@ Kogra ? Ja w sumie do pięknych widoków przyzwyczajony jestem. Wychowałem się w mieszkaniu położonym na dziesiątym piętrze, z którego roztaczała się panorama połowy Krakowa.

Teraz ? ze względu na wzniesienie terenu ? zbyt rozległej panoramy nie mam, widoczność urywa się tak z kilometr od mojego bloku. :-P Za to sąsiedzi na fasadzie wschodniej i północnej widzą z okien Wieżę Eiffla i w ogóle sporą część aglomeracji paryskiej. Ale nie zazdroszczę im ? mieszkając na południowej fasadzie mam optymalne warunki do wzrostu roślinek.

Co do następnych fotek ? na dniach zakwitną mi konwalie ? już pierwsze kwiaty wybarwiły się na biało ? ale potem obawiam się, że będzie długa dziura w dodawaniu fotek i kwitnieniu... Irysy jak na razie do kwitnienia się jeszcze nie przymierzają (za to mszyce przymierzają się już do irysów ? mam już za sobą pierwsze opryski piretryną tej wiosny), a cała reszta dopiero w stadium siewek z maksymalnie dwoma liścmi właściwymi (pod warunkiem, że wykiełkowała*)... No... Trafił mi się jeden zabawny mutant maku lekarskiego ? nie dość, że miał cztery liścienie zamiast dwóch, to jeszcze teraz wypuszcza naraz cztery liście właściwe z jednego węzła. Ale to się chyba nie liczy, ROTFL. Co do wiatru ? tak jak pisze Katarzynka ? jak już wieje to wieje, tak samo na jedenastym piętrze, co przy poziomie ziemi.
@ Katarzynka ? U mnie to jest tak, że w zimie mam słońce w pokoju, co sprawia, że czasami mi się mieszkanie nagrzewa do jakichś chorych temperatur w stylu 28°C (przy działającym centralnym ogrzewaniu)... Za to w lecie słońce ? jako że jest wyżej ? operuje już tylko na balkonie i nie zagląda mi do mieszkanka. I w sumie dobrze, bo upał kiepsko znoszę.
Pozdrawiam!
LOKI
* - lista tego, co i jak wykiełkowało:
WYKIEŁKOWAŁY JAK MARZENIE:
- mak polny
- mak lekarski o kwiatach pełnych
- łubin jednoroczny
- lewkonia letnia
- dalia
- kroplik
WYKIEŁKOWAŁA MNIEJ-WIĘCEJ POŁOWA:
- fasola ozdobna