Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

Ajajaj! Za mało tych róż zamówiłam na te wszystkie pyszności proponowane przez Nalewkę!

Leje :evil: Róże postały przez noc w wodzie, rano w siąpiącym deszczu je zadołowałam, bo czas na sadzenie będę miała dopiero w poniedziałek :? Ledwo mi się udało dołki wykopać, bo ziemia od łopaty nie chciała się odklejać...A po przyjściu wyglądały tak:
Obrazek

Obrazek

Małż obiecał wykopać mi wieeelgachne doły pod nie, więc sadzenie będzie czystą przyjemnością. Nie wiem tylko, czy znowu je moczyć w poniedziałek przed sadzeniem. Chcę jeszcze zrobić papkę z gliny i suszonego obornika bydlęcęcego do upaprania korzeni. Różyce rabatowe pójdą tu:

Obrazek

przy kole, po obu stronach ścieżki Aspirin Rose, na wysokości środka tych palisad z prawej pójdzie Nostalgia, z lewej Pomponella.

W poniedziałek będę mieć sprawny wertykulator elektryczny i zajmę się tym oto rozpaczliwym trawnikiem- po zeszłej zimie wyglądał lepiej:(

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo zdrowo te róże wyglądają. Można wiedzieć gdzie je zamówiłaś?

Wykorzystaj męża ile sie da :D , w glinie nie tak łatwo kopać, zobaczy ile się napracowałaś tworząc swój ogródek.
;:196
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zazdroszczę Ci tych hektarów jeszcze do zagospodarowania, ale gliny nie zazdroszczę :D . Jak czytam Twoje zmagania z przygotowaniem ziemi pod wszystkie nasadzenia, to się tylko cieszę, że nie mam tych problemów. Mogę spokojnie kopać dołek, dać obornik i sadzić róże. Tylko stwierdzam, że mam coraz mniej miejsca na nie, ale tyle jeszcze by się chciało. Pięknie będzie Daguś. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Piękne te miejsce pod róże ;:224 ;:224 ;:224
Tyyyyle miejsca !!!! Jak zakwitną, oczu nie będzie można oderwać :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ciekawa jestem efektu tej wertykulacji, możesz wrzucić zdjęcia poglądowe, jak skończysz?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dagmarko ale piękne sadzonki:) Już widze oczyma wyobraźni jak będzie u Ciebie pięknie:) ;:138
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

A co Ty chcesz od tego trawnika? Przecież jeszcze zima kalendarzowa :;230 :;230
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moim zdaniem trawnik powinien być zielony! Strasznie dużo suchego siana w nim jest. Po wertykulacji bedzie wyglądał strasznie, ale potem jak się rozbujaaa:)
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Witam Dagmaro :wit , z wielkim zainteresowaniem przeczytałam Twój wątek ;:132
Ile ciężkiej pracy włożyłaś w Swój ogródek. Nie mogę doczekać się tegorocznych zdjęć, żeby zobaczyć jak to wszystko się rozrosło. Ja w tym roku zakładam ogród i czeka mnie duuuużo pracy ;:110 , ale jak czytam o Waszych początkach, to robi mi się raźniej i wiem, ze dam radę.heh. Pozdrawiam
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Ja też zamówiłam w Rosarium identyczne róże, maja przyjść
w czwartek , na razie przyszły od Szymańskiego które zadołowałam
i czekają do poniedziałku na wsadzenie :D
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Czy to czarne to maszyna do trawnika ,całkiem ładna jak moja .Niestety moja domowa i ma obcięte drapaki do trawy . :;230
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aleksandrze- czarna maszyna to myszołapka. Bardzo wydajna :lol: W momencie robienia zdjęcia udaje niewiniątko, a pod łąpką trzyma jakieś biedne stworzenie... Trawnika nie chce wertykulować, woli wertykulować kanapy :evil:

Witaj Aga :wit Ja też nie mogę się doczekać wiosny i lata. Nazmieniałam tak dużo, że wszystko będzie wyglądać inaczej. Ciekawe, czy tak, jak to sobie wyobrażałam, czy jednak zupełnie inaczej 8-)

Danusiu, ta przesyłka z Rosarium przekonała mnie, że warto wydać parę złoty więcej niż na alledrogo i mieć ekstra rosliny. Oby tym naszym mieszkanie w zimnych dołkach nie zaszkodziło :oops:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja się przymierzałam do róż od Ćwika. Też ma fajne i profesjonalnie pakuje, ale na razie nie mam gdzie wsadzać :-) No to musisz być szczęśliwa!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ufff, różyce posadzone! Gdyby Małż nie wykopał w sobotę tych wilczych dołów, to nie wiem, czy dałabym radę zrobić to w jeden dzień 8-) Doły były przepotężne- do każdego musiałam dwie taczki wypełniacza zmajstrować. Na dno poszedł suszony obornik, bo do moich koników po ostatnich opadach nie da się dojechać, a tym bardziej wejść na gnojowisko... Wypełniacz w każdej taczce skaładał się z: czarnoziemu, kilku łopat kompostu, łopaty przekompostowanej kory mielonej, odrobiny gliny, odrobiny popiołu z kominka i garstki mączki rogowej. Królowe powinny być zadowolone :roll:

Posadziłam też wierzbę Kilmarnock kupioną w sobote w OBI. Bedzie centrum mojego wiosennego kręgu- mam takie miejsce pod domem, gdzie pierwszy złazi śnieg i zamierzam poczarować tam cebulowymi w kręgach. Pierwszy- z szafirków i żonkili już rośnie, teraz uzupełniony wierzbą. Zamierzam porobić obwódki z cegły i kostki granitowej... Kiedy znajdę na to czas?
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Jak Ci dobrze sadzenie masz z głowy, ja jestem dopiero na etapie organizacyjnym, nie wiem jak dam radę, mam mało czasu po pracy, ale z tym kopaniem to masz rację, też zagonię męża, niech się chłop nie nudzi :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”