Jolu prawdziwa rewolucja trawnikowa. Ja jestem jeszcze przed zabiegiem
Jakie duże psy u mnie? To małe konusy, Świnka waga 20 kg, Trolek wielkość do kolana i waga podobna. To wręcz małe pieski , ogrodowe maskotki

.
Moje sierściuchy nie niszą, nie kopią, nie podgryzają, czasem jak Trolek ostatnio wpadł w afekcie w rh, to się zdarza .
Wykopywanie jest poniżej psa, tego bym nie zniosła. Złamane drzewko też nieładnie, pewnie nigdy nie była uczona jak należy się zachować kulturalnie w ogrodzie. Są psy z niszczycielką naturą, sporo pracy prze Tobą.
Ja jestem wredna , wiele mogę tolerować, ale zniszczenia roślin nie daruję. Przymykam oko, jak coś w afekcie się stanie, ale takie niszczenia dla niszczenia u mnie nie przechodzi. Za bardzo lubię mój ogród, aby mi sierści decydowały co i gdzie będzie rosło.
No masz problem, uszy chyba moim sąsiadom więdły jak wdrażałam ogrodowy program szkoleniowy .
Świnka załapała szybko, później nauczyła Trolka i mam spokój. Metody miałam pokojowe ale, że Świnka z tych lękliwych i bojących to nie próbowała zbyt często na ile sobie może pozwolić. Byłam przygotowana na trudniejszą drogę, ale bardzo łatwo poszło, to suka nie niszcząca chyba z natury. Trolek jak podniosę głos też bardzo to przeżywa, to taki pies, może walnąć z rozpędu w ścianę i nie robi problemu, ale jak krzyknę to mdleje, czasem na sam karcący wzrok i już jest unieruchomiony.
Tacy to twardzi zawodnicy z moich sierści

. Wizualnie przynajmniej udają psich bohaterów, kto nie zna ras ten się nabiera, a i media przyczyniły się do takiego postrzegania.
Najśmieszniejsze dla mnie jest pytanie o Trolka. Jaka to rasa? Odpowiadam staffik. Słyszę, a amstaffik znaczy młody amstaff

. Pytanie kolejne, ten czarny to jeszcze szczeniaczek, odpowiadam: Ma prawie dwa lata. Słyszę ,to dlaczego tak nie wyrósł

. Jeszcze jest wersja , że to Świnki synek i kilka podobnych

.
Dobra kończę o psach, bo mogę tak długo
Podziwiam Twoją kolekcję iglaków, cudo. Jak trawa się zazieleni będzie pięknym tłem dla całości ogrodu. Poczytam sobie dokładnie o odmianach jakie masz, bo to wszystko zapamiętać to jak języka obcego się nauczyć

.