Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Za zdjęcia i za kwiatki.
Bardzo się cieszę, że jednak pojechałyście do Chrztowa i zobaczyłaś swoje krokusy kwitnące. Czyli mimo śniegowych resztek wiosna na Kaszubach.
Żałuję, bo mi gdzieś wcięło te krokusy tricolor :( - a takie słodkie są.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ambo- no wspaniałe zdjęcia! ;:138 Co za widok, co za raj dla ogrodnika! :D Swietnie wyglądają te szklarenki w domu - jaki porządeczek. Cudeńka! A koty- aż się geba mi ucieszyła do monitora :)

Heh własnie zauważyłam, że to jest zdjęcie JEDNEJ szklarenki, a ja pomyślałam, że poszłaś na żwyioł i że masz całą taką "ścianę" :;230 Chyba mam jakieś skrzywienie...szklarenkowe ?
Awatar użytkownika
hazard
100p
100p
Od: 28 paź 2009, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tez bym chciała mieć już tak kolorowo w ogrodzie.......... u Ciebie tak pięknie, a u mnie tylko 3 kwiatki się pokazały. A mieszkamy w sumie w takich samych warunkach. Może za mało z nimi gadam, może trzeba im pośpiewać. A może ty masz jakieś specjalny sposób :wink: .
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Zazdroszczę Ci Marysiu pobytu na działce, ja coraz bardziej tracę serce do Polaszek,znowu mieliśmy włamanie,ukradli nam bramy i furtki wjazdowe,piszę nam bo i moim sąsiadom,którzy mieli ogrodzenia metalowe . Najgorzej mnie wkurza,że oddali pewnie na złom i dostaną parę złotych a dla mnie to spory kłopot...
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Sylwano - strasznie współczuję!!! tez byłam wczoraj w Chrztowie i załamałam się bo z tarasu ukradli nam dwie pleksje, osłaniajace nas przed wiatrem i deszczem,ale teraz dopiero widzę, jaki to drobiazg w porównaniu z tym co ty straciłaś!

Marysiu byłam dziś w Auchan - oczywiście na ogrodzie :) , widziałam karpy Rudbekii, ale niestety już z pędami...
A przy kasie widziałam jedną z Forumek (kojarzę ze zdjęcia), musze sprawdzić, która to:-)
Chyba już wiem - Ignis!!! ;:108

Pozdrowionka :wit
***Ola***
Moja odskocznia
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

alize ,to są niestety uroki działki daleko od domu,gdzie nie ma żadnych sąsiadów, ale cóż coś za coś....teraz zrobimy z drewna,najwyżej wezmą do palenia, koszt za to mniejszy.Już mi przeszło, ale byłam strasznie zła :evil:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Sylwano - współczuję! Bardzo! Każdy z nas przeżył taką historię. Mnie włamali się do domku przez drzwi balkonowe. Do dzisiaj mam zniszczoną podłogę koło drzwi - bo w międzyczasie padał deszcz i zamokła niestety. Ukradli mi wtedy różne rzeczy mniej i bardziej potrzebne. Ale najbardziej rozwścieczyło mnie to, że ukradli mi rozpoczętą paczkę kawy. A stwierdziłam to wczesnym porankiem(bo ja jestem skowronek i na działce potrafię wstać o 4-tej) - lubię, a nawet muszę zacząć dzień od kawy. A tu kawy niet. Wszyscy dookoła śpią i nie bardzo wypada budzić sąsiadów o tej porze. Jak bym wtedy dorwała tego złodzieja to bym go na 100% ciężko pobiła albo i co gorszego bym mu zrobiła :pogon - bez względu na jego parametry i moje 1,5 metra wzrostu.
Tujko - najbardziej się cieszę, że w ogóle mogłam wyjechać z domu i nic złego się nie stało. To dopiero początki i tak naprawdę to na całej działce kwitną cztery kwiatki na krzyż - ale to one są najbardziej wytęsknione - bo pierwsze...
Agape - Ty zawsze jesteś dla mnie taka miła. A ja się cieszę że znowu mogę zaglądać do Wiślanki. To jeden z moich najbardziej ulubionych zakątków na tym forum, jakieś takie ....magiczne.....
hazart - kochana - to tylko na zdjęciach tak wygląda. A to dlatego że wszystkie aktualnie kwitnące rośliny są tuż obok siebie. Ale pomyśl - jak się tych kilka roślinek rozmieści na powierzchni 809 metrów - to naprawdę żadnych kolorów nie widać. Działka na razie jest naprawdę szara i jeszcze z resztkami śniegu. Ale to nic. To się teraz będzie zmieniać z dnia na dzień.
Olu - teraz taka pora, że chyba wszyscy ogrodomaniacy penetrują wiadome stoiska we wszystkich możliwych sklepach.
Odnośnie rudbekii - to jak tylko znajdę jakieś siewki - to są Twoje :lol:

Wczoraj jadąc i wracając z działki widziałyśmy żurawie i sarenki. Te ostatnie udało się nawet obfocić he he ;:112

Obrazek Obrazek Obrazek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Jakie mają malownicze lusterka ;-)

W ogrodzie wybuch wiosny i koniec :-) Nie mów, że nie, bo co ja wtedy powiem? :;230 :;230
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberio - Ty jesteś niesamowita! No słoneczkiem ;:3 jesteś po prostu!
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

To pojadę jutro poświecić u siebie na krokusy :-) Może przez szkło powiększające :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poświeć i pogadaj do nich. Na pewno się ucieszą :;230
Ja moim wczoraj poopwiadałam jakie są piękne i jakie dzielne i jak je kocham i wiem że jestem stuknięta ;:24
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Marysiu, ależ masz przepiękne widoczki. ;:111
Czy byłaś na działce z Olą ?

Olu, a dlaczego nie odezwałaś się do mnie przy tej kasie ?
Czy wiesz, że kiedy bywam w Auchan, to zawsze myślę, że może spotkam tu Olę i przypatruję się wszystkim paniom, czy to aby nie Ty. :lol:
Następnym razem, proszę do mnie zagadać, albo przynajmniej mrugnąć. :uszy

:wit
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Odpowiem za Marysię jeśli mogę:-) Byłyśmy w Chrztowie we trójkę, Marysia, Grażynka i ja ;:138

Krysiu - stałam 3 kasy obok Ciebie, ale że nie widziałam Ciebie na zywo, nie byłam więc pewna:-) Poza tym nie widziałam roslinek w koszu :D :D Następnym razem podejdę :oops:
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Olu, już teraz tak dużo nie kupuję, bo coraz trudniej jest mi to wszystko upychać w ogrodzie. :lol:
Tak więc tym razem udało mi się oprzeć pokusie . :;230
Zazdroszczę Wam tej wycieczki. :oops:
:wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-cieszę się,że byłaś na swojej działce,Leśna Kałuża ma swój urok na przedwiośniu również.No i coś zaczyna kwitnąć,to cieszy.Twoje parapetowce o poranku słodziutkie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”