Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Jolu, coś mi się wydaję, że przez zimę przemieniłaś prawie cały dom w cieplarnię dla roślin. Czy zostało trochę miejsca dla domowników? To chyba dlatego mąż tak ochoczo wynosi te donice, żeby uzyskać trochę przestrzeni dla siebie. :uszy

Po dzisiejszych pracach w ogrodzie jestem strasznie padnięty bo nie zażywałem tej Belissy. Z tym, że dla mnie odpowiedniejsza byłaby 50+.

Zdjęcia księżyca chyba robiliśmy równocześnie. ;:136 ale moje nie wyszły zbyt ładnie i skasowałem wszystkie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230
Złoty chłopak, Twój M, jak nic!!!
Wiem, może zażywa tę ... Belissę?
:;230 :;230 :;230
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wiośni sie pieknie u Ciebie Jolu, ciekawe jak ta róża sie zaaklimatyzuje na zewnatrz.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Będą będą na razie w domu ugór - generalny remont kuchni, ogród musi poczekać :?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aleb-azi pisze: Popracowałam trochę w ogródku, ech, życie jest piękne ;:3
Święte słowa ;:180 też już spróbowałam.
Izka zdziwiłabyś się, jak szybko psy przyzwyczajają się do dobrego. Moja schroniskowa suczka już wpycha głowę między drzwi, zeby ją nocować w domu ;:224 Ale jestem twarda, póki co w garażu :;230 Tak profilaktycznie po zabiegu.
Gosiu proponuję rano belissa, wieczorem melisa, może tak być :;230
Kasiu zwykle nie marudzi, najgorzej, jak przegapię moment przebrania się do snu i trzeba na taras wyskoczyć :roll:
Nie wiem, czy już kiedyś opowiadałam, jak wyjechaliśmy nad jezioro, późne popołudnie, pół bagażnika nowych roślinek, kamyczków i ziemi. A M do mie w te słowa: "Może pojedziesz odwiedzić siostrę (też nad jez.) a ja popracuję w ogródku" ;:108
Wracam przed zmrokiem, wszystko posadzone i obsypane kamieniście 8-) Co Wy na to :wink: Lubi chłopak takie klimaty chyba.
I najważniejsze chyba życiowe doświadczenie, każdy lubi być chwalony, więc ..... :D
Martuś, a jakże. Przecież rankiem muszę rozwieźć dziecki do szkół, M pozostaje na włościach, bo ma inny charakter pracy.
Czasu więc wystarczy.
Paweł równowaga to jedna z podstawowych zasad we wszechświecie, wiec nie moze być inaczej w domu ;:108
Romku z donicami to zaczęło się gdzieś w połowie stycznia. Najpierw wysiewy, potem cebule i kłącza porzyjechały do centrum, a potem ... zaczęły przychodzić zamówione roślinki :;230 Był czas nacieszyć się przestrzenią i wkrótce też będzie.
Generalnie nie jest tak źle.
Zdjęcia niesety nie moje, ale bardzo żałuję.
Moni, złoty jak najbardziej, tak jak większość M :D On zażywa koenzym Q10.
Krysiu, różyczki dzisiejszą noc spędziły na tarasie, wyglądają bardzo dobrze :P
Aga chyba trzeba trochę dzielić czas i zaangażowanie, nie można przegapić wiosennego, ogrodowego zaangażowania, bo potem będzie żal ;:108 Jak ja nie lubię remontów.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Mój M też zażywa różne specyfiki ,ale aż taki uczynny nie jest .Chyba muszę mu zmienić na Q10 . ;:224 :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ogród przygotowany do wiosny-porządki zrobione. Na nowe roślinki i aranżacje na razie nie ma kasy :(
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

JolantaGraj pisze:Mój M też zażywa różne specyfiki ,ale aż taki uczynny nie jest .Chyba muszę mu zmienić na Q10 . ;:224 :;230
Nie prawda , sam widziałam jak tachał siatki z roślinkami posłusznie. :roll:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

co do specyfików to ja zawsze zaczynam opakowanie...potem kończy się termin ważności i wywalam, więc już nie marnuję kasy , nigdy systematycznie witamin brac nie umiałam

Sunia piękna , a te oczy...
Oczarował mnie czerwony oczar.....za jakiś czas w moim ogrodze zagości
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Staję w obronie M-ka Joli Graj :wink:
Z takim poświęceniem grilluje... i kompociku dolewa... i ławeczkę taszczy ze spotkania na spotkanie :;230 złoty chłopak...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu i widzisz :wink: wszystko się wydało ;:108 jak mówiłam M trzeba chwalić, bo jak nie znajdzie się być moż ktoś inny, kto pochwali :;230 Q10 to dobry pomysł, ale może nawet nie wiesz, a M ma w szufladzie :wink:
Dobrze, dobrze dosyć już tych rozważań filozoficznych :D
Dziewczynki Iguś i Gorzatko dziękuję za info, wiedziałam, że to tylko kawałek prawdy :D
Aga co tam się martwić, zawsze można kilka torebek jednorocznych kupić ;:108 Mam kilka w pogotowiu.
Edytko, też dzisiaj zapomniałam witaminek, w pracy tyle roboty, że prawie zapomniałam, jak się nazywam :;230 Ale zaraz spożyję.
Sunia urocza, ale niestety ogrodniczka ;:223 Oczary ju z całe obsypane kwieciem, mrówki znów się ruszyły, spotkałam kilka pająków na rabatkach, znaczy wiosna chyba i u mnie ;:108 Tylko czemu tak wieje, robić nic się nie da.
Przemarzłam do kości, chyba rozgrzeję sie lampeczką .... koniaczku ;:136
Trawniczek wygrabiony i częściowo zwertykulowany (czy to właściwa forma Marto?), to i owo przycięte, zaczęłam z żurawkami robić porządek, ale wiatr mnie przegonił.
Za to stoi kompostownik i już prawie pełny, po przerzuceniu skarpy pozostałości po ubiegłym sezonie ;:224 .

Janusz, tak wyglada u mnie sadzonka z podpisem Pretoria. Widziałam wprawdzie w necie, że młode listki mogą mieć taką barwę, ale co o tym sądzisz?
Obrazek

A zachód słońca dzisiaj u mnie tęczowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Twoja canna paskowana już ma piękne liście,ja dopiero przed niedzielą ją kupiłam.
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p
Od: 21 lis 2010, o 22:02

Post »

:wit Widoki nieba mnie rozmarzyły............
A oczar oczarował...u mnie na razie w domu pełno wysiewek-mąż mi stuka po głowie co ja robię :;230 a na działce wciąż brak kwiecia...dziś zaobserwowałam u sąsiada za ścieżką że ma mnóstwo krokusików takie cuda lekko fioletowe ;:3 a one takie cudne malusie i całe ich gromady...
U mnie to roboty pełno a czasu brak-jeszcze mnie w domu remont kuchni czeka ech...a ja to bym najchętniej pogrzebała w ogródku :arrow: tylko dziecia nie mam gdzie zostawić więc muszę coś wymyśli od poniedziałku wszakże ma być coraz cieplej ;:3
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu w zasadzie wszystkie moje canny już z liśćmi. Nic się nie martw zdążą ;:108
Wiolu, poczekaj pod wpływem FO przyszła wiosna będzie należała do Ciebie, wszedzie pełno będzie kwiecia. A od poniedziałku cieplej, to dziecia można do ogódka zabrać ;:108

To może jeszcze coś ku rozweseleniu :D
Przyszły paczuszki, włożyłam do ziemi, bo po co mają się roślinki męczyć i ....
Obrazek

Obrazek

i begonki też się starają
Obrazek

Obrazek

może ktoś z okolic interesuje się ozdobnym tytoniem ;:224
Obrazek

i jeszcze trawki
Obrazek
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Wiosna z przywołaniem do domu. Ładnie wszystko rośnie. Serduszka to są okazałe czy wspaniałe, bo jeszcze w tej fazie trudno rozróżnić. Z trawą nie miałaś problemu nie ginęły siewki? Moje hybrydy tej odmiany widać,że będą olbrzymy, bo już są dwa razy większe.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”