Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Towarzystwo to z pewnością poczeka a deszczyk sprawi, że trawka migiem wystrzeli :) uwielbiam oglądać Twoje iglaczki :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Fajnie że pokazałaś ogród w szerszym ujeciu :D masz jeszcze masę miejsca do ewentualnych nowych nasadzeń ! :uszy
Czy begonie zostawiasz na noc na dworze??? Bo zastanawiam się co robić z moimi ;:24
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu jak Twoje miniaturki iglaczkowe dostaną nowych przyrostów, to będą ślicznie wyglądały. :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Marta, nie mamy wyjścia. Dzisiaj nie da się pracować, przynajmniej na razie ;:224
Iglaczki już wkrótce staną się jeszcze cudniejsze, nie mogę sie doczekać :uszy Dziękujemy za miłe słowa ;:180
Aguś, to tylko część trawniczka, który u mnie jest :;230 miejsca całkiem sporo, ale .... nie wszystko musi być przecież obsadzone :D
Begonii nie zostawiam, one są jednak kruche. Noc spędzają w domu.
Tajeczko, to będzie dopiero widowisko, jak wszyscy iglakowcy zaczną się chwalić nowymi przyrostami, potem kolorowe szyszeczki, wybarwienia. Będzie cudnie :uszy
Ale jak ruszą liściaste i kwitnące ;:224 można pomarzyć :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu moim marzeniem jest zakup świerka Pusha, czy jakoś tak się pisze, ale wiadomo o co chodzi.
Ma cudowne, czerwone szyszki, będę na niego polowała w tym roku. :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej a u nas pada całkiem, całkiem ;:224 Wczoraj wkopywaliśmy zadołowane wcześniej roślinki i ziemia głębiej jest jeszcze wilogotna ;:108
Tajeczko wiadomo :uszy
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dziękuję Ci za cudowną fotkę. :roll:
Ty działasz, jak błyskawica. :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, to tylko część trawniczka, który u mnie jest :;230 miejsca całkiem sporo, ale .... nie wszystko musi być przecież obsadzone :D
Begonii nie zostawiam, one są jednak kruche. Noc spędzają w domu.
Rozumiem Cię doskonale ! Ja też lubię jak jednak jest kawałek trawy w ogrodzie :D U mnie co prawda wszystko w skali mikro, ale trawnika nie zlikwiduję ;:224

Kupiłam taka mini foliałkę/szklarenkę i tak sie zastanawiam czy tam juz nie można trzymać begoni całą dobę ???
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Jolu prawdziwa rewolucja trawnikowa. Ja jestem jeszcze przed zabiegiem :lol:
Jakie duże psy u mnie? To małe konusy, Świnka waga 20 kg, Trolek wielkość do kolana i waga podobna. To wręcz małe pieski , ogrodowe maskotki :lol: .
Moje sierściuchy nie niszą, nie kopią, nie podgryzają, czasem jak Trolek ostatnio wpadł w afekcie w rh, to się zdarza .
Wykopywanie jest poniżej psa, tego bym nie zniosła. Złamane drzewko też nieładnie, pewnie nigdy nie była uczona jak należy się zachować kulturalnie w ogrodzie. Są psy z niszczycielką naturą, sporo pracy prze Tobą.
Ja jestem wredna , wiele mogę tolerować, ale zniszczenia roślin nie daruję. Przymykam oko, jak coś w afekcie się stanie, ale takie niszczenia dla niszczenia u mnie nie przechodzi. Za bardzo lubię mój ogród, aby mi sierści decydowały co i gdzie będzie rosło.
No masz problem, uszy chyba moim sąsiadom więdły jak wdrażałam ogrodowy program szkoleniowy .
Świnka załapała szybko, później nauczyła Trolka i mam spokój. Metody miałam pokojowe ale, że Świnka z tych lękliwych i bojących to nie próbowała zbyt często na ile sobie może pozwolić. Byłam przygotowana na trudniejszą drogę, ale bardzo łatwo poszło, to suka nie niszcząca chyba z natury. Trolek jak podniosę głos też bardzo to przeżywa, to taki pies, może walnąć z rozpędu w ścianę i nie robi problemu, ale jak krzyknę to mdleje, czasem na sam karcący wzrok i już jest unieruchomiony.
Tacy to twardzi zawodnicy z moich sierści :lol: . Wizualnie przynajmniej udają psich bohaterów, kto nie zna ras ten się nabiera, a i media przyczyniły się do takiego postrzegania.
Najśmieszniejsze dla mnie jest pytanie o Trolka. Jaka to rasa? Odpowiadam staffik. Słyszę, a amstaffik znaczy młody amstaff :lol: . Pytanie kolejne, ten czarny to jeszcze szczeniaczek, odpowiadam: Ma prawie dwa lata. Słyszę ,to dlaczego tak nie wyrósł :lol: . Jeszcze jest wersja , że to Świnki synek i kilka podobnych :lol: .
Dobra kończę o psach, bo mogę tak długo :lol:
Podziwiam Twoją kolekcję iglaków, cudo. Jak trawa się zazieleni będzie pięknym tłem dla całości ogrodu. Poczytam sobie dokładnie o odmianach jakie masz, bo to wszystko zapamiętać to jak języka obcego się nauczyć :lol: .
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Obrazek
JOLU
co na tarasie na biało kwitnie???
róza jakas???
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko znalazłam Push'a w szkołce Daglezja w Rykach, jest w ofercie :uszy cena 49 zł.
Prawdopodobnie będę tam w następną sobotę ;:224 Co Ty na to :D

Dla Agatki mam fotkę sosny ościstej z wiosny ubieglego roku
Obrazek

i aktualną
Obrazek
Aga widzialam Twoją szklarenkę, tam myślę nic sie begonkom nie stanie. A i M będzie pamiętał o podlewaniu :;230 jak go na chwilkę opuścisz.
Monia, moj Rufusek, bagatelka ponad 40 kg, a sunia 34 ;:224 Ot takie ogrodowe maskotki :;230
Wiesz, stafiki są bardzo rodzinne, ale co spoza rodziny to jednak lepiej uważać. Wolę psa zamknąć czasem, niz potem się martwić o skutki. No, ale inne rasy wcale nie są lepsze.
Suka pomalutku się uczy czego nie wolno, ale skąd miała wiedzić, jak nikt nie mówił, czego nie wolno?
A ... trawa .... slysze, jak rośnie :;230
Do ogladania iglaków zapraszam wkrótce, jak tylko się zawiośnią :D
Dorotko, aaaa to :;230 to moje kwitnące dalie miniaturowe niby. Tak mi się ich szkoda po zimie zrobiło, ze uziemilam za wcześnie i oto skutki.
Różyczka z drugiej strony :D
Obrazek

Obrazek

i będą jeszcze prymulki, zakupione niedawno ;:108
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś dzięki.Jesteś Kochana. ;:196
Ale muszę chwilę odczekać, gdyż moje finanse w tej wiosny poważnie nadwyrężone. :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma sprawy, w każdym razie już wiesz, gdzie są, a nasz wyjazd pierwszy, ale z pewnością nie ostatni :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jolu. Może w tym roku w Lublinie także się pokażą, jakby co to będę Cię bardzo prosiła. :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Widzę że sezon wiosenny rozpoczęty :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”