Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kupiłam sobie dzisiaj na pocieszenie po stracie lilii dwie następne, których nie miałam - Yellow electric i Cassandra, jeszcze jedną ismenę , różę pnącą Ena Harknes i rabatową Image.
-
Lucy2na
No i pięknie...pewnie od razu humorek się poprawił ....
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu strasznie mi szkoda Twoich lilii, ja dla odmiany rozczulam się nad moimi ciemiernikami. Bardzo źle przetrwały te marcowe mrozy, nie wiem, czy coś z nich będzie . Większość na pewno nie zakwitnie, oby chociaż odbiły od korzonków
Fajnie, ze pocieszyłaś sie nowymi lilijkami. A swoimi podmrożonymi nie martw się , one po prostu w tym roku nie zakwitną, ale w przyszłym na pewno zachwycą Cię swoimi kwiatuszkami
Fajnie, ze pocieszyłaś sie nowymi lilijkami. A swoimi podmrożonymi nie martw się , one po prostu w tym roku nie zakwitną, ale w przyszłym na pewno zachwycą Cię swoimi kwiatuszkami
- malgocha1960

- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Piękne zakupy..jak widzę nadal szalejesz...
Ja wczoraj byłam w Tarnowie ..i widziałam miks różnych krzewów w kartonikach ale jakoś nie umie się do nich przekonać 
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Czy to są pnące ? Nie znam tych róż. Szukam ładnej pnącej róży,gdyż ta którą miałam chyba mi umarzła, albo nornice podjadły. 
-
x-d-a
Gosiu, Ty na poprawę humorku kupiłaś sobie nowe lilijki, ja - sadziłam dzisiaj cebule, bo już mi zaczęły wypuszczać kiełki. Mam nadzieję, że mrozów już nie będzie, ale na wszelki wypadek przysypałam kiełki delikatnie korą...
- malgocha1960

Reniu, ze wszystkimi zakupami to jak los na loterii.Dzisiaj w biedronce były magnolie po 13 zł chyba,ale takie maleństwo słabiutkie,że wolę dołożyć i kupić jakieś konkretne drzewko. Moje bricowe guwienko nie wiem czy oidbije.
Helen, jedna jest pnąca, ta krwistoczerwona,a ta dwukolorowa jest rabatowa.
Dalu, ja już się przejechałam,dzisiejsze lilie mam w doniczce, na razie tak prędko nie będę spieszyła się z wysadzeniem.
Helen, jedna jest pnąca, ta krwistoczerwona,a ta dwukolorowa jest rabatowa.
Dalu, ja już się przejechałam,dzisiejsze lilie mam w doniczce, na razie tak prędko nie będę spieszyła się z wysadzeniem.
-
Lucy2na
ta aura w tym roku jest wkurzająca po prostu
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Witaj Małgoś pośmiałam sie u Ciebie po pachy , szalejesz z zakupami na całego - różami się zbytnio nie przejmuj i nie wyrzucaj zbyt wcześnie ,ja w ubiegłych latach też miałam taki problem i wiesz co mi doradzono te róże co nie odbijają i widać że są przemarznięte zostawić zakopczykowane i wiesz nigdy jeszcze nie zawiodłam się na tej metodzie 
- malgocha1960

Kiedy ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jum odkopczykowane.
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
To weź i zrób nowe kopczyki(ale tylko na tych co marnie wyglądają 
- cherryberry321
- 200p

- Od: 1 sty 2010, o 20:35
Małgosiu
Widać, że śpieszno ci do prawdziwej wiosny ! Moje róże, sadzone w zeszłym roku, były dobrze zabezpieczone w kopczykach, a mimo to przemarzły. Może zostało 1-2 cm zielonych pędów od miejsca szczepienia. Wszystkiemu winne mrozy bez śniegu w Lutym. W styczniu, kiedy topniał śnieg, całe pędy były zielone. Przykro na to patrzeć, ale co my możemy na to poradzić poza "opatulaniem" naszych roślinek ? Mam nadzieję, że twoje róże jednak się zregenerują
Widać, że śpieszno ci do prawdziwej wiosny ! Moje róże, sadzone w zeszłym roku, były dobrze zabezpieczone w kopczykach, a mimo to przemarzły. Może zostało 1-2 cm zielonych pędów od miejsca szczepienia. Wszystkiemu winne mrozy bez śniegu w Lutym. W styczniu, kiedy topniał śnieg, całe pędy były zielone. Przykro na to patrzeć, ale co my możemy na to poradzić poza "opatulaniem" naszych roślinek ? Mam nadzieję, że twoje róże jednak się zregenerują
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle