Krysiu, pomysł z kompostowniczkiem niestety nie przejdzie, bo mieszkam w I klatce, gdzie pas zieleni jest najwęższy i ma góra 7 metrów licząc od okien. Ludzie by mnie zjedli, a na całą szerokość okien mam ogródeczek... Miejsca brak

Właśnie oglądałam Maję w ogrodzie i tam pokazywano Humus Active, czym prawie mnie skusili, ale po przeczytaniu opinii na forum nie dość, że uśmiałam się do łez, to skutecznie zniechęciłam od razu

Zainteresowałaś mnie natomiast granulowanym obornikiem, znalazłam taki
http://www.doktorogrodnik.pl/pod_oborni ... lowany.htm , mam od nich nawóz pod rośliny cebulowe oraz kłącza i jest naprawdę dobry, dlatego poszukam i obornika w markecie. Ziemi wysypałabym spokojnie parę worków i ona nawet nie musi być bardzo tania, ważne żeby była odpowiednia; widziałam jakieś podłoża, torf, ziemię i nie mam pojęcia, czym się różnią i co mi potrzeba.
A czy efekt po zaprawianiu cebulek Captanem lub Miedzianem jest taki sam jak po Topsinie? Topsin chyba działa wybiórczo na określonego grzyba...
Jeśli nie zdążyłabym się zdecydować przez te parę dni, to na sadzenie krokosmi i innych piękności mam chyba jeszcze dobry zapas czasu