol: ale już lada chwila, bo wszystkie w pąkach :D

Martuś a pewnie, ze róże i hortensje....ale w odpowiednim czasie :;230 Ja sie po prostu boje, że zanudzę Was widokiem samych krokusów....bo ja to mogłabym je oglądać wciąż od nowa, ja je uwielbiam :lol: Ale na przyszły rok muszę postarać się o jakieś towarzystwo dla nich 8-)
Te białe z niebieską plamką to Prins Claus.

Gabrysiu, oj faktycznie cieszy. Krokusiki bardzo lubię, i dlatego sadzę bez opamiętania , zapominając o innych wczesnych cebulaczkach 8-) :lol: Ale tej jesieni postaram sie pamietać i urozmaicić troszkę mój wczesnowiosenny ogródek :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”