Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Ot i przykrość. Chciałabym Ci obiecać, że lilie na pewno zakwitną, ale... potrzeba dużo szczęścia. Zawsze się człowiek wkurzy. Ja opłaciłam dzisiaj zamówienie na róże i choć firma ma świetną opinię, też się boję.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu
ja też pracowity dzień na działce miałam, wróciłam baaardzo zmęczona, ale zadowolona - wreszcie praca na świeżym powietrzu
Izuniu, ja z tych, co nie wszystko od razu muszą mieć, przyjdzie i czas na żółta ismenę, jak ją kiedyś, gdzieś spotkam
Mam białe ismeny i uważam, że są cudne, nie zwróciłam jednak uwagi, czy pachną

Izuniu, ja z tych, co nie wszystko od razu muszą mieć, przyjdzie i czas na żółta ismenę, jak ją kiedyś, gdzieś spotkam

Mam białe ismeny i uważam, że są cudne, nie zwróciłam jednak uwagi, czy pachną

- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Izo wiosna to bardzo pracowity czas dla nas,to nic,że potem coś strzyka w kościach,nie możemy się ruszyć ale widok takich ślicznych kwiatuszków wszystko wynagradza 

Iza ja mam nadzieję na tegoroczne kwitnienia nowo zakupionych lilii Twoich lilii
, a nóż Cię zaskoczą nie ma się co martwić na zapas , nerwy są bo jak oczekiwało się dorodnych cebul a dostało maleństwa
.
Ja przez kilka dni byłam uziemiona w chacie - zapalenie ucha a pogoda była całkiem znośna , dzisiaj mogę wyjść ale po co skoro taka zimnica , paluchy zamarzają
trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać przyszłego tygodnia , ponoć ma być ciepło i słonecznie .

Ja przez kilka dni byłam uziemiona w chacie - zapalenie ucha a pogoda była całkiem znośna , dzisiaj mogę wyjść ale po co skoro taka zimnica , paluchy zamarzają

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Izo w nowym wątku. Podziwiałam piękną kępę białych krokusików, ten kolorek lubię najbardziej, choć w ogródku nie są one tak widoczne jak jaskrawożółte.
Ze zdziwieniem czytam o cebulach od pana P. Na forum aż grzmiało od pochwał na jego temat. Żałowałam, że nic od niego nie zamówiłam. Ale teraz widzę, że dobrze się stało. Przekonuję się, że internetowe zakupy to gra na loterii. Na allegro pan P. miał jednak same superpozytywne komentarze. NIe wiem, o co chodzi
Ja zamówiłam rośliny w Świecie Cebul i jestem bardzo zadowolona. Cebule siedzą juz w ziemi. Między innymi biała Muscadet, którą sobie właśnie kupiłaś.
Iza, pytałaś o lilię Vivaldi. Zaraz wkleję ją u siebie siebie. Miłego dnia!
Ze zdziwieniem czytam o cebulach od pana P. Na forum aż grzmiało od pochwał na jego temat. Żałowałam, że nic od niego nie zamówiłam. Ale teraz widzę, że dobrze się stało. Przekonuję się, że internetowe zakupy to gra na loterii. Na allegro pan P. miał jednak same superpozytywne komentarze. NIe wiem, o co chodzi

Iza, pytałaś o lilię Vivaldi. Zaraz wkleję ją u siebie siebie. Miłego dnia!
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
ale numer widzę, że lilie na które czekam to może być porażka, przykro w ub.roku były ładne, czyli jeden wniosek producent nie szanuje klienta, ciekawe czy ktoś z firmy śledzi takie negatywne opinie, 
cieplutko pozdrawiam

cieplutko pozdrawiam
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Ja też zamawiałam w Świecie cebul i wszystkie cebule są dość duże
ale zamawiałam również w Krotonie i od tego dostawcy cebule przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
Większość ma po 23 cm w obwodzie. Są ogromne!
ale zamawiałam również w Krotonie i od tego dostawcy cebule przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
Większość ma po 23 cm w obwodzie. Są ogromne!
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Cześć izo! Widzę, że pracowite chwile, zatem nie zapominaj tylko robić zdjęć! Piekne, bujne krokusy u Ciebie...Kolejna wiosna, już jesteśmy działkowiczkami zaprawionymi w bojach...Fajnie tak czekać na kolejną wiosnę już po kilku wiosnach odczutych na własnej skórze i w kościach, ale jak piszą koleżanki - za to jaki potem przyjemny odpoczynek będzie. 

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Izuniu, jak zwykle pięknie u Ciebie. Cóż za miłe powitanie wiosny.
Ja muszę jeszcze poczekać kilka tygodni, dopiero zaczynają kwitnąć przebiśniegi, ale mogę popatrzeć u Ciebie na wiosenkę
Ja też dostałam już lilie od P, myślałam, że mi się wydaje, że są mniejsze niż w ubiegłym roku, ale jak widzę nie tylko ja mam takie spostrzeżenia.
Może to wynik ubiegłego dość zimnego i mokrego lata. Zobaczymy jak rozkwitną. To fajnie, że z Krotonu przychodzą duże, bo też tam zamawiałam. To czekamy na ciąg dalszy ocieplenia.
Pozdrowionka

Ja też dostałam już lilie od P, myślałam, że mi się wydaje, że są mniejsze niż w ubiegłym roku, ale jak widzę nie tylko ja mam takie spostrzeżenia.

Pozdrowionka

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Witaj Własnie dzisiaj szukając Agnieszkowych śnieżyczek zajrzałam też do miejsca z przylaszczką ... wydaje mi się , że w tym roku to miejsce pozostanie puste ... chyba , że ja mam jakąś późną odmianę ....
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witajcie!
Grażynko - nie martw się na zapas. Może będziesz miała więcej szczęścia i dostaniesz większe cebule. Sporo pewnie zależy od odmiany - jakie miała wzięcie u kupujących. Tylko po co się reklamować, że cebule duże i bardzo duże?! Duże cebule to oni sprzedawali 2-3 lata temu
Ewo przykrość to będzie jak do tego dojdą pomyłki w odmianach
A na to się niestety zanosi...Z różami pewnie nie będziesz miała tych rozterek. A gdzie zamawiałaś i co? Przecież dopiero co jedną różaną przesyłkę posadziłaś
I tak trzymaj Halinko! Ten co nie chce wszystkiego zdrowszy jest i lepiej śpi
Masz rację - biała ismena jest cudowna. Tak sobie myślę, że może lepiej było dokupić 2-3 cebulki białej zamiast 1 żółtej...Duża kępa to dopiero musi robić wrażenie.
Witaj Iwonko! Pogoda się zepsuła więc przez weekend pewnie odpoczniemy. Ja na działce nie czuję żadnych boleści, dopiero jak wrócę do domu i wygodnie usiądę z kawą to wiem, że przedobrzyłam z pracą
Chyba powinnam zamieszkać na działce to nic by mnie nie bolało
Eluś wkurza mnie po prostu taki brak rzetelności kupieckiej i tyle. Nie martwię się na zapas - w zeszłym roku jedna mi nie zakwitła i były 3 pomyłki. I znów się dałam namówić by u nich kupić
Choroby współczuję. Zapalenie ucha to dość bolesna przypadłość. Może lepiej, że się ochłodziło - dłużej posiedzisz w domu i wyzdrowiejesz do końca.
Wandziu - dzięki! Widziałam Twoją lilie Vivaldi - moja wygląda troszkę inaczej. Może przez all wysyła lepsze cebule - ze względu na komentarze...My zamawiałyśmy z katalogu bezpośrednio u niego. Kilka lat wstecz sprzedawał naprawdę wielkie cebule żeby nie powiedzieć ogromne.
Aniu - trzymam kciuki za Twoje cebulki. Sporo osób co dostało już paczki od P jest zadowolonych. Może trafił im się lepszy towar albo może nie zdają sobie sprawy jak wygląda cebula rozmiar 16-20. Nie wiem...
No właśnie Asiu - takie kiedyś sprzedawał P, a teraz...szkoda gadać Pięknie Ci będą kwitły i każda będzie miała mnóstwo kwiatów.
Witaj Aga! Miło Cię znów "widzieć"
Mimo kilkuletniej przygody z działką dla mnie wciąż każda wiosna jest pierwsza. Z utęsknieniem czekam na każdy choćby najmniejszy kwiatek. A nawet chyba na te małe bardziej niż na inne...Uwielbiam wprost te ogrodowe maluszki. Od dłuższego czasu żadnych innych zdjęć nie robię - tylko działkowe
Ewo-Rozanko - cieszę się, że zajrzałaś. Ty też zauważyłaś różnicę w cebulach?! Bo chodząc po wątkach zaczęłam podejrzewać, że tylko ja marudzę. U Ciebie więcej cienia to i później ciut wszystko kwitnie. W sezonie już nie będzie takiej różnicy. W Krotonie jeszcze nigdy nic nie kupowałam. Może w przyszłym roku się skuszę albo już jesienią - po co czekać do przyszłego roku
Bernadetko - bądź cierpliwa. Na pewno zakwitnie Twoja przylaszczka. Są różne odmiany i gatunki. Poza tym sama wiesz jak istotne jest stanowisko. Szczególnie widać to wiosną.
Nie wiem czy zdjęcie dobrze odda mój problem z cebulami. Uwieczniłam jedną z mniejszych ( i nie jest to azjatka
) i największą:

A na osłodę moje słoneczka - podbiał
, 
Grażynko - nie martw się na zapas. Może będziesz miała więcej szczęścia i dostaniesz większe cebule. Sporo pewnie zależy od odmiany - jakie miała wzięcie u kupujących. Tylko po co się reklamować, że cebule duże i bardzo duże?! Duże cebule to oni sprzedawali 2-3 lata temu

Ewo przykrość to będzie jak do tego dojdą pomyłki w odmianach

I tak trzymaj Halinko! Ten co nie chce wszystkiego zdrowszy jest i lepiej śpi

Witaj Iwonko! Pogoda się zepsuła więc przez weekend pewnie odpoczniemy. Ja na działce nie czuję żadnych boleści, dopiero jak wrócę do domu i wygodnie usiądę z kawą to wiem, że przedobrzyłam z pracą

Eluś wkurza mnie po prostu taki brak rzetelności kupieckiej i tyle. Nie martwię się na zapas - w zeszłym roku jedna mi nie zakwitła i były 3 pomyłki. I znów się dałam namówić by u nich kupić

Wandziu - dzięki! Widziałam Twoją lilie Vivaldi - moja wygląda troszkę inaczej. Może przez all wysyła lepsze cebule - ze względu na komentarze...My zamawiałyśmy z katalogu bezpośrednio u niego. Kilka lat wstecz sprzedawał naprawdę wielkie cebule żeby nie powiedzieć ogromne.
Aniu - trzymam kciuki za Twoje cebulki. Sporo osób co dostało już paczki od P jest zadowolonych. Może trafił im się lepszy towar albo może nie zdają sobie sprawy jak wygląda cebula rozmiar 16-20. Nie wiem...
No właśnie Asiu - takie kiedyś sprzedawał P, a teraz...szkoda gadać Pięknie Ci będą kwitły i każda będzie miała mnóstwo kwiatów.
Witaj Aga! Miło Cię znów "widzieć"

Ewo-Rozanko - cieszę się, że zajrzałaś. Ty też zauważyłaś różnicę w cebulach?! Bo chodząc po wątkach zaczęłam podejrzewać, że tylko ja marudzę. U Ciebie więcej cienia to i później ciut wszystko kwitnie. W sezonie już nie będzie takiej różnicy. W Krotonie jeszcze nigdy nic nie kupowałam. Może w przyszłym roku się skuszę albo już jesienią - po co czekać do przyszłego roku

Bernadetko - bądź cierpliwa. Na pewno zakwitnie Twoja przylaszczka. Są różne odmiany i gatunki. Poza tym sama wiesz jak istotne jest stanowisko. Szczególnie widać to wiosną.
Nie wiem czy zdjęcie dobrze odda mój problem z cebulami. Uwieczniłam jedną z mniejszych ( i nie jest to azjatka

A na osłodę moje słoneczka - podbiał

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podbiał, to cudowna przeciwgrypowa roślina.
Ja suszę kwiaty zawsze wiosną a zimą jest jak znalazł.
Ma świetny aromat i zapach......no to już faktycznie wiosna.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Z tymi cebulami to naprawdę się nie popisał 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Czytałem już o Twoich przygarniętych roślinach a teraz piszesz o cebulkach. Aż trudno uwierzyć, że ludzie wywalają to, za czym my polujemy, w czym widzimy potencjał, czyli przyszłe kwiaty
Sam posiadam takiego zimowita ze śmietnika, który odwdzięcza się bardzo obfitym kwitnieniem 

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
OOO - nie wiedziałam -a mam go tyyyyylekogra pisze:Podbiał, to cudowna przeciwgrypowa roślina.

Kiedy zbierać? jak suszyć ?
Jak wykorzystywać ?
Podpowiesz? bardzo proszę