Agita- kolejne sezony storczykowe
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agita- kolejne sezony storczykowe
Ale cudo! Wygląda jak Paphiopedilum maudiae vinicolor
. Przecudny, bardzo bym chciała taki...

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Nareszcie mam spokojną chwilę, żeby sobie pobiegać po forum, odrobić nieco zaległości...
Dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem sabotka! Zakup spotkał się również z pełną aprobatą mojej rodzinki
Krótko mówiąc, podbija serca! Mam nadzieję, że będę umiała się nim odpowiednio zająć i że ten piękniś odwzajemni mi się za moje starania szybkim rozrostem i częstym kwitnieniem
Asiu/Mis20, Fragolotto, Lycynko, Aniu, Grażynko, Moniu, Asiu/Haim, Dusiu, cieszę się, że się Wam podoba moja zdobycz! Będę się nim często chwalić, jeśli tylko będzie czym ;)
Alicjo, Justynko, marmurkowe listki to jeden z 2 podstawowych warunków mojego wymarzonego sabotka, musiały być takie!
Marto/mcus, dobrze, że działasz od razu, lepiej być zbyt przezornym, niż coś przeoczyć i potem sobie w brodę pluć... Trzymam kciuki za Twoje roślinki!
Asiu/Art, ostatecznie do wyjazdu przekonałam się sama; im bliżej wystawy, tym bardziej było mi żal. I to nawet nie samej wystawy, ale całej "otoczki": całodniowego wypadu, spotkania z dziewczynami, babskiej paplaniny na wspólne tematy- wiesz, jak jest ;) Jako wiecznie zajęta matka małego dziecka rzadko mam okazję tak się oderwać od codzienności.
Dziewczynki: Asiu, Kasiu, Marto, dziękuję Wam za tak udaną wycieczkę i wesołe towarzystwo!
Aniu L., bardzo miło było Cię poznać!

Dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem sabotka! Zakup spotkał się również z pełną aprobatą mojej rodzinki

Asiu/Mis20, Fragolotto, Lycynko, Aniu, Grażynko, Moniu, Asiu/Haim, Dusiu, cieszę się, że się Wam podoba moja zdobycz! Będę się nim często chwalić, jeśli tylko będzie czym ;)
Alicjo, Justynko, marmurkowe listki to jeden z 2 podstawowych warunków mojego wymarzonego sabotka, musiały być takie!

Marto/mcus, dobrze, że działasz od razu, lepiej być zbyt przezornym, niż coś przeoczyć i potem sobie w brodę pluć... Trzymam kciuki za Twoje roślinki!

Asiu/Art, ostatecznie do wyjazdu przekonałam się sama; im bliżej wystawy, tym bardziej było mi żal. I to nawet nie samej wystawy, ale całej "otoczki": całodniowego wypadu, spotkania z dziewczynami, babskiej paplaniny na wspólne tematy- wiesz, jak jest ;) Jako wiecznie zajęta matka małego dziecka rzadko mam okazję tak się oderwać od codzienności.
Dziewczynki: Asiu, Kasiu, Marto, dziękuję Wam za tak udaną wycieczkę i wesołe towarzystwo!

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko no może faktycznie jeden ale naprawdę jaki
przepiękny ma kolor

Agnieszko cudny kolor sabotka tez bym takiego chciała 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Agnieszko, cudowny sabotek!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko ten jedyny powalił mnie na kolana.
Jak on świetnie wygląda taki pochylony.

Jak on świetnie wygląda taki pochylony.

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, ale cudo u Ciebie zamieszkało! Świetny zakup! Niech zdrowo rośnie!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Oj Agnieszko...Tylko trochę mnie u Ciebie nie było, a tu takie cudo się do mnie uśmiecha.... Oj..marzenie odkąd go ujrzałam kiedyś w sieci... Będę zaspokajać swój apetyt na tego sabotka i co jakiś czas wpadać do Ciebie na stronę 36, żeby się go trochę najeść...
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Agnieszko, cudnego sabotka sobie sprawiłaś, też o takim marzę, czy możesz napisać u którego wystawcy kupowałaś, bo ja wybieram się na wystawę do Sosnowca i chcę wiedzieć u kogo mogę go szukać. Po tych wszystkich chorobach u mnie to sabotki mają się najlepiej, wiec będę chciała powiększyć kolekcje.
Jest cudowny
Pozdrawiam :P
Jest cudowny

Pozdrawiam :P
- Agita
Cieszę się, że i Wam sie mój paphio równie podoba jak mi- dziękujemy za uznanie ;)
Renatko, napisałam p.w. Życzę Ci podobnego pięknisia
Trochę się u mnie fajnych rzeczy dzieje ostatnio- wiosna przyszła
- wszystko rusza do życia; najbardziej cieszą mnie przyrosty u moich dzielnych maluchów i wszystkiego, co nie jest znanym mi już dość dobrze phalaenopsis. Ale przyznaję, że mam lenia (i czasu brak), więc zdjęcia i opisy innym razem
Aaa, nawet nowości jakieś mam..! ;)
Renatko, napisałam p.w. Życzę Ci podobnego pięknisia

Trochę się u mnie fajnych rzeczy dzieje ostatnio- wiosna przyszła

Aaa, nawet nowości jakieś mam..! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Aguś, cieszę się, że wszystko budzi się u Ciebie do życia
Czekamy niecierpliwie na fotki, a wiadomość o nowościach bardzo mnie zaintrygowała

Czekamy niecierpliwie na fotki, a wiadomość o nowościach bardzo mnie zaintrygowała

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O...jakies ożywienie wiosenne na tym wątku zapanaowało
Czekam na fotki i wieści o nowościach

Czekam na fotki i wieści o nowościach

Agnieszko czy długo nas będziesz dręczyła brakiem zdjęć

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita
Do końca marca nie dam niestety rady- przepraszam z góry ;) , ale potem wrócę i będę nadrabiać zaległości.
A przy okazji parę rzeczy sobie podrośnie...
... bo na razie to jeszcze często mikruski nie nadające się do zdjęcia 
A przy okazji parę rzeczy sobie podrośnie...

Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita
No to do dzieła; godzina "S" wybiła ;)
Kwitnące:
Na nowym przyroście, wielkości dosłownie 2cm, zakwitło zimą dendrobium phalaenopsis:
Moje kwitnące maluszki- keiczki, wszystkie 3 razem dla porównania
:
Dwóm kolejnym, mimo (przystopowanej) choroby, daję wciąż szansę, nie potrafię ich wyrzucić!
1-wszy kwitnie non stop, wciąż kolejnymi kwiatami, choć zostały mu zaledwie 2 liście (trzeci już rośnie):
Drugi naprodukował sporo kolejnych pąków z przedłużeń, nie zrzucając jednak starych kwiatów- kwiatów jest full, ale tak gęsto rosną, na wszystkie strony i na 3 odbiciach, że nie wiem jak zrobić zdjęcie, żeby było widać wszystkie:

Mój zniekształcony kwiatek doczekał się, piękniejszego na szczęście, rodzeństwa
:
I zapowiedzi kwitnień:
Przeżyłam ostatnio 1-wsze w życiu uwalnianie zaklinowanego pędzika u cambriowatej, uh, stresująca robota!
Pomarańczowa ascocenda
:
Phal. parishii i jego największy pędzik w całej okazałości; pędzik ma długość 1,5cm!!!
I pączki ma, mniejsze od główki zapałki!
[Są jeszcze 2 inne pędziki, na razie jeszcze w rozmiarze mikro] :
Tu moje drugie keiki od Eweliny; dostałam je w październiku (lub listopadzie?) 2010r, miało 2 listki i 2 korzonki o dług. 5cm każdy, rosnące na tyle mocno na boki, że tylko 1 zdołałam zmieścić w doniczce o 6cm średnicy. Drugi został ?w powietrzu?. Obecnie, po kilku miesiącach zimowego zastoju, sytuacja jak widać (zdjęcia ze szczególną dedykacją dla Duśki, która uważa, że nawet 3 korzonki to za mało do odsadzenia keiki)- jak widać, ma też pędzik (lub basalka?):
Moja ocalała masdevalia (ta druga od żółknących liści padła całkiem) szaleje na całego, idzie przyrost za przyrostem; rosną pięknie korzonki, listki i pędziki (niestety, niektóre jej się blokują przy nasadzie i muszę gmerać igłą, żeby je uwolnić
):

Wraz z wiosną ruszyły przyrosty na cattleyce (są trzy)- w końcu, bo pół roku stała jak zaczarowana:
Tyle na dziś, cdn.
Kwitnące:

Na nowym przyroście, wielkości dosłownie 2cm, zakwitło zimą dendrobium phalaenopsis:

Moje kwitnące maluszki- keiczki, wszystkie 3 razem dla porównania

Dwóm kolejnym, mimo (przystopowanej) choroby, daję wciąż szansę, nie potrafię ich wyrzucić!
1-wszy kwitnie non stop, wciąż kolejnymi kwiatami, choć zostały mu zaledwie 2 liście (trzeci już rośnie):

Drugi naprodukował sporo kolejnych pąków z przedłużeń, nie zrzucając jednak starych kwiatów- kwiatów jest full, ale tak gęsto rosną, na wszystkie strony i na 3 odbiciach, że nie wiem jak zrobić zdjęcie, żeby było widać wszystkie:

Mój zniekształcony kwiatek doczekał się, piękniejszego na szczęście, rodzeństwa

I zapowiedzi kwitnień:
Przeżyłam ostatnio 1-wsze w życiu uwalnianie zaklinowanego pędzika u cambriowatej, uh, stresująca robota!

Pomarańczowa ascocenda

Phal. parishii i jego największy pędzik w całej okazałości; pędzik ma długość 1,5cm!!!

Tu moje drugie keiki od Eweliny; dostałam je w październiku (lub listopadzie?) 2010r, miało 2 listki i 2 korzonki o dług. 5cm każdy, rosnące na tyle mocno na boki, że tylko 1 zdołałam zmieścić w doniczce o 6cm średnicy. Drugi został ?w powietrzu?. Obecnie, po kilku miesiącach zimowego zastoju, sytuacja jak widać (zdjęcia ze szczególną dedykacją dla Duśki, która uważa, że nawet 3 korzonki to za mało do odsadzenia keiki)- jak widać, ma też pędzik (lub basalka?):

Moja ocalała masdevalia (ta druga od żółknących liści padła całkiem) szaleje na całego, idzie przyrost za przyrostem; rosną pięknie korzonki, listki i pędziki (niestety, niektóre jej się blokują przy nasadzie i muszę gmerać igłą, żeby je uwolnić

Wraz z wiosną ruszyły przyrosty na cattleyce (są trzy)- w końcu, bo pół roku stała jak zaczarowana:

Tyle na dziś, cdn.

Pozdrawiam, Agnieszka