Mój poligon doświadczalny - Piotrek T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój poligon doświadczalny - Piotrek T

Post »

Cieszę się Ewo, że zajrzałaś. Twój ogródek jest jednym z moich ulubionych, a te przylaszczki.........fiu, fiu. Sam kupiłem dwie odmiany w znanej Ci firmie, ale ceny mają porażające. Zobaczymy czy się przyjmą. Przylaszczki naturalnie, nie ceny ;:224 .

Na poligonie powoli wyłażą z ziemi krokusy, inne cebulaki też pokazują się nieśmiało. Dzisiaj od południa śniegiem sypnęło. Oba psy wyjątkowo szczęśliwe z powodu, miejmy nadzieję osatniego powrotu zimy. W domu sieję już na potęgę, właśnie dzisiaj zauważyłem mnóstwo kiełków w skrzynce z wysianymi hostami. Posiana już kobea, rącznik, pod koniec miesiąca zamierzam wysiać paprykę. Wróciłem właśnie z Koszalina z torbą nasion i kombinuję kiedy co posiać i gdzie posadzić. Ale guglownia jak zwykle zwodzi mie sprzecznymi informacjami.
W poniedziałek przyjechała starsza córka, ma kilka dni urlopu. Byłem dzisiaj z dziewczynami w Mielnie. Bałtyk fajnie wygląda zimą. A jakie pustki na plaży :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Na poligonie póki co nie ma co focić, ogródek zimą wygląda dziadowsko. Jak wszystko co nie ma wsobie życia, choć powinno. Wypatruję wiosny, dwa dni temu widziałem lecącego bociana.
Bocian, bociuś. haha .......jak on już przyleciał, to i wiosna za nim zaraz przyjdzie :D
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łudź się, łudź - jak mówi bajka o Łodzi :wink: Właśnie zapowiedzieli 20 stopniowe mrozy, brrr :(
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ten bociek zwiadowca, to niby samobójca jakiś? Jeszcze tydzień, góra dwa pomrozi troszkę, a potem juz z górki.
Minus 20 to chyba w Białymstoku. Mam nadzieję.
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też mam takową, i owszem... tyle że sam wiesz jak to z nadzieją jest... :lol:
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Piotrze bardzo mi miło że podoba Ci się mój maleńki skrawek ziemi / chociaż może już niedługo się powiększy :tan /
Przylaszczki no fakt kręcą mnie niesamowicie ...na jesień zakupiłam kilka i teraz na wiosnę mam zamiar dokupić i stworzyć taka małą kolekcję z opisami i zdjęciami . Co do cen to fakt tanie nie są zwłaszcza te pełne ale co tam najwyżej nie pojadę na wakacje do Egiptu :;230 Co sie tyczy sprzedawców ..to ja brałam u kilku i nie było problemu żadnego z przyjeciem sie "kwiatuszka" .
Co do ogrodu to tak jak i u Ciebie ...krokusy , przebisniegi i Adonisy czaczęły niesmiało pokazuwać kwiatuszki ...ale jak przyszły te mroźne dni / nie tyle mroźne ile wietrzyste / to wszystko stanęło albo wręcz zaczęło sie cofać ;:223 nie dobrze ...a ziemia wysuszona na wiór / a wtelewizji straszą ciągle śniegiem -kłamczuchy ;:14 /
Też bym coś wysiała ale parapety za wąskie i koty ciągle okupuja ...:(
Bałtyk całkiem całkiem się prezentuje ...a jodem zieje ???...a ilu spacerowiczów / na dwóch łapkach / :wink:
Ja też nie przepadam za widokiem swojego ogródka zwłaszcza teraz tylko wszędzie widać te białe znaczniki ...mój M jak to widzi to go serce boli ..jeden znacznik jedna roslinka ...ale juz sie wycwaniłam bo kupiłam takie malutkie i wpycham w ziemię i nie widać ...a wiadomo jak nie widać to serce nie boli :lol:
A bociek chyba wie co robi i raczej nie samobujca jakieś te -3 czy -4 nie powinno mu zaszkoszić bynajmniej tak jest u mnie .
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit witaj Pietrucha
melduje się na poligonie
tego samobójce możesz wysłać do mnie ...też by się przydał taki zwiadowca
a co do dyskusji z ogórkiem...jak pogadałam ze szczypiorem to teraz mam co do twarogu podsypać, TY sobie nie żartuj z poważnych warzyw...
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale gdzie tam śmiałbym żartować. W przyszłym tygodniu wystawiam krzesełka i przeprowadzamy decydująca rozmowę z czosnkiem. Pięknie wyglądał jeszcze w styczniu, a teraz sflaczał, zbrązowiał i stracił formę. Dla przykładu jednego wykopiemy, niech reszta wie, że nie ma żartów. W ogrodniczym już się wiosenny pojawił, najwyżej zmienimy odmianę.
Bociek niestety, albo odpalił na zachód, albo mnie wzrok mylił. Ale to nieprawopodobne, przecież okulary miałem przetarte, piwa wcześniej nie piłem, ki czort? No był, leciał, pewien jestem. Desperat jakiś, czy go z domu wywalili?
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p
Od: 27 lip 2010, o 16:30

Post »

Na poparcie faktu boćkowego informuję, że nie dalej jak dwa tygodnie temu, był widziany nad centralną Polską. Czyżby to ten sam? ;:24
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Ten sam, pewnie po prostu zreflektował się, ze popełnił falstart i wraca do bloku startowego. ;:199
A może to jakiś bociek- kamikaze ;:224
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piotrek T pisze: W przyszłym tygodniu wystawiam krzesełka i przeprowadzamy decydująca rozmowę z czosnkiem. Pięknie wyglądał jeszcze w styczniu, a teraz sflaczał, zbrązowiał i stracił formę. Dla przykładu jednego wykopiemy, niech reszta wie, że nie ma żartów.
Sądzę ,że to może poskutkować ! Nie ma to jak autorytet szefa :;230
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piotrek T pisze: W przyszłym tygodniu wystawiam krzesełka i przeprowadzamy decydująca rozmowę z czosnkiem. Pięknie wyglądał jeszcze w styczniu, a teraz sflaczał, zbrązowiał i stracił formę. Dla przykładu jednego wykopiemy, niech reszta wie, że nie ma żartów.
Sądzę ,że to może poskutkować ! Nie ma to jak autorytet szefa :;230

Nikitka pisze:Na poparcie faktu boćkowego informuję, że nie dalej jak dwa tygodnie temu, był widziany nad centralną Polską. Czyżby to ten sam? ;:24
W bocianim gnieździe w Przygodzicach jeszcze pusto... W ubiegłym roku boćki przyleciały 24 marca !

http://www.bociany.ec.pl/
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Piotrze a gdzie jakieś wiosenne zdjęcia , wiem że teraz jest nie zbyt ładnie , ale coś chyba już kwitnie .

Genia :wit
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłe Panie, z boćkiem sprawa jest niejasna. Leciał, widziałem, ale sam już zaczynam wątpić co widziałem. Może to Pani Nadzieja rozjuszona temperaturą wstawiła mi pryzmat w okulary i kazała widzieć to co chcę zobaczyć? Może odległość i promienie słońca zakrzywiły przestrzeń i pokazały mi inne wielkie ptaszysko w krzywym zwierciadle? A może to faktycznie jakiś alienat, czy przerażony rewoltą egipską panikarz? Zachodze w głowę do dziś, ale nie spędza mi to snu z powiek.

Rozmowy z czosnkiem nie przyniosły spodziewanych rezultatów.Niestety albo mój autorytet nie jest zauważalny na grządkach, czemu się szczególnie nie dziwię, albo czosnek stwierdził że to on jest szefem i zlekceważył mnie. Raptem pięć, czy sześć sztuk tego uparciucha postanowiło pokazać się z dobrej strony, cała reszta chyba postanowi odwiedzić kompost. Chociaż tłumacząc to wszystko na moją korzyść, mogę stwierdzić że kilkadziesiąt czosnków przed spotkaniem ze mną, po prostu wymiękło :wink: .

Natomiast jeśli chodzi o wiosenne zdjęcia, to poczekajmy na wiosnę, proszę. Jakieś kiełki nieśmiało wyłażące z ziemi, listki zimowitów, czy zagonek przebiśniegów wydają się być niewarte zajmować miejsce na karcie w aparacie. Chociaż nosi mnie trochę, żeby coś cyknąć, ponieważ jesienią kupiłem ciut, ciut cebulek i paragon zgubiłem. Więc co pamiętam, to wiem, ale wyłażą z ziemi różne wynalazki, na razie nie do identyfikacji.

Tak więc doświadczenia, które zdobywam uprawiając mój kawałek planety, wskazują na to, że do połowy marca ogrodnik mojego pokroju może oddać się błogiemu lenistwu. Co nie ukrywam bardzo mi odpowiada. Chociaż będąc zmuszony przez mojego szczeniaka z ADHD do postawienia ogrodzenia grządek, zrobiłem to. Poza tym sieję i pikuję w domu na potęgę wszelkie jadalne i ozdobne, ale to tylko taka namiastka pracy wiosennej. Poza tym jedyną formą aktywności fizycznej w ogrodzie jaką przejawiam, jest mruganie powiekami. ;:224
Pozdrawiam, Piotr.
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę Andrzeju, że ostro rozpoczynasz sezon. U mnie jeszcze tylko wymiana ziemi na dwóch rabatach, postawienie tunelu foliowego, sadzenie, sianie i patrzenie jak rośnie. Ale to za tydzień, dwa. Na razie tylko podlewanie siewek i rozsad. W ciepełku.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

bo
Piotrek T pisze: Poza tym jedyną formą aktywności fizycznej w ogrodzie jaką przejawiam, jest mruganie powiekami.
Pietrucha to i ja mrugnę do Ciebie :wink:
bo i ja wymięknę a wiosna dopiero otwiera listę "poleceń"i trzeba mieć siłę tupnąć nogą na takie "czosnki"
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”