Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Ot i przykrość. Chciałabym Ci obiecać, że lilie na pewno zakwitną, ale... potrzeba dużo szczęścia. Zawsze się człowiek wkurzy. Ja opłaciłam dzisiaj zamówienie na róże i choć firma ma świetną opinię, też się boję.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu ;:167 ja też pracowity dzień na działce miałam, wróciłam baaardzo zmęczona, ale zadowolona - wreszcie praca na świeżym powietrzu :D

Izuniu, ja z tych, co nie wszystko od razu muszą mieć, przyjdzie i czas na żółta ismenę, jak ją kiedyś, gdzieś spotkam :lol:
Mam białe ismeny i uważam, że są cudne, nie zwróciłam jednak uwagi, czy pachną :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Izo wiosna to bardzo pracowity czas dla nas,to nic,że potem coś strzyka w kościach,nie możemy się ruszyć ale widok takich ślicznych kwiatuszków wszystko wynagradza ;:138
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza ja mam nadzieję na tegoroczne kwitnienia nowo zakupionych lilii Twoich lilii ;:196 , a nóż Cię zaskoczą nie ma się co martwić na zapas , nerwy są bo jak oczekiwało się dorodnych cebul a dostało maleństwa :roll: .
Ja przez kilka dni byłam uziemiona w chacie - zapalenie ucha a pogoda była całkiem znośna , dzisiaj mogę wyjść ale po co skoro taka zimnica , paluchy zamarzają :( trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać przyszłego tygodnia , ponoć ma być ciepło i słonecznie .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Izo w nowym wątku. Podziwiałam piękną kępę białych krokusików, ten kolorek lubię najbardziej, choć w ogródku nie są one tak widoczne jak jaskrawożółte.
Ze zdziwieniem czytam o cebulach od pana P. Na forum aż grzmiało od pochwał na jego temat. Żałowałam, że nic od niego nie zamówiłam. Ale teraz widzę, że dobrze się stało. Przekonuję się, że internetowe zakupy to gra na loterii. Na allegro pan P. miał jednak same superpozytywne komentarze. NIe wiem, o co chodzi :? Ja zamówiłam rośliny w Świecie Cebul i jestem bardzo zadowolona. Cebule siedzą juz w ziemi. Między innymi biała Muscadet, którą sobie właśnie kupiłaś.
Iza, pytałaś o lilię Vivaldi. Zaraz wkleję ją u siebie siebie. Miłego dnia!
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ale numer widzę, że lilie na które czekam to może być porażka, przykro w ub.roku były ładne, czyli jeden wniosek producent nie szanuje klienta, ciekawe czy ktoś z firmy śledzi takie negatywne opinie, :wink:

cieplutko pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Ja też zamawiałam w Świecie cebul i wszystkie cebule są dość duże
ale zamawiałam również w Krotonie i od tego dostawcy cebule przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
Większość ma po 23 cm w obwodzie. Są ogromne!
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Cześć izo! Widzę, że pracowite chwile, zatem nie zapominaj tylko robić zdjęć! Piekne, bujne krokusy u Ciebie...Kolejna wiosna, już jesteśmy działkowiczkami zaprawionymi w bojach...Fajnie tak czekać na kolejną wiosnę już po kilku wiosnach odczutych na własnej skórze i w kościach, ale jak piszą koleżanki - za to jaki potem przyjemny odpoczynek będzie. ;:3
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Izuniu, jak zwykle pięknie u Ciebie. Cóż za miłe powitanie wiosny. ;:138 Ja muszę jeszcze poczekać kilka tygodni, dopiero zaczynają kwitnąć przebiśniegi, ale mogę popatrzeć u Ciebie na wiosenkę ;:138
Ja też dostałam już lilie od P, myślałam, że mi się wydaje, że są mniejsze niż w ubiegłym roku, ale jak widzę nie tylko ja mam takie spostrzeżenia. :( Może to wynik ubiegłego dość zimnego i mokrego lata. Zobaczymy jak rozkwitną. To fajnie, że z Krotonu przychodzą duże, bo też tam zamawiałam. To czekamy na ciąg dalszy ocieplenia.
Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj Własnie dzisiaj szukając Agnieszkowych śnieżyczek zajrzałam też do miejsca z przylaszczką ... wydaje mi się , że w tym roku to miejsce pozostanie puste ... chyba , że ja mam jakąś późną odmianę ....
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Grażynko - nie martw się na zapas. Może będziesz miała więcej szczęścia i dostaniesz większe cebule. Sporo pewnie zależy od odmiany - jakie miała wzięcie u kupujących. Tylko po co się reklamować, że cebule duże i bardzo duże?! Duże cebule to oni sprzedawali 2-3 lata temu :evil:
Ewo przykrość to będzie jak do tego dojdą pomyłki w odmianach :evil: A na to się niestety zanosi...Z różami pewnie nie będziesz miała tych rozterek. A gdzie zamawiałaś i co? Przecież dopiero co jedną różaną przesyłkę posadziłaś :shock:
I tak trzymaj Halinko! Ten co nie chce wszystkiego zdrowszy jest i lepiej śpi :wink: Masz rację - biała ismena jest cudowna. Tak sobie myślę, że może lepiej było dokupić 2-3 cebulki białej zamiast 1 żółtej...Duża kępa to dopiero musi robić wrażenie.
Witaj Iwonko! Pogoda się zepsuła więc przez weekend pewnie odpoczniemy. Ja na działce nie czuję żadnych boleści, dopiero jak wrócę do domu i wygodnie usiądę z kawą to wiem, że przedobrzyłam z pracą ;:224 Chyba powinnam zamieszkać na działce to nic by mnie nie bolało :;230
Eluś wkurza mnie po prostu taki brak rzetelności kupieckiej i tyle. Nie martwię się na zapas - w zeszłym roku jedna mi nie zakwitła i były 3 pomyłki. I znów się dałam namówić by u nich kupić :evil: Choroby współczuję. Zapalenie ucha to dość bolesna przypadłość. Może lepiej, że się ochłodziło - dłużej posiedzisz w domu i wyzdrowiejesz do końca.
Wandziu - dzięki! Widziałam Twoją lilie Vivaldi - moja wygląda troszkę inaczej. Może przez all wysyła lepsze cebule - ze względu na komentarze...My zamawiałyśmy z katalogu bezpośrednio u niego. Kilka lat wstecz sprzedawał naprawdę wielkie cebule żeby nie powiedzieć ogromne.
Aniu - trzymam kciuki za Twoje cebulki. Sporo osób co dostało już paczki od P jest zadowolonych. Może trafił im się lepszy towar albo może nie zdają sobie sprawy jak wygląda cebula rozmiar 16-20. Nie wiem...
No właśnie Asiu - takie kiedyś sprzedawał P, a teraz...szkoda gadać Pięknie Ci będą kwitły i każda będzie miała mnóstwo kwiatów.
Witaj Aga! Miło Cię znów "widzieć" ;:196 Mimo kilkuletniej przygody z działką dla mnie wciąż każda wiosna jest pierwsza. Z utęsknieniem czekam na każdy choćby najmniejszy kwiatek. A nawet chyba na te małe bardziej niż na inne...Uwielbiam wprost te ogrodowe maluszki. Od dłuższego czasu żadnych innych zdjęć nie robię - tylko działkowe ;:224
Ewo-Rozanko - cieszę się, że zajrzałaś. Ty też zauważyłaś różnicę w cebulach?! Bo chodząc po wątkach zaczęłam podejrzewać, że tylko ja marudzę. U Ciebie więcej cienia to i później ciut wszystko kwitnie. W sezonie już nie będzie takiej różnicy. W Krotonie jeszcze nigdy nic nie kupowałam. Może w przyszłym roku się skuszę albo już jesienią - po co czekać do przyszłego roku ;:224
Bernadetko - bądź cierpliwa. Na pewno zakwitnie Twoja przylaszczka. Są różne odmiany i gatunki. Poza tym sama wiesz jak istotne jest stanowisko. Szczególnie widać to wiosną.

Nie wiem czy zdjęcie dobrze odda mój problem z cebulami. Uwieczniłam jedną z mniejszych ( i nie jest to azjatka :evil: ) i największą:

Obrazek

A na osłodę moje słoneczka - podbiał :D
Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Podbiał, to cudowna przeciwgrypowa roślina.
Ja suszę kwiaty zawsze wiosną a zimą jest jak znalazł.
Ma świetny aromat i zapach......no to już faktycznie wiosna. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Z tymi cebulami to naprawdę się nie popisał :(
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Czytałem już o Twoich przygarniętych roślinach a teraz piszesz o cebulkach. Aż trudno uwierzyć, że ludzie wywalają to, za czym my polujemy, w czym widzimy potencjał, czyli przyszłe kwiaty :? Sam posiadam takiego zimowita ze śmietnika, który odwdzięcza się bardzo obfitym kwitnieniem :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

kogra pisze:Podbiał, to cudowna przeciwgrypowa roślina.
Ja suszę kwiaty zawsze wiosną a zimą jest jak znalazł.
Ma świetny aromat i zapach......no to już faktycznie wiosna. :heja
OOO - nie wiedziałam -a mam go tyyyyyle :)
Kiedy zbierać? jak suszyć ?
Jak wykorzystywać ?
Podpowiesz? bardzo proszę ;:196
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”