Czy wiele odmian jest dostępnych? Planuję coś na kształt rabaty z funkiami i chciałbym, by była zróżnicowana.
 Czy wiele odmian jest dostępnych? Planuję coś na kształt rabaty z funkiami i chciałbym, by była zróżnicowana.  

Ja przedwczoraj posiałam swoje hosty i już zaczynam się zastanawiać czy ich nie przestawić-mam teraz mętlik proszę pomóżcie: zanim wykiełkują trzeba je dać do ciemnego pomieszczenia, z dala od światła
  Ja przedwczoraj posiałam swoje hosty i już zaczynam się zastanawiać czy ich nie przestawić-mam teraz mętlik proszę pomóżcie: zanim wykiełkują trzeba je dać do ciemnego pomieszczenia, z dala od światła  
   a jak wzejdą to max słońca tak to rozumiem dobrze
  a jak wzejdą to max słońca tak to rozumiem dobrze  Postawiałam skrzyneczkę na parapecie nad kaloryferem okno południowe-tu mam większość siewek
  Postawiałam skrzyneczkę na parapecie nad kaloryferem okno południowe-tu mam większość siewek  ale nie wiem czy dobrze te hosty dałam tam
  ale nie wiem czy dobrze te hosty dałam tam  
  je, kiedy potem do gruntu wysadzać-chciałabym je na działkę potem na rabatki dac-i oby szybko rosły-odmiany nie znam-kupiłam na allegro
  je, kiedy potem do gruntu wysadzać-chciałabym je na działkę potem na rabatki dac-i oby szybko rosły-odmiany nie znam-kupiłam na allegro  

To nie ma znaczenia, po prostu w pierwszej fazie do momentu, aż pokażą się kiełki światło jest zbędne (potrzebna wyższa temperatura i wilgotność)czarownica00 pisze: zanim wykiełkują trzeba je dać do ciemnego pomieszczenia, z dala od światła
Jeśli wzejdą zbyt gęsto to konieczne jest pikowanie, a pikować jak da się je w jakiś sposób przenieść w nowe miejsce. Wtedy potrzebują dużo światła i wilgoć - jednak koniecznie z możliwością wietrzenia.czarownica00 pisze: I pytanko kiedy i jak dokładnie pikować....

Jeśli wzejdą zbyt gęsto to konieczne jest pikowanie, a pikować jak da się je w jakiś sposób przenieść w nowe miejsce. Wtedy potrzebują dużo światła i wilgoć - jednak koniecznie z możliwością wietrzenia.czarownica00 pisze: I pytanko kiedy i jak dokładnie pikować....
 No bo jak wszystkie wzejdą ok.100 szt. to gdzie ja je pomieszczę
  No bo jak wszystkie wzejdą ok.100 szt. to gdzie ja je pomieszczę  Szybko rosną hosty
  Szybko rosną hosty  
   Zastanawiam się kiedy osiągną jakieś konkretniejsze wymiary...
 Zastanawiam się kiedy osiągną jakieś konkretniejsze wymiary...

Elu - to jest wręcz bajer!!!!!muchazezlotym pisze:Moje szklarnie wyglądają tak:

Chlebak na patent
  Chlebak na patent  
   Mam troszkę zdezelowany w piwnicy bo pękł nieco, ale na szklarenkę idealny-dzięki za pomysł-będzie kolejny siew
  Mam troszkę zdezelowany w piwnicy bo pękł nieco, ale na szklarenkę idealny-dzięki za pomysł-będzie kolejny siew  
   a miałam się powstrzymać
  a miałam się powstrzymać  Dokupię tylko doniczusie te czarne i do dzieła
  Dokupię tylko doniczusie te czarne i do dzieła