Winogrona i morele w tunelu foliowym
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Winogrona i morele w tunelu foliowym
Dołączyłam to pytanie do tunelu foliowego ale chyba warto potraktować to jako odrębny temat. Czy macie jakieś doświadczenia z uprawą winorośli i moreli pod folią - w namiocie???
Czy ma to sens??
Czy ma to sens??
Aśka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Na pewno przyśpieszy dojrzewanie owoców i zapewni ochronę przed przymrozkami. Musisz jednak pamiętać, że morela potrzebuje zapylacza http://poradnikogrodniczy.pl/morele.php
Przy uprawie winorośli o późnej porze dojrzewania nie ma ryzyka uszkodzenia owoców przez wczesne jesienne przymrozki.
A co radzą inni?
Przy uprawie winorośli o późnej porze dojrzewania nie ma ryzyka uszkodzenia owoców przez wczesne jesienne przymrozki.
A co radzą inni?
Pozdrawiam Andrzej.
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Właściwie nie upieram sie przy sadzeniu ich w namiocie po prostu pomyślałam, że może fajnie było by spróbować czegś innego
Czyli jeśli potrzebny jest zapylacz to muszą być dwa drzewka a to już tłum! A jeśli jedno będzie na zewnątrz to będą kwitły w innym terminie - ok. średni pomysł miałam.
Dziękuję za rady

Czyli jeśli potrzebny jest zapylacz to muszą być dwa drzewka a to już tłum! A jeśli jedno będzie na zewnątrz to będą kwitły w innym terminie - ok. średni pomysł miałam.
Dziękuję za rady

Aśka