Mój ogród Sylwia_sirena

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród Sylwia_sirena

Post »

Sylwio...ja byłam na działce wczoraj. :wit . Poodkrywałam róże...wyglądają gorzej niż myślałam. ;:14 . Przycięłam prawie przy samej ziemi ...nie wiem czy coś z nich będzie. Te nowo wsadzone trzymają się dobrze. Piękna była pogoda to i chciało się troszkę popracować, choć na razie grzebanie w ziemi odpada. Można by niechcący coś wyrwać. Na to trzeba poczekać aż wszystko ładnie wypuści. ;:224 . Tak więc ograniczam się na razie do pozimowych porządków. :tan...choć co nieco już wsadziłam np kłącza floksów. Chyba im nic nie będzie. :roll:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu ja na razie nic nie wsadzam oprócz tych prymulek o które się też boje czy przerzyły bo był wieczorem przy mrozek w dzien jak je wsadzałam wszystko czeka w kolejce i wypyszcza , tylko jedna z krzewuszek nic jeszcze nie puściła może się nie doczekam może jest niedobra , i za kopanie muszę się wziąśc bo musze inaczej rajki zrobić pod pomidory bo studnia mi zmniejszyła miejsce pod warzywniak , a i dostałam znowu różyczki bo teściowa mi przywiozła i nawet opis jest po polsku i też zboku są jkieś oznaczenia więc tylko niech ciepełko będzie bo miejsca mi braknie na to wszystko . Pozdrawiam ;:196
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę będziesz miała mnóstwo róż. ;:108 . U mnie będzie ich skromniutko, kilka pewnie po zimie wypadnie. :cry: . Swoich za długo w domu nie trzymaj i ciągle podglądaj. Ja swoich nie podglądałam, dopiero przy wsadzaniu zauważyłam że dwie były przy korzeniu spleśniałe. ;:14 . Tak więc z różami na razie z kupnem się wstrzymam...zobaczę co z tymi co już mam. W razie co będę podglądała u ciebie...a u ciebie będzie ich mnóstwo. ;:138
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Zeniu dziś znów zaszalałam i kupiłam w lidlu powojniki bo były krzewy kwitnące i rośliny pnące za 6,66zł , a oto moje nowości .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :heja :heja :heja
szkoda tylko że lidl nie pisze więcej w opisie na roślinach jakie to są albo z jakiej firmy słaby opis jak na taką firmę a przecierz aldi to ta sama firma a tam były róże bardziej opisane .
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie!
BĘDZIESZ MIAŁA RÓŻANY OGRÓD!
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łał...następne zakupy, ile tego. ;:224 . Podoba mi się biały clematis. Widziałam u innych..bardzo ładnie wygląda na tle zieleni. ;:108 U mnie coś licho rosną, może miejsce im nie służy. Musiała bym z nimi troszkę po działce polatać...tylko za bardzo nie mam gdzie. Patrzę na to twoje podwórko za oknem...coś jak by mi znane, tylko gdzie... :;230
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu mieszkam w centrum na wspólnej , a powojniki można wsadzić do donicy i wtedy nią manewrować i znaleść najlepsze miejsce :tan ;:215 ja zastosuje nie długo banany pod powojniki też je położe tylko niech minie to zimno zaczne wszystko wkładać ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sylvia_sirena pisze:Zeniu mieszkam w centrum na wspólnej
Trafiony, zatopiony.... :;230. Choć do mnie na Osiedle Asnyka, tyle co rzut beretem. ;:108 Z powojnikami w donicach..sama nie wiem. Te donice musiały by być dość spore...a zimą pewnie do domku i to na działce. Tylko czy taką dużą donicę zatachałabym po schodach do domku..nawet z męża pomocą. ;:224. Co do bananów nigdy im tego papu nie dawałam, a może warto. Na razie kupiłam już różne nawozy. Przydało by się już pod cebulowe podsypać...niestety znów zimnica się zrobiła a zapowiadają jeszcze większą. :twisted:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Zeniu dlatego ja jeszcze czekam z roślnami a już mam dość tego czekania co z tą pogodą. ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Dziś może się walić i palić ja jadę na działkę mam tego dość ma być ciepło i już bo ja moją kolekcję muszę już powsadzać więc pogodo do dzieła ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

A zapomniałam się pochwalić znowu kupiłam róże i wiciokrzewa
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniecznie zdaj relację jak tam na działeczce. :wit . Ja byłam wczoraj...coraz więcej kwitnących. ;:108 . Twoich nowych róż to już nie zliczę, ale będziesz miała sadzenia. ;:224
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit relacja z działeczki , byłam dwa dni .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio witaj. :wit . No całe dwa dni na działeczce to frajda niesamowita a i pewnie dużo zaległości działkowych nadrobiłaś. Widzę pogoda sprzyjająca kwiatkom na dobre wyszła. Tulipanki, hiacynty pięknie wychylają się z ziemi. Lada dzień pokażą się w pełnej krasie. ;:138 . Pierwiosnki piękne kolorki..czy je na noc chowasz :?: . Ja szykuję się jutro na działeczkę jeśli pogoda nie spłata nam figla. :heja . Jestem także bardzo ciekawa co tam u mnie nowego wychyla się z ziemi. ;:224
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit
Zeniu witaj co do prymulek nie nie chowałam ich nawet się bałam że z nich już nic nie będzie , ale jak widać na zdjęciach są ok . Ja dopiero na działkę pojadę w poniedziałek zabacze jak się wyrobie bo w sobote i niedziele pracuje , a to moje nowości kurkume i kocimiętke dostałam od taty a reszte sobie tak po troszku kupuje , jeśli pojade przed pracą w niedziele do marszewa to sobie na pewno coś kupie ale zobaczymy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i to już nie mój ogród ale dziś uchwycony w słóńcu .

Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”