Wypoczynek wśród mojej zieleni
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wypoczynek wśród mojej zieleni
- sari
- 1000p

- Od: 18 maja 2010, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko fajne łośki dostałaś, to mój ulubiony kwiatuszek, może dlatego że zawsze chciałam go mieć i mam, ale sama musiałam sobie kupić
Kalanchoe bardzo ładnie Ci kwitnie, piekne te pełne różyczki
Cały czas wypatruję czy nie odświeżasz wątku sprzedażowego
Kalanchoe bardzo ładnie Ci kwitnie, piekne te pełne różyczki
Cały czas wypatruję czy nie odświeżasz wątku sprzedażowego
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Witam i dziękuję wszystkim za pochwały kwiatków.Z anturium jestem bardzo zadowolona.Ma może małe kwiatki(widocznie taki gatunek)Ale kwitnie nieprzerwanie odkąd je mam tzn od lata.Zdziwiona byłam że kalanchoe mi zakwitło.Bo poprzednie jakie miałam nie kwitły mi.Akwarium to moje od lat marzenie które wkońcu się spełniło.Niesamowicie uspokaja.No a łosie rogi też zawsze chciałam mieć a jak zobaczyłam to Twoje Beatko to jeszcze bardziej moja chęć jego posiadania wzrosła.No i M wkońcu się zmobilizował i mam je.
Czy ktoś może wie jak hodować tego oto jaśminka?Ma może ktoś taką odmianę?

Dotarł do mnie jesienią w kiepskich warunkach,trochę poturbowany.I tak cud że przeżył.Miał parę kwiatków które bardzo ładnie pachniały.Przez zimę był w domku i jeszcze nie wypuszcza.Ale mam nadzieję że już wkrótce puści pędy.Nie wiem tylko czy lepiej wynieść go latem na dwór czy lepiej niech zostanie w domu.
Czy ktoś może wie jak hodować tego oto jaśminka?Ma może ktoś taką odmianę?

Dotarł do mnie jesienią w kiepskich warunkach,trochę poturbowany.I tak cud że przeżył.Miał parę kwiatków które bardzo ładnie pachniały.Przez zimę był w domku i jeszcze nie wypuszcza.Ale mam nadzieję że już wkrótce puści pędy.Nie wiem tylko czy lepiej wynieść go latem na dwór czy lepiej niech zostanie w domu.
-
obserwator

Dzisiaj moje storczyki w chwili spoczynku przed kwitnieniem.
Podobają mi się storczyki niezmiernie.Ale kiedy nie kwitną nie wiem gdzie je umieścić.Dlatego lubię różnorodność kwiatową.Tak wszystkiego po trochu.To kilka które posiadam.Chociaż bardzo lubię oglądać piękne storczyki forumowiczów to staram się jednak ograniczyć do tych co posiadam.Jak długo??

I niestorczykowe pnącze

RHOICISSUS
Pozdrawiam
Podobają mi się storczyki niezmiernie.Ale kiedy nie kwitną nie wiem gdzie je umieścić.Dlatego lubię różnorodność kwiatową.Tak wszystkiego po trochu.To kilka które posiadam.Chociaż bardzo lubię oglądać piękne storczyki forumowiczów to staram się jednak ograniczyć do tych co posiadam.Jak długo??

I niestorczykowe pnącze

RHOICISSUS
Pozdrawiam
Iwonko witaj
Miała ci ja jaśminowca.. no właśnie- miałam, tego samego chyba..
Późną jesienia dałam go do piwnicy do przechłodzenia celem zawiązania pączków- nie trafiłam chyba jednak z temperaturą, zginął.. zdążyłam pobrać sadzonki..
Z tego co wiem.. lubi częste uszczykiwanie dla rozkrzewienia. Czy na dwór? tak do końca nie jestem pewna, ale większość roślin lubi letnie klimaty gdzieś w lekkim cieniu, unikając poparzenia
powodzenia w uprawie życzę
Rhoicisius.. zaintrygowałaś mnie tą roślinką
taka.. nietypowa jest, nie spotkałam chyba jeszcze w takim wydaniu.
edit: storczyki.. no i ja tylko oglądałam do jakiegoś czasu.. a potem raptownie zrobiło się ich .. 14!!
ale na razie na tym stanęło
pewnie aż do zimy, kiedy to po klimatach ogródkowych dużo chętniej powracam na parapety 
Miała ci ja jaśminowca.. no właśnie- miałam, tego samego chyba..
Późną jesienia dałam go do piwnicy do przechłodzenia celem zawiązania pączków- nie trafiłam chyba jednak z temperaturą, zginął.. zdążyłam pobrać sadzonki..
Z tego co wiem.. lubi częste uszczykiwanie dla rozkrzewienia. Czy na dwór? tak do końca nie jestem pewna, ale większość roślin lubi letnie klimaty gdzieś w lekkim cieniu, unikając poparzenia
powodzenia w uprawie życzę
Rhoicisius.. zaintrygowałaś mnie tą roślinką
edit: storczyki.. no i ja tylko oglądałam do jakiegoś czasu.. a potem raptownie zrobiło się ich .. 14!!
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
obserwator

Martuś dziękuję za informacje.Właśnie też doczytałam że lubi chłodek w celu zawiązania pączków kwiatowych.Ale czasami stosując się do książkowych porad źle się na tym wychodzi.A porady innych posiadających dane roślinki są z regóły cenniejsze bo sprawdzone.
Rhoicisussus też jest dla mnie nowością.Ale jak widzę jest bardzo mało kłopotliwy i ładnie sobie rośnie.Przyszedł do mnie w paczce po długiej podruży wymęczony,zmarnowany a mimo to jakoś odbił i się zregenerował.To tak jak u mnie.Latem zajęta jestem bardziej ogrodowymi.Ale kiedy przychodzi jesień to chodzę i doglądam ale tego domowego ogrodu.Nie wspomnę że też często lubię oglądać roślinki forumowiczów.
Rhoicisussus też jest dla mnie nowością.Ale jak widzę jest bardzo mało kłopotliwy i ładnie sobie rośnie.Przyszedł do mnie w paczce po długiej podruży wymęczony,zmarnowany a mimo to jakoś odbił i się zregenerował.To tak jak u mnie.Latem zajęta jestem bardziej ogrodowymi.Ale kiedy przychodzi jesień to chodzę i doglądam ale tego domowego ogrodu.Nie wspomnę że też często lubię oglądać roślinki forumowiczów.
Naprawde można odpocząć wśród twojej zieleni
Najbardziej podobają mi sie twoje hojki
Najbardziej podobają mi sie twoje hojki
-
obserwator

Aniu dziękuje.Fakt że właśnie wśród zieleni najlepiej się wypoczywa.Hojka carnosa ma już sporo lat.A o tym że jest więcej takich hojkowych odmian dowiedziałam się dopiero na forum. 
Ja swoją pierwsza Hojke dostałam od pana ze sklepu a przez wiele lat myślałam że to sztuczny kwiatek
Ale coś moja hojka niechce sie puścić ani jednego listka
Ale coś moja hojka niechce sie puścić ani jednego listka
-
obserwator

Aniu tą dużą co mam to też z początku mi nie rosła.Taka jakaś nędzna się zrobiła.A tak po dwóch latach jak ruszyła to zobacz jaka spora.Tylko że zastrajkowała i nie chce mi kwitnąć coś ostatnio.
-
obserwator

Witam serdecznie po małej przerwie.Jakoś ostatnio nie bardzo mam czas na pstrykanie i wklejanie fotek.Ale staram się w wolnej chwili zaglądać do forumowiczów.Mam nadzieję że z nastaniem zimy znów będzie więcej czasu.Ostatnie nowości które przywiózł mi M.Zdjęcia trochę może niewyraźne.Pozdrawiam i życzę wszystkim owocnych wzrostów roślinkowych i ciekawych nowości.

- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Potwierdzam,że jest bardzo wdzięczny do pielęgnacji,niekłopotliwy i dekoracyjny
A kwitnące - bardzo ładne
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Śliczne fiołeczki
tez mam takiego laciatka tylko biało różowego... a fioletowy jest wspaniały!!!
- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Twój M się postarał, fiołeczki śliczniutkie, wszystkie razem pięknie wyglądają